'Ik won nog niks, maar dat mag snel veranderen'

'Ik heb geen Deense helden en ben zeker niet het typische Deense jeugdproduct.' Maak kennis met Jim Larsen, de 26-jarige aanwinst van Club Brugge, die vandaag in Kopenhagen voor een hoop vrienden en familieleden speelt.

Wat vind je het leukste: centraal of op de flank?

"Centraal. Een mens moet zijn beperkingen kennen. In de jeugd kon ik overal lopen, op de flank, het middenveld, maar uiteindelijk merkte ik op een hoger niveau dat ik toch beter was als verdediger. Ik ben krachtig, stevig in duels, sterk met de kop. Ergens wist ik altijd wel dat ik daar ooit terecht zou komen, maar het was leuk om het ook eens vanuit een ander perspectief te zien."

Wanneer meldde Club Brugge zich voor het eerst?

"Ik denk zo'n twee maanden geleden. Ik heb dezelfde manager als Niki Zimling en via hem hoorde ik veel goeds over Niki en over deze club. Niki zelf kende ik niet, we hebben in Denemarken nooit tegen elkaar gespeeld. Toen de belangstelling van Club Brugge concreter werd, hebben we wel gepraat. Het is ook altijd leuk als er wat meer Denen zijn. Drie spelers en Kenneth Brylle, de spitsentrainer, al heb ik begrepen dat die inmiddels een halve Belg is geworden. Maar hij spreekt nog wel Deens. Ik zag Club Brugge als een nieuwe stap hogerop in mijn carrière. Een grote kans. Betere club dan Rosenborg, betere spelers, een betere competitie, meer toeschouwers en (kijkt omhoog) beter weer.

Wat vertelde Niki Zimling je over de Belgische competitie?

"Hij legde het systeem van de play-offs uit. Hij vond het speciaal, maar tegelijk een mooie ervaring, zeer intens, op korte tijd veel wedstrijden op hoog niveau. Veel fans ook, veel enthousiasme. Je kunt op zes weken veel winnen, of verliezen. Dat ze vorig seizoen dicht achter Anderlecht eindigden, wist ik al, ik volgde in Noorwegen de Belgische play-offs. Tenminste de resultaten, beelden zag ik niet. Maar ik wist dus vooraf al dat het close was."

Won je in je carrière al iets?

"Neen, niks. We promoveerden met Silkeborg. waar we kampioen werden in tweede klasse, maar dat is geen titel. En met Rosenborg eindigden we vorig seizoen als derde. Dus neen, nog niks. Maar ik hoop dat het snel komt."

register-widget

Club1891 Voordelen

  • Een exclusief CLUB1891 welkomstpakket
  • Voorrang voor Champions League en Bekerwedstrijden
  • 10% korting in de Clubshop
  • Exclusieve voordelen, een heel jaar lang
  • Exclusieve online content
  • Unlock verschillende badges en voordelen