Terug

Zondag 14/05/2017 - 19:57 Wedstrijdverslagen

Club speelt 1-1 gelijk tegen Anderlecht

Club Brugge heeft op eigen veld 1-1 gelijk gespeeld tegen Anderlecht. Sofiane Hanni bracht de bezoekers al vroeg op voorsprong, maar Ruud Vormer zorgde voor de verdiende gelijkmaker. Na de pauze redde Horvath een penalty van Tielemans. Door dit gelijkspel blijft het verschil tussen beide teams vier punten.

Ahmed Touba behield zijn basisplaats (Photo News).

Michel Preud’homme voerde geen wijzigingen door aan het team dat vorige week Charleroi versloeg. Ethan Horvath en Ahmed Touba behielden dus allebei hun basisplaats. José Izquierdo bewees vorige week dat hij opnieuw in vorm is en liet zich ook tegen Anderlecht meteen opmerken. De Gouden Schoen sneed na vijf minuten knap naar binnen, maar schoot het leer daarna een metertje naast.

Anderlecht toonde zich echter wel efficiënt, want bij de eerste kans was het meteen raak. Sofiane Hanni schoot een vrije trap onder de opspringende Vanaken en verraste zo doelman Horvath. Club was dus meteen op achtervolgen aangewezen, maar liet de moed niet zakken. Blauw-Zwart pakte uit met snel bewegingsvoetbal en probeerde zo de dubbele muur van Anderlecht uit verband te spelen. De voorzetten van op de flank waren echter net iets te onzuiver, waardoor concrete doelkansen achterwege bleven.

Ruud Vormer zorgde voor de verdiende gelijkmaker (Photo News).

De Bruggelingen bleven wel volop druk zetten en werden daar tien minuten voor de rust ook voor beloond. Ruud Vormer krulde een vrije trap heerlijk over de muur en zorgde zo voor de verdiende gelijkmaker. Even later kon ook Izquierdo dreigen, maar het schot van de Colombiaan ging ruim naast.

Ook na de pauze bleef Club voetballen aan een verschroeiend hoog tempo. Dat leverde direct ook kansen op voor Rotariu en Vanaken, maar beide spelers konden hun pogingen niet kadreren. Ook de Brusselaars kwamen plots uit hun egelstelling en zorgden via Hanni en de ingevallen Teodorczyk voor dreiging. Ethan Horvath was echter bij de les en bracht twee keer knap redding. Aan de overkant ging een poging van Vormer een metertje naast.

Ethan Horvath redde de penalty van Tielemans (Photo News).

Na twintig minuten in de tweede helft leek Blauw-Zwart in de problemen te komen. Engels bracht de razendsnelle Acheampong ten val in de zestien meter en dus wees scheidsrechter Delferière naar de stip. Tielemans kreeg zo de kans om de bezoekers op weg te zetten naar de titel, maar Horvath redde zijn penalty. Aan de overkant ging ook Izquierdo nog eens zijn kans, maar zijn schot ging hoog over.

De slotfase bleef ongemeen spannend, want door de gelijke stand kon het nog steeds alle kanten uit. De enige echte dreiging kwam nog van Ahmed Touba, maar het schot van de linksachter ging naast. Het bleef dus 1-1, waardoor het verschil tussen beide teams vier punten blijft.


Jupiler Pro League Play-off 1 - Speeldag 8
Toeschouwers 28.000 - Jan Breydelstadion
Scheidsrechter Sebastien Delferière
Club Brugge Ethan Horvath – Helibelton Palacios, Bjorn Engels, Stefano Denswil, Ahmed Touba (88’ Lex Immers) – Ruud Vormer, Claudemir, Hans Vanaken – Dorin Rotariu (60’ Anthony Limbombe), Jelle Vossen (75’ Wesley Moraes), José Izquierdo.
Bank: Ludovic Butelle, Ricardo van Rhijn, Timmy Simons en Dion Cools.
Coach: Michel Preud’homme.
Anderlecht Frank Boeckx – Dennis Appiah, Kara Mbodji, Uros Spajic, Ivan Obradovic – Leander Dendoncker, Youri Tielemans, Sofiane Hanni – Alexandru Chipciu (93' Massimo Bruno), Isaac Thelin (54’ Lukasz Teodorczyk), Franck Acheampong (90’ Bram Nuytinck).
Coach: René Weiler.
Gele kaarten Vanaken, Kara, Engels, Hanni, Chipciu, Appiah, Acheampong.
Rode kaarten geen
Doelpunten 9’ Hanni (0-1), 36’ Vormer (1-1).

 

Tekst: Steven Floin


Gerelateerde artikels

Top