Terug

Zaterdag 28/07/2012 - 21:53 Wedstrijdverslagen

Club wint met 3-1 van Waasland-Beveren

Club Brugge heeft de nieuwe competitie ingezet met een 3-1 overwinning tegen Waasland-Beveren. Lior Refaelov opende al vroeg de score via een penalty en verdubbelde op het halfuur de Brugse voorsprong. Thomas Meunier zorgde even later voor de 3-0, waarna Augusto Da Silva de Beverse eer kon redden. Na de pauze werd er niet meer gescoord.

Georges Leekens pakte voor de eerste competitiewedstrijd meteen uit met een verrassing: in doel kreeg Vladan Kujovic namelijk de voorkeur op de niet volledig fitte Bojan Jorgacevic. Door de schorsing van Hoefkens startte Høgli op de rechtsachter, naast kapitein Donk, Larsen en Figueras. Op het middenveld speelde Zimling in de rug van Odjidja en Vazquez, terwijl voorin Meunier, Akpala en Refaelov stonden.

Blauw-Zwart kende een droomstart, want na amper vier minuten kreeg het al een penalty. Belhocine haalde Odjidja onderuit in de zestien meter en scheidsrechter Wim Smet wees kordaat naar de stip. Lior Refaelov verschalkte doelman Clepkens en bracht Club zo al vroeg op voorsprong (1-0).

De Bruggelingen zaten dus onmiddellijk in een zetel en konden bevrijd voetballen. Larsen kon eerst twee keer dreigen met een kopbal en op het kwartier volgde een nog betere kans: Meunier ging plots alleen door, maar in plaats van opzij te leggen naar de vrijstaande Akpala besloot hij zelf op doelman Clepkens.

Kort voor het halfuur ontbond Lior Refaelov opnieuw zijn duivels. Eerst zoefde een harde knal van de Israëliër net naast, maar direct daarna ontweek hij enkele Wase verdedigers aan de rand van de zestien meter en schoot hij de bal perfect in het hoekje binnen (2-0).

Met de rust stilaan in zicht kon Blauw-Zwart de voorsprong zelfs nog verder uitdiepen. Akpala tikte een pass van Odjidja in de loop van Thomas Meunier en die verraste Clepkens door direct uit te halen. Via de vingertoppen van de Beverse doelman hobbelde de 3-0 in doel. Vazquez en Refaelov konden daarna opnieuw dreigen, maar toch was het Beveren dat nog kon scoren: Dugary trapte over een voorzet van Ladrière, waardoor de bal bij Augusto Da Silva terechtkwam, die de 3-1 laag binnenschoot.

Ook na de pauze bleef Club de wet dicteren. Zo moest Clepkens al vlug een vrije trap van Vazquez pareren en vloog de rebound van Figueras via een Beverse verdediger tegen de buitenkant van de paal. Kort daarop konden ook Akpala en Refaelov net niet scoren. Aan de overkant zorgden de bezoekers eveneens voor gevaar: Da Silva kon een voorzet van op links niet verzilveren en de doorgebroken Dugary mikte het leer recht op Kujovic.

Halfweg de tweede helft bracht Leekens Van Acker en Tchité in de plaats van Odjidja en Akpala, in de hoop zo de wedstrijd nieuw leven in te blazen. Het was echter Waasland-Beveren dat daarna voor gevaar zorgde, maar Kujovic had een knappe redding in huis op een schot van Sibum. Blauw-Zwart kon uiteindelijk nog één keer dreigen, maar een schot van Tchité werd in hoekschop gedevieerd. Het bleef dus 3-1, waardoor Club komende woensdag met vertrouwen de wedstrijd tegen FC Kopenhagen kan aanvatten.


Toeschouwers 23.730
Scheidsrechter Wim Smet
Club Brugge Kujovic – Høgli, Donk, Larsen, Figueras – Odjidja (65’ Van Acker), Zimling, Vazquez (86’ Lestienne) – Meunier, Akpala (65’ Tchité), Refaelov.
Waasland-Beveren Clepkens – Van Hemert, Lardenoit, Doumbia, Blondelle – Ladrière, Sibum, Belhocine (46’ Farssi), Da Silva (68’ Snelders) – Dugary, Cavens (46’ Seoudi).
Gele kaarten geen
Rode kaarten geen
Doelpunten 5’ Refaelov (penalty, 1-0), 28’ Refaelov (2-0), 38’ Meunier (3-0), 43’ Da Silva (3-1).

Steven FloinTop