Terug

Woensdag 08/08/2012 - 23:00 Clubnieuws

Reacties na Club Brugge - FC Kopenhagen

Na de wedstrijd tegen Kopenhagen verzamelden we reacties van coach Georges Leekens, Niki Zimling, Vadis Odjidja en Jordi Figueras.

GEORGES LEEKENS

“We verdienden vandaag beter”

Club ziet zijn Champions League droom uiteen spatten. Toch probeerde Georges Leekens zich op te trekken aan de positieve zaken die hij tijdens de wedstrijd had gezien. “Uiteraard overheerst nu de ontgoocheling maar ik heb toch een goed elftal gezien. Of deze wedstrijd nu te vroeg kwam, laat ik in het midden want we hebben toch een aantal kansen weten af te dwingen. Alleen zat het geluk tegen en werd ons de kwalificatie ontnomen door een onterecht afgekeurd doelpunt. Bovendien raakten we tot twee maal toe de paal en pakt die doelman met een wereldsave uit op een kopbal van Blondel. Dit was een van die dagen waarop het blijkbaar niet mocht zijn. Dagen van onrechtvaardigheid ook. Toch kan ik mijn jongens niks verwijten want ze hebben tot de laatste seconde geknokt en er alles voor gedaan om te winnen. Zowel in de eerste als in de tweede helft heeft Kujovic eigenlijk weinig werk moeten opknappen en kwamen we nauwelijks in de problemen. In de tweede helft waren we zelf beter in de wedstrijd aanwezig en is het duidelijk dat er nog heel wat groeimarge in deze groep zit. Een aantal jongens, zoals Tchité, Zimling en ook Odjidja, begonnen aarzelend aan de partij maar groeiden naarmate de wedstrijd vorderde. Bovendien komen een aantal jongens stilaan terug uit blessure. Dit Club Brugge verdient dus nog het nodige krediet. De uitschakeling is vooral jammer voor onze supporters die ons gedurende negentig minuten naar voren zijn blijven stuwen. Het komt er nu op neer om dit te verteren, de knop om te draaien en ons te focussen op de volgende opdrachten.” (MV)
 


VADIS ODJIDJA

"Het was heel erg nipt vandaag"

Vadis Odjidja speelde geen onaardige partij en zorgde voor de 2-1, maar ook hij kon na de 2-2 de bakens niet meer verzetten. Hij reageerde dan ook erg ontgoocheld. "Het was heel erg nipt vandaag. Blijkbaar was de winning goal geen buitenspel en ook net daarvoor hadden we een heel erg goede kans, maar was het net niet. Ik had niet het gevoel dat Kopenhagen beter was dan ons. Ze hadden misschien veel balbezit, maar creëerden weinig. Toen de 1-1 viel, moesten we ons herpakken en allemaal nog iets meer brengen. Dat lukte ook goed en we scoorden de 2-1. Na de 2-2 mocht het niet meer zijn. De wil was er vandaag zeker bij iedereen. Het is een zware ontgoocheling, we moeten nu proberen het hoofd vrij te maken voor de wedstrijd tegen Mechelen van zaterdag, want dat wordt ook geen eenvoudige opdracht. (BH)


Niki ZIMLING

"Grote ontgoocheling" 

De Deen Niki Zimling werkte zich te pletter op het middenveld, maar zag Club uitgeschakeld worden in deze voorronde. "Het is moeilijk om dit gevoel te omschrijven, we kwamen twee keer voor in deze wedstrijd en dan moet je dit kunnen houden tot op het einde. Dit is een grote ontgoocheling. We gaven twee doelpunten weg, ze hadden het moeilijk om te scoren maar op bepaalde momenten waren we niet scherp genoeg en dan krijg je doelpunten tegen op dit niveau. Alles kan in het voetbal, we kwamen 1-0 voor en na de 1-1 knokten we ons terug in de wedstrijd. Na de 2-2 hadden we voldoende druk gezet en was er nog een bal op de paal. Spijtig genoeg werd het doelpunt van Lestienne in de laatste minuut onterecht afgekeurd, jammer dat deze fout van de scheidsrechter ons de kwalificatie kostte. Iedere speler wilde in de Champions League spelen en na de 0-0 in Kopenhagen was alles zeker mogelijk. Nu moeten we het doen in de Europa League wat toch ook Europees voetbal is, hiervoor werk je een seizoen lang. Ik zag toch enkele goede zaken vandaag en er is beterschap in de ploeg en hierop moeten we nu verder bouwen. Voor de wedstrijd van zaterdag op Mechelen moeten we terug fris in het hoofd zijn, daarom moeten we vanaf morgen terug de focus leggen op de competitie." (KN)


Jordi FIGUERAS

“Dit is een zeer grote ontgoocheling”

Met de 1-0 leek Jordi Figueras Club Brugge op weg naar de zege te zetten maar helaas mocht zijn doelpunt niet baten. De frustratie na de deceptie was dan ook duidelijk merkbaar: “Dit is uiteraard een zeer grote ontgoocheling. Niet alleen voor de spelers maar ook en vooral voor onze supporters. We hadden hen heel graag de Champions League willen aanbieden maar helaas zijn we daar niet in geslaagd. Dit voelt als een mokerslag aan maar nu komt het er op neer om zo snel mogelijk recht te krabbelen en ons klaar te stomen voor de wedstrijd tegen KV Mechelen.” (MV)


Gerelateerde artikels

Top