Terug

Zondag 24/06/2012 - 18:52 Wedstrijdverslagen

Club Brugge speelt 2-2 gelijk bij Standaard Wetteren

In de aanloop naar het nieuwe seizoen heeft Club Brugge in zijn eerste oefenwedstrijd bij Standaard Wetteren 2-2 gelijk gespeeld. Via Carlos Bacca liep Blauw-Zwart tot 0-2 uit, maar dankzij treffers van Ewout Denijs en Niels Elewaut kwam de thuisploeg alsnog langszij.

Voor de wedstrijd tegen derdeklasser Wetteren kon coach Georges Leekens geen beroep doen op Niki Zimling, Tom Høgli, Mushaga Bakenga, Lior Refaelov (vakantie) en de revaliderende Fredrik Stenman. Ook Joseph Akpala en Vadis Odjidja zouden wegens een lichte blessure niet in actie komen. Bij aanvang van de wedstrijd opteerde Leekens om Kujovic onder de lat te posteren. De Serviër kreeg met Hoefkens, Donk, Figueras en nieuwkomer Buysse een best ervaren defensie voor zich. Op het middenveld was het uitkijken naar het debuut van Jørgensen, terwijl voorin Bacca en Vleminckx mochten starten.

Bart Buysse

Bart Buysse

Vanaf de openingsminuut nam Blauw-Zwart het commando logischerwijze meteen in handen en na amper drie minuten kon Carlos Bacca al een eerste maal dreigen. De Colombiaan zag zijn schot echter voorlangs gaan. Weinige minuten later knalde Jørgensen een vrije trap, op aangeven van Vazquez, in de muur en kopte Figueras een hoekschop van diezelfde Vazquez naast. Nog voor het kwartier was verstreken, kwam Club nog twee maal gevaarlijk opzetten. Eerst verscheen Vleminckx voor doelman De Volder maar een meegelopen verdediger kon de bal in extremis nog ontzetten. Daarna moest diezelfde De Volder alles uit de kast halen wanneer een voorzet van Lestienne aan de tweede paal in doel dreigde te waaien, en ging hij tevens goed plat op een schot van Vleminckx. De Volder was wel geklopt bij een lobbal van Bacca maar gelukkig voor de nieuwe goalie van Wetteren zag hij de bal alsnog in hoekschop verwerkt. Op die hoekschop kopte Figueras echter een tweede maal naast. In de 26ste minuut moest Georges Leekens een eerste maal wisselen. Donk gaf zelf aan licht geblesseerd te zijn en de Nederlander werd dan ook meteen vervangen door Almebäck. Aan het spelbeeld veranderde er echter niks en het was vooral Sven De Volder die zich meermaals in de kijker speelde. Eerst neutraliseerde hij een vrije trap van Meunier en even later pakte hij een knal van Bacca. In de 38ste minuut moest hij zich echter wel gewonnen geven wanneer één van zijn verdedigers te kort terug speelde en Bacca voor de 0-1 kon zorgen. Meteen ook de ruststand in het Marcel De Kerpelstadion.

Jepser Jørgensen

Jesper Jørgensen

Na amper vijf minuten in de tweede helft, waarbij er aan de rust niet werd gewisseld, liep Club tot 0-2 uit. Op aangeven van Vazquez werd Bacca alleen voor De Volder afgezonderd en de Colombiaan liet niet na om zijn tweede doelpunt mee te pikken. Lang kon Blauw-Zwart echter niet genieten van zijn dubbele voorsprong want vijf minuten later stond het 1-2. Ewout Denys mocht alleen op Kujovic af en hij liet de Servische doelman dan ook kansloos. Net na de aansluitingstreffer werd er bij Club massaal gewisseld. Vazquez, Vleminckx, Hoefkens, Bacca, Lestienne, Figueras en Jørgensen werden naar de kant geroepen en in hun plaatsen kwamen Tchité, Van Acker, Engels, Lagrou, Gano, Verstraete en Blondel, die meteen de aanvoerdersband van Hoefkens overnam. Tchité liet zich meteen opmerken en na samenspel met Blondel bracht hij de bal voor doel, waar Gano aan de tweede paal kon koppen maar andermaal had De Volder een puike redding in huis. De Volder verwerkte luttele seconden later een trap van Gano in hoekschop en zag ook een schot vanuit de tweede lijn van Van Acker over zijn doel verdwijnen. Daarna kwam Standaard Wetteren beter in de partij, al bleef Club wel de wet dicteren. Op een hoekschop van Blondel had De Volder een uitstekende redding nodig om Gano van de 1-3 af te houden. Vijf minuten voor affluiten werd de jonge Engels onwel, waardoor Club in de slotfase met zijn tienen verder moest. De wedstrijd leek op 1-2 af te stevenen maar in de toegevoegde tijd wist Niels Elewaut met een lobbal Kujovic een tweede maal te verschalken. Volgende vrijdag oefent Blauw-Zwart bij het Zeeuwse HSV Hoek.

Club Brugge Kujovic – Hoefkens (56’ Lagrou), Donk (26’ Almebäck), Figueras (56’ Engels), Buysse (75’ Gunst) – Meunier (64’ Botaka), Vazquez (56’ Van Acker), Jørgensen (56’ Verstraete), Lestienne (56’ Blondel) – Bacca (56’ Gano) en Vleminckx (56’ Tchité) Coach: Georges Leekens
Doelpunten 38’ Bacca (0-1), 51’ Bacca (0-2), 55’ Denys (1-2), 91’ Elewaut (2-2)
Gele kaarten geen
Rode kaarten geen

 


Top