Terug

Zondag 12/02/2017 - 21:28 Clubnieuws

Reacties na Lokeren - Club Brugge

Na de wedstrijd op Lokeren verzamelden we reacties van Jelle Vossen, Ruud Vormer, Lior Refaelov en coach Michel Preud’homme.

Jelle VOSSEN

"Dit is zuur"

Jelle Vossen kon niet verhinderen dat Club zonder punten huiswaarts moest keren. In de eerste helft kreeg hij drie mogelijkheden, maar telkens vond hij Copa op zijn weg. "We hebben kansen genoeg gehad om die wedstrijd hier te winnen. Na de 1-0 achterstand hebben we zeker niet gepanikeerd. Het belangrijkste moment voor mij was toch wel die bal op de paal die daarna in de handen van Copa terecht kwam. Als die erin gaat, konden we er misschien op en over gaan. Dit was typerend voor onze wedstrijd vandaag, net niet. Dan blijf je uiteindelijk met lege handen achter. Je weet als je hier op achterstand komt dat Lokeren hun favoriete spelletje kan spelen. Dan kunnen ze in een laag blok staan en vanuit een goede organisatie voetballen. Dan weet je dat het moeilijk wordt om kansen te creëren. Maar we hebben nog genoeg mogelijkheden gehad om die gelijkmaker te maken, maar dat gebeurt dan net niet. Ook niet vergeten dat Copa hier een uitstekende wedstrijd keept en dat is natuurlijk ook een belangrijke factor die vandaag niet in ons voordeel speelde. Dit is gewoon zuur dat je zonder punten naar huis moet terwijl we veel meer verdienden. Want uiteindelijk stonden we als ploeg zeer goed. Het was een beetje de wedstrijd die we op voorhand verwacht hadden. Lokeren dat ons zou opwachten en de enkele mogelijkheden die ze krijgen proberen te benutten. Het is eigenlijk jammer dat zij die eerste goal maakten. Die viering rond de Gouden Schoen zijn zaken die misschien door de buitenwereld achteraf gebruikt worden maar wij waren absoluut klaar voor deze wedstrijd. Dat hebben we ook bewezen. We hebben uiteindelijk wel die kansen afgedwongen maar uiteindelijk die procentjes gemist om ze af te maken. Het had een volledig andere wedstrijd kunnen zijn als we dat wel gedaan hadden. Het is een zure nederlaag, maar het is nu aan ons om vrijdag op Westerlo te reageren." (MDK)


Ruud VORMER

"We hadden pech in de afwerking"

Ruud Vormer ging opnieuw voorop in de strijd, maar kon ook niet voorkomen dat Club puntenloos huiswaarts moest keren. "De grootste fout is dat we hier vandaag niet konden scoren. We hebben heel veel kansen gehad, hadden het betere van het spel maar ‘Sutterke’ (Tom De Sutter, nvdr) kopte die bal mooi binnen. Dan weet je dat het lastig wordt tegen Lokeren. Het is gewoon een schande dat wij hier verliezen. Als we in het begin kunnen scoren, is er gewoon niets aan de hand voor ons. Ik denk dat we wel vier of vijf keer konden scoren vandaag. We hadden zeker acht à negen kansen, terwijl zij er amper twee kregen. Copa speelde geen wereldpartij maar wij schoten gewoon slecht. Hij kreeg die ballen allemaal recht op hem. Maar hij pakte ze en daar gaat het uiteindelijk om. Het zat niet mee vandaag en dan verlies je zo’n wedstrijden. Je mag normaal hier nooit verliezen. We hadden gewoon pech in de afwerking. Als je er één van maakt, ben je misschien vertrokken en is er niets aan de hand. Het positieve is vooral dat we tegen zo’n compacte ploeg zoveel kansen hebben gecreëerd. Maar als je ze niet afmaakt, ligt dat louter aan jezelf." (MDK)


Lior REFAELOV

"Genoeg kansen gehad om hier te winnen"

Kansen genoeg maar geen doelpunten. De efficiëntie ontbrak bij de Bruggelingen en daar had Lior Refaelov geen probleem mee om toe te geven. "We hebben genoeg kansen gehad om hier vandaag te winnen. Maar we moeten vooruit kijken en de focus bewaren voor de volgende wedstrijden. Uit de resterende vier wedstrijden gewoon nog het maximum proberen te puren voor de start van de play-offs. Persoonlijk vind ik niet dat we vandaag slecht hebben gespeeld. Voor een wedstrijd op verplaatsing hebben we uiteindelijk genoeg mogelijkheden gehad om hier met de drie punten naar huis te gaan. Onze doelman had amper werk op te knappen gedurende de hele wedstrijd, dat zegt genoeg. De eerste helft hadden we volledig onder controle en in de tweede helft hadden we goede mogelijkheden, maar het ontbrak ons aan die goal om langszij te komen en alsnog de wedstrijd winnend af te sluiten. Het is spijtig voor ons. Iedereen in de kleedkamer is dan ook zeer ontgoocheld. Het is goed dat we zo reageren als ploeg. Morgen is er een nieuwe dag om ons te herpakken en ons klaar te maken voor de volgende wedstrijd.”
De Israëliër kwam ook nog eens terug op het Gala van de Gouden Schoen. “Ik ben niet in de positie om te oordelen over de prestatie van onze Gouden Schoen. Iedereen heeft goede en slechte dagen. José (Izquierdo, nvdr) heeft deze trofee absoluut verdiend. We winnen en verliezen als ploeg en we praten dus niet over het individu. Niemand heeft gevierd, iedereen was vol vertrouwen om hier te winnen vanavond. Lokeren kreeg er één en maakte het af, en wij lieten dit na." (MDK)


Michel PREUD’HOMME

“We scoren te weinig op verplaatsing”

Michel Preud’homme zag dat zijn spelers zich de tanden stuk beten op de Lokerse organisatie. “Deze wedstrijd was eigenlijk makkelijk om voor te bereiden. Lokeren had de voorbije twee thuismatchen tegen twee topploegen gespeeld en beide wedstrijden waren op 0-0 geëindigd. Het was dus aan ons om naar oplossingen te zoeken om te kunnen scoren. We hebben vandaag alleszins de mogelijkheden gehad, maar je moet ze wel afmaken. Als ik het vergelijking met die twee andere ploegen, dan hebben wij de meeste kansen gecreëerd van de drie, terwijl Lokeren de minste match gespeeld heeft van de drie. Maar ze hebben wel gescoord en dat maakt het verschil. Ze hebben gestreden met hun middelen en dus is hun zege verdiend. Ik had van mijn ploeg meer fanatisme gewild in de zone van de waarheid. De conclusie is dat we te weinig scoren op verplaatsing. Op Standard wel, maar niet op Anderlecht, Gent, Zulte Waregem en hier op Lokeren. In de play-offs vorig jaar hadden we net wel die wil, drang en fanatisme, waardoor het wel lukte. Dat fanatisme moet zo vlug mogelijk terugkomen, want dan hadden we vandaag misschien vier keer gescoord. Hoe ik dat zal oplossen? Daar is helaas geen algemeen recept voor. Je zoekt altijd naar oplossingen, maar het is eerder een psychologische zaak. Ik zal me misschien kwaad moeten maken om het er terug in te krijgen.” (SF)


Gerelateerde artikels

Top