Terug

Zondag 19/03/2017 - 13:00 Clubnieuws

Beloften stoten door naar 1/8ste finale Viareggio Cup

In Santa Croce sull’Arno boekten de beloften zonet een knappe overwinning tegen Cagliari. Het werd 3-1. Fadiga en Brodic (2x) scoorden de doelpunten voor Club.

Na het gelijkspel tegen Genoa en de winst van afgelopen donderdag tegen Parma stond deze middag de laatste groepswedstrijd uit de poulefase van de Viareggio Cup op het programma. Tegen Cagliari, dat zijn eerste twee wedstrijden gewonnen had, stond de groepswinst op het spel.

Club en de ploeg uit de hoofdstad van Sardinië begonnen gelijkopgaand aan de match, maar Noah Fadiga, zoon van Khalilou, opende na 14 minuten de score vanop een voorzet. Club controleerde de match, maar moest toch uitkijken voor enkele tegenprikken van Cagliari. Net voor rust moest Teunckens toch een bal uit de netten halen, nadat Cadili de 1-1 ruststand op het bord zette.

Geen man overboord voor Club, want Brodic bracht Blauw-Zwart bij het begin van de tweede helft opnieuw op voorsprong. Het leek nog te gaan spannen na de tweede gele kaart van Baiye, maar opnieuw Brodic zorgde 10 minuten voor tijd voor de beslissing en de 3-1 eindstand.

Club springt met 7 punten over Cagliari naar de eerste plaats in de groep en mag zich opmaken voor de 1/8ste finale, die woensdag afgewerkt wordt.

Club Brugge Teunckens - Nuyts, Lemoine, Tanghe, Cornette - Peeters, Lynen, Baiye - Van Camp, Brodic, Fadiga
Cagliari Bizzi; Briukhov, Volteggi, Cadili; Arras, Pennington, Mastromarino, Taccori, Pitzalis; Carpentieri, Serra
Doelpunten 14’ Fadiga (1-0); 43’ Cadili (1-1); 53’ Brodic (2-1); 79’ Brodic (3-1)

 


Gerelateerde artikels

Top