Terug

Zaterdag 04/03/2017 - 21:58 Wedstrijdverslagen

Club gaat met 2-1 onderuit op Genk

Club Brugge heeft de topper op het veld van Racing Genk met 2-1 verloren. Samatta trof twee keer raak, maar José Izquierdo kon net voor de rust nog milderen. Na de pauze slaagde Blauw-Zwart er echter niet in om nog een gelijkspel af te dwingen. Ondanks de nederlaag behoudt Club wel de leidersplaats.

Jelle Vossen kon niet scoren tegen zijn ex-ploeg (Photo News).

Michel Preud’homme voerde één wijziging door aan het team dat vorige week overtuigend won van Zulte Waregem: Ricardo van Rhijn was volledig hersteld van zijn enkelblessure en nam zijn vertrouwde stek op de rechtsachter weer in. Ruud Vormer ging daardoor weer op het middenveld spelen, in plaats van de geblesseerde Claudemir. Bij de thuisploeg stond ex-Clubspeler Mathew Ryan zoals verwacht in doel.

Genk moest absoluut winnen om nog kans te maken op Play-off 1 en trok meteen ten aanval. Een schot van Malinovskyi ging eerst nog naast, maar na vijf minuten stond het echter al 1-0. Een doorsteekpass van Malinovskyi week af op scheidsrechter Delferière en belandde zo in de loop van Samatta, die het leer in de verste hoek binnenschoot. Blauw-Zwart zag sterretjes tijdens de aanvangsfase en had een sterke Butelle nodig om verder onheil te voorkomen. Zo bracht de Brugse doelman knap redding op pogingen van Pozuelo, Boëtius en Brabec.

José Izquierdo zorgde met een knappe actie voor de 2-1 (Photo News).

Na twintig minuten kon Club zich dan toch herpakken. De Bruggelingen zetten volop druk en konden zo zelf voor gevaar zorgen: Castagne kon nog net Refaelov het scoren beletten, een kopbal van Denswil ging over, een poging van Vossen werd afgeblokt en een schot van Vormer ging via een Genkspeler naast. De Limburgers loerden intussen op de counter: Pozuelo en Schrijvers konden hun pogingen eerst niet kadreren, maar kort voor de rust glipte Samatta door de buitenspelval en de Tanzaniaan verdubbelde de Genkse voorsprong. Het antwoord van Club liet echter niet op zich wachten: Izquierdo sneed knap naar binnen en zorgde met een fantastische knal voor de aansluitingstreffer.

Na de pauze ging Blauw-Zwart meteen op zoek naar de gelijkmaker, maar Jelle Vossen kende geen geluk in de afwerking. De Limburger kon eerst net niet bij een voorzet van Van Rhijn en kort daarop kon Brabec zijn schot afblokken. Aan de overkant kwam Genk nog dichter bij een doelpunt: Berge kopte een vrije trap van Malinovskyi voor doel, maar Uronen miste zijn schot volledig.

Abdoulay Diaby viel gretig in, maar moest in de slotfase naar de kant met een blessure (Photo News).

Club kon onvoldoende gevaar creëren en dus greep Michel Preud’homme na een uur spelen in: Diaby en Wesley kwamen in de plaats van Vossen en Refaelov. Blauw-Zwart probeerde een versnelling hoger te schakelen, maar botste op een sterke Genkse organisatie. Een schot van Izquierdo werd eerst afgeblokt en toen de Gouden Schoen toch eens leek te ontsnappen, werd zijn aflegger nog net weggewerkt. Ook Vormer en Wesley konden hun kansen niet verzilveren.

In de slotfase kwam Dorin Rotariu nog in de ploeg, maar ook de Roemeen kon Club niet aan een gelijkspel helpen. Diaby probeerde het nog van op afstand, maar zijn schot hobbelde naast het doel van Ryan. In de slotfase waren de beste kansen nog voor Genk, maar Butelle kon twee schoten van Naranjo afstoppen. In blessuretijd pakte Van Rhijn bovendien nog zijn tweede gele kaart. Aangezien Diaby voordien al geblesseerd was uitgevallen, beëindigde Blauw-Zwart de wedstrijd met zijn negenen. Het bleef 2-1, maar aangezien Anderlecht zelf ook verloor, behoudt Club Brugge de leidersplaats.


Jupiler Pro League Speeldag 29
Toeschouwers 20.000 - Luminus Arena
Scheidsrechter Sebastien Delferière
KRC Genk Mathew Ryan – Timothy Castagne, Jakub Brabec, Omar Colley, Jere Uronen – Sander Berge, Alejandro Pozuelo, Ruslan Malinovskyi – Jean Paul Patrick Boëtius (81’ Bryan Heynen), Ally Samatta (85’ José Naranjo), Siebe Schrijvers (91’ Thomas Buffel).
Coach: Albert Stuivenberg.
Club Brugge Ludovic Butelle – Ricardo van Rhijn, Bjorn Engels, Stefano Denswil, Laurens De Bock – Ruud Vormer, Timmy Simons (83’ Dorin Rotariu), Hans Vanaken – Lior Refaelov (61’ Wesley Moraes), Jelle Vossen (61’ Abdoulay Diaby), José Izquierdo.
Bank: Ethan Horvath, Helibelton Palacios, Dion Cools en Niels Verburgh.
Coach: Michel Preud’homme.
Gele kaarten De Bock, van Rhijn, Malinovskyi.
Rode kaarten 92’ van Rhijn.
Doelpunten 6’ Samatta (1-0), 42’ Samatta (2-0), 43’ Izquierdo (2-1).

 

Tekst: Steven Floin


Gerelateerde artikels

Top