Terug

Maandag 17/04/2017 - 18:04 Clubnieuws

Reacties na Zulte Waregem - Club Brugge

Na de wedstrijd op Zulte Waregem verzamelden we reacties van José Izquierdo, Wesley Moraes, Ruud Vormer, Timmy Simons en coach Michel Preud’homme.

José IZQUIERDO

“Juiste mentaliteit blijven tonen”

José Izquierdo vierde zijn rentree, maar kon Blauw-Zwart geen overwinning bezorgen.  “Ik ben tevreden om terug te zijn, maar uiteraard was het niet altijd makkelijk. Het goede ritme ontbrak nog wat. Het was ook terug aanpassen aan de afstanden en het tempo. Het voelde gewoon anders, maar uiteraard ben ik blij om terug te zijn. Nu moeten we met de juiste mentaliteit het vervolg van de play-offs verder zetten. Iedereen heeft zijn mening over ons vormpeil, maar het nodige wordt intern goed besproken. Het klopt natuurlijk dat we nog niet gewonnen hebben in de voorbije drie wedstrijden, maar we doen er alles aan om terug onze beste vorm te pakken te krijgen.”
Ondanks de zes punten achterstand op Anderlecht gelooft Izquierdo wel nog volop in de titel. “Natuurlijk geloof ik er nog in! Het is niet omdat het nu wat moeilijker gaat, dat we de kopjes moeten laten hangen. Er resten ons nog zeven finales en alles is nog mogelijk. Het is natuurlijk wel een uitdaging, maar het zal volledig van onszelf afhangen.”
De aanvaller van Club voelt niet meteen extra druk. “Ik voel geen extra druk op mijn schouders. Als team vormen we namelijk één geheel en iedereen heeft zijn kwaliteiten. Het is vooral belangrijk om samen te blijven als groep en zo de resterende matchen tegemoet te gaan. Op die manier zie ik het wel goed komen.” (TM)


Wesley MORAES

“Zou mijn goal meteen inruilen voor een zege”

Wesley Moraes kon voor de derde match op rij scoren, maar toch was de Braziliaan niet tevreden. “Ik ben wel blij met mijn doelpunt, maar ik zou mijn goal meteen inruilen voor een overwinning van Club. Scoren is en blijft belangrijk, maar overwinningen zijn dat nog veel meer.”
De aanvaller mocht de voorbije drie matchen telkens starten. “Het klopt dat ik de voorbije matchen iedere keer in de basis stond en ook iedere keer kon scoren, dus ik denk wel dat de coach tevreden is over mij. Het is nu aan mij om dit niveau te blijven aanhouden en om het team de volgende matchen ook goed te proberen helpen.” (TM)


Ruud VORMER

“Komende zondag winnen op Anderlecht”

Ruud Vormer was ook niet helemaal tevreden na de match, maar de Nederlander geeft de moed allerminst op. “Het zijn en blijven de play-offs en daarin kan alles gebeuren. Komende zondag spelen we tegen Anderlecht en daar moeten we gewoon proberen winnen. Ik weet ook dat het heel lang geleden is dat we daar nog wonnen, maar het kan natuurlijk wel.”
Vormer merkt alleszins geen demotivatie in de groep. “Iedereen doet zijn uiterste best, maar het zit op dit moment niet echt mee. Neem nu Anderlecht bijvoorbeeld tegen Oostende. Ze krijgen een penalty tegen, maar hun doelman pakt hem. Zij hebben op dit moment de meeval die wij vorig seizoen in deze fase hadden. We moeten deze situatie gewoon proberen om te draaien. Te beginnen tegen Anderlecht komende zondag. Daar moeten we nu toch maar eens zien te winnen!” (TM)


Timmy SIMONS

“Details beslissen over winst of verlies”

Timmy Simons speelde tegen Zulte Waregem zijn 425ste officiële wedstrijd voor Blauw-Zwart. Na twaalf minuten maakte hij de penaltyfout op Sander Coopman die leidde tot de 1-0. “Ik heb nog geen beelden gezien, dus ik kan me er niet over uitspreken. Ik zag Coopman niet komen en hij was sneller op de bal dan mij.”
Ondanks het puntenverlies was Simons nog redelijk positief na afloop. “We wisten dat het moeilijk zou zijn om de achterstand om te buigen, maar we zijn toch nog op gelijke hoogte gekomen. We hebben getoond dat we nog altijd zin hebben.”
Met twee op negen kan Club Brugge niet tevreden zijn, zeker niet omdat het Anderlecht ziet uitlopen tot zes punten. Volgende zondag staan beide ploegen tegenover elkaar. “Anderlecht is altijd iets speciaals. Het zijn altijd wedstrijden op het scherpst van de snee.”
Met nog zeven wedstrijden te gaan, geeft de kapitein de strijd om de titel zeker nog niet op. “We toonden vandaag de juiste mentaliteit. Details beslissen over winst of verlies in deze play-offs. We hebben nu twee op negen, maar dat kon evengoed negen op negen zijn”, besloot Simons. (WD)


Michel PREUD’HOMME

“Ik heb liever actie dan reactie”

Michel Preud’homme zag zijn team terugvechten na een 2-0 achterstand. “Ik ben tevreden met de reactie, maar niet met de manier waarop we de wedstrijd begonnen zijn. Ik heb immers liever actie dan reactie. We waren in het begin echter gewoonweg te slap. We kwamen te kort op alle vlakken: de tweede bal, in de duels, noem maar op. Tegen een sterke ploeg is het dan logisch dat je op achterstand komt. Hoe dat te verklaren valt? Als we de oplossing wisten, dan zouden we het al opgelost hebben. We hameren erop sinds heel lang en in sommige matchen beginnen we wel scherp. Maar blijkbaar kunnen ze het niet elke keer opbrengen. Sommige spelers zijn twee jaar geleden en vorig jaar heel ver gegaan. Is het dan mentale vermoeidheid? Dat kan misschien een verklaring zijn, maar als je de top ambieert, dan moet je het elke week kunnen brengen. Je mag dromen over de toekomst, maar je moet het eerst op het veld bewijzen.”
Door het gelijkspel loopt de achterstand van Club op Anderlecht al op tot zes punten. “Dat is veel, maar in de play-offs weet je nooit. Drie jaar geleden was Anderlecht al afgeschreven en kwam het toch nog terug. Als je onze drie wedstrijden in Play-off 1 bekijkt, dan hadden we er zeker meer uit kunnen halen. Vijf of zes op negen is heel wat anders dan de huidige twee op negen. We kregen drie penalty’s tegen en twee ervan waren discutabel. Het dubbeltje valt niet op onze kant. Anderlecht daarentegen zit wel in de flow. Wellicht is dat het verschil met ons.” (SF)


Gerelateerde artikels

Top