Terug

Zondag 12/03/2017 - 16:22 Wedstrijdverslagen

Club speelt 2-2 gelijk tegen STVV

Club Brugge is op eigen veld op een 2-2 gelijkspel blijven steken tegen Sint-Truiden. Vanaken en Claudemir maakten eerst een achterstand ongedaan, maar in de slotfase zorgde Gerkens alsnog voor de gelijkmaker.

Dorin Rotariu verving de geblesseerde Izquierdo (Photo News).

De Brugse basiself onderging twee wijzigingen in vergelijking met de wedstrijd van vorige week op Racing Genk. Door de schorsing van Van Rhijn ging Ruud Vormer opnieuw als rechtsachter spelen en kwam Claudemir het middenveld versterken. Links vooraan verving Dorin Rotariu de geblesseerde Izquierdo.

Blauw-Zwart moest winnen om de leidersplaats te behouden, maar begon ongeïnspireerd aan de partij. Een kopbal van Vossen ging naast en aan de overkant was een poging van Janssens hetzelfde lot beschoren. Op het kwartier volgde dan toch een prima kans: Vossen gaf de bal mee met Refaelov, maar die schoot het leer naast. Kort daarop kon Kotysch de bal net voor Engels wegwerken, terwijl Denswil een vrije trap van Vormer over doel kopte.

Hans Vanaken scoorde kort na de pauze de gelijkmaker (Photo News).

Club speelde te traag om STVV in de problemen te kunnen brengen en miste duidelijk de snelheid en diepgang van Izquierdo. Vanaken en Vormer zorgden voor lichte dreiging, maar het waren zowaar de bezoekers die op voorsprong kwamen. De Petter kopte een vrije trap van Peeters richting doel en de bal bleek net de doellijn overschreden te hebben toen Butelle hem pakte. 0-1 dus, waardoor Club nu vol aan de bak moest. Pirard pakte daarna een schot van Denswil, maar de beste kans was op slag van rust voor Hans Vanaken. De middenvelder ontweek knap enkele verdedigers, maar schoot het leer net naast.

Na de rust kwam Wesley Moraes in de plaats van Lior Refaelov. De Bruggelingen kwamen duidelijk met veel meer gedrevenheid uit de kleedkamer en werden al vlug beloond voor hun aanvalsdrift. Doelman Pirard gaf nogal knullig een hoekschop weg en daar profiteerde Club maximaal van. Vormer schilderde de corner op het hoofd van Hans Vanaken en die kopte de gelijkmaker in doel.

Ruud Vormer nam opnieuw de rechterflank voor zijn rekening (Photo News).

Erop en erover was het devies van Blauw-Zwart en dus bleven de Bruggelingen volop druk zetten. Pirard moest eerst een voorzet van Vormer wegwerken en zag kort daarop een kopbal van Wesley net naast gaan. De verdiende 2-1 viel nog voor het uur: Wesley verlengde een voorzet van De Bock richting tweede paal en daar kon Claudemir het leer binnenkoppen.

Club haalde daarna de voet van het gaspedaal, al kreeg het nog wel enkele prima kansen op een derde doelpunt: een kopbal van Denswil ging centimeters over de lat, Vormer verlengde een diepe bal van Denswil net naast en Pirard pareerde twee schoten van Wesley. Blauw-Zwart leek de match rustig uit te gaan spelen, maar kreeg in de slotfase zowaar nog het deksel op de neus. Gerkens kopte een voorzet van Cuevas in doel en zorgde zo voor de 2-2. Door dit gelijkspel verspeelt Club de leidersplaats en begint het binnen drie weken aan de play-offs met een punt achterstand op Anderlecht.


Jupiler Pro League Speeldag 30
Toeschouwers 26.605 - Jan Breydelstadion
Scheidsrechter Nicolas Laforge
Club Brugge

Ludovic Butelle – Ruud Vormer, Bjorn Engels, Stefano Denswil, Laurens De Bock – Claudemir, Timmy Simons, Hans Vanaken – Lior Refaelov (46’ Wesley Moraes), Jelle Vossen, Dorin Rotariu (71’ Benoît Poulain).
Bank: Ethan Horvath, Helibelton Palacios, Dion Cools, Thibault Vlietinck en Ahmed Touba.
Coach: Michel Preud’homme.

Sint-Truiden Lucas Pirard – Dakonam Djene, Sascha Kotysch, Ruben Fernandes – Damien Dussaut (75’ Iebe Swers), Pieter Gerkens, Steven De Petter, Stef Peeters (82’ Alexis De Sart), Cristian Cuevas – Cristian Ceballos (64’ Yohan Boli), Wolke Janssens.
Coach: Ivan Leko.
Gele kaarten Butelle, Ceballos, Djene, Cuevas.
Rode kaarten geen
Doelpunten 37’ De Petter (0-1), 52’ Vanaken (1-1), 58’ Claudemir (2-1), 84’ Gerkens (2-2).

 

Tekst: Steven Floin


Gerelateerde artikels

Top