Terug

Donderdag 07/03/2013 - 16:00 Foundation nieuws

Playing for Success Club Brugge gestart

Afgelopen woensdag 6 maart is Club Brugge Foundation gestart met een nieuwe sessie van Playing for Success.

Playing for Success is een grensverleggend project voor leerlingen die “uit de boot” van het onderwijs dreigen te vallen door factoren als weinig zelfvertrouwen, een laag zelfbeeld, onvoldoende motivatie, ... Club Brugge en Playing for Success brengen deze leerlingen gedurende 10 woensdagmiddagen in een uitdagende, niet schoolse en inspirerende topsportomgeving: het Jan Breydelstadion.

Door de thema’s wiskunde, ICT en Nederlands aan te brengen op een speelse manier, gericht rond voetbal en Club Brugge worden deze lessen interessant voor de leerlingen. Zo wordt bijvoorbeeld de omtrek van de middencirkel gemeten, wordt een voorstelling gemaakt over een wedstrijd, een Clubspeler geïnterviewd, een sportmaaltijd klaargemaakt, …

Acht enthousiaste leerlingen volgen de komende 10 weken dit Playing for Success-traject bij Club Brugge. Tijdens de eerste sessie afgelopen woensdag namen de kinderen kennis met de wereld achter de schermen bij Club Brugge en kregen bezoek van Clubspelers Bacca, Vazquez, Kujovic en trainer Garrido.

De gebeurtenissen en activiteiten van de leerlingen kan je wekelijks hier volgen.


Playing for Success is één van de projecten van Club Brugge Foundation, de communitywerking van Club Brugge, in samenwerking met CST vzw en HOWEST.

Meer informatie over Club Brugge Foundation kan je hier vinden.


Top