Terug

Vrijdag 10/08/2012 - 12:00 Clubnieuws

Georges Leekens:"Het wordt niet eenvoudig"

Net voor de middag stond coach Georges Leekens de pers te woord. Hij gaf aan dat er redelijk wat oplapwerk was na de nederlaag tegen Kopenhagen, maar dat hij verwacht dat zijn spelers de knop kunnen omdraaien. 

"We hebben geprobeerd om gisteren de knop om te draaien. Dat was niet eenvoudig na een bewogen wedstrijd. Maar we kunnen niet anders en moeten ons nu terug op de competitie richten. Na de uitwedstrijd op Charleroi krijgen we opnieuw een uitwedstrijd op Mechelen. In de voorbereiding verloren we er nog en dus weten we dat het niet eenvoudig wordt. Mechelen heeft een enthousiaste groep, een enthousiast publiek en een enthousiaste coach.

We hadden weinig recuperatietijd, en Mechelen zal dus trachten te profiteren van onze mentale en fysieke vermoeidheid. Na de kwalificatie hadden we dat makkelijker kunnen vergeten, nu ligt dat iets moeilijker. Maar spelers bij een topclub moeten daarmee kunnen omgaan en dat verwacht ik ook.

“In de voorbereiding verloren we er nog en dus weten we dat het niet eenvoudig wordt. Mechelen heeft een enthousiaste groep, een enthousiast publiek en een enthousiaste coach.”

Georges Leekens

De training gisteren was niet goed. Iedereen was zwaar aangeslagen en dat vind ik normaal. Het was fout geweest als dat niet zo was. Maar vandaag moet die knop omgedraaid zijn. We zullen moeten kijken welke spelers klaar geraken voor de wedstrijd van morgen. Iedereen moet daarin eerlijk zijn met zichzelf. Spelers moeten zelf aangeven of ze fit zijn.

Er is nog heel wat finetuning te doen, maar dat gebeurt stap voor stap. We hadden een moeilijke voorbereiding en we hebben een moeilijke start gehad met de nodige pech, door schorsingen van vorig seizoen, blessures en scheidsrechterlijke beslissingen. Maar een echte sportman moet door, maar dat we geen geschenken hebben gekregen, is duidelijk. Maar we kijken vooruit naar de volgende wedstrijd."


Gerelateerde artikels

Top