Terug

Zaterdag 11/08/2012 - 05:00 Clubnieuws

Vanavond om 18.00 uur: YR KV Mechelen - Club Brugge KV

Op de derde speeldag van de Jupiler Pro League trekt Club Brugge vanavond naar Mechelen. Op bezoek bij de Maneblussers moet Blauw-Zwart zijn leidersplaats verdedigen. De vraag is echter hoe sterk de troepen van coach Georges Leekens op mentaal vlak zijn na de nederlaag tegen FC København en de daarbij horende uitschakeling voor de vierde voorronde van de Champions League.

Ploegennieuws

KV Mechelen

Na twee speeldagen telt KV Mechelen vier punten, twee minder dan Club Brugge en Zulte Waregem. Op de openingsspeeldag wonnen de jongens van Harm Van Veldhoven met 4-2 van Sporting Charleroi. Vorige week kwamen de ‘Kakkers’ niet verder dan een scoorloos gelijkspel bij Waasland-Beveren.

Voor de komst van Blauw-Zwart kan coach Van Veldhoven dan toch een beroep doen op de ervaring van Boris Pandza. De Bosniër slaagde in zijn medische testen bij Arsenal Kiëv en leek dus op weg naar Oekraïne. Maar blijkbaar werd de transfer in extremis toch afgeblazen. De 25-jarige centrale verdediger trainde de afgelopen dagen alweer vrolijk mee bij Malinwa. Ook de overgang van Wouter Biebauw naar Charleroi gaat niet door. De doelman valt echter naast de selectie.

De tot Belg genaturaliseerde Nederlander kan echter geen beroep doen op de geblesseerde Joachim Van Damme (knie) en de Deen Nicklas Pedersen (adductoren). Beiden werken volop aan hun revalidatie.

Selectie: Biset, Cordaro, De Petter, De Witte, Destorme, Diabang, Enevoldsen, Ghomsi, Henkens, Iddi, Junker, Pacovski, Renard, Ruiz, Van Hoevelen, Van Loo en Van Tricht

Club Brugge

Vorig seizoen slaagde Blauw-Zwart er in om zijn wedstrijd ‘Achter De Kazerne’ tot een goed einde te brengen. Op speeldag 6 won het met 1-2, na doelpunten van Carl Hoefkens en Joseph Akpala en een own-goal van Tom Høgli.

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen stonden beide teams in een oefenwedstrijd al eens tegenover elkaar. Toen trokken de Mechelaars aan het langste einde. Al na zes minuten scoorde Robin Henkens het enige doelpunt van de partij.
 

Voor de verplaatsing naar Mechelen is er geen plaats in de selectie voor Jesper Jørgensen en Ivan Trickovski. Beide nieuwkomers werken nog volop aan hun terugkeer en werden nog niet wedstrijdfit bevonden. Ook Mushaga Bakenga, Jimmy De Jonghe en Jannes Vansteenkiste vallen buiten de selectie. Sven Dhoest, Bart Buysse en Fredrik Stenman zijn geblesseerd.

Selectie: Kujovic, Jorgacevic, Høgli, Almebäck, Hoefkens, Larsen, Donk, Figueras, Zimling, Blondel, Vazquez, Van Acker, Odjidja, Tchité, Refaelov, Vleminckx, Akpala, Lestienne, Meunier en Bacca.
 


In de kijker

KV Mechelen - Robin Henkens

KV Mechelen begon vrij overtuigend aan het nieuwe seizoen en behaalde reeds vier punten uit twee wedstrijden. Vooral in de openingswedstrijd tegen Charleroi maakten de ‘Kakkers’ indruk. Niet in het minst Robin Henkens, die met twee doelpunten en twee assists tot man van de wedstrijd werd uitgeroepen. De bijna 24-jarige middenvelder kreeg zijn jeugdopleiding bij Racing Genk en via een uitleenbeurt bij Lommel kwam Henkens uiteindelijk bij KV Mechelen terecht. Bij Malinwa moet Henkens het vertrek van sterkhouder Julien Gorius naar Genk proberen op te vangen. Daar slaagt hij voorlopig wonderwel in want tegen Charleroi leverde hij al meteen zijn visitekaartje af. Ook in de oefenpartij tegen Club Brugge scoorde hij het enige doelpunt van de partij. Slaagt Robin Henkens er in om in het tactisch denkwerk van coach Van Veldhoven uit te groeien tot een steeds belangrijker wordende strateeg?

Club Brugge - Carl Hoefkens

Op speeldag 3 begint het nieuwe seizoen pas echt voor Carl Hoefkens. Door een schorsing miste de kapitein van Blauw-Zwart de openingswedstrijden tegen de promovendi Waasland-Beveren en Sporting Charleroi. Europees kwam Hoefkens wel aan de bak, maar toch zal de Lierenaar opgelucht adem halen om ook in de Jupiler Pro League opnieuw aan spelen toe te komen. Het zal voor de in Knokke wonende rechtsachter een goeie remedie zijn om de kater na de uitschakeling voor de vierde voorronde van de Champions League door te spoelen. En wie weet slaagt hij er opnieuw om ‘Achter De Kazerne’ trefzeker te zijn. Vorig seizoen lukte hij na amper drie minuten de openingstreffer en lag hij daarmee aan de basis van een belangrijke en deugddoende uitzege. Kan dit scenario herhaald worden?


Scheidsrechter - Serge Gumienny

De wedstrijd tussen KV Mechelen en Club Brugge werd toegewezen aan Serge Gumienny. Ook vorig seizoen floot de Limburger deze affiche. Toen won Club met 1-2. Vorig seizoen bracht Gumienny Blauw-Zwart het nodige geluk  want onder zijn leiding won het in de reguliere competitie bij Westerlo (0-1) en in PO1 thuis tegen AA Gent (1-0)

In Mechelen zal Serge Gumienny worden bijgestaan door zijn assistent-scheidsrechters Kristof Meers en Michele Scatorchia. Bart Vertenten werd aangeduid als vierde official.
 

Michel Verhaeghe


Gerelateerde artikels

Top