Terug

Zondag 19/08/2012 - 01:15 Clubnieuws

Nipte zege voor Debrecen

Net als in België zijn ze dit weekend ook in Hongarije aan de vierde speeldag toe. Daarin behaalde Debrecen, volgende donderdag tegenstander in de vierde en laatste voorronde van de Europa League, een 2-3 zege op het veld van Pecsi MFC. Alle doelpunten vielen pas na de rust.

Op het uur zag het er allesbehalve goed uit voor de ploeg van coach Kondas. Kort na de pauze bracht de ingevallen Nigeriaan Solomon Okoronkwo de thuisploeg op voorsprong, waarna de Tsjech Jiri Krejci de score verdubbelde. In amper acht minuten zette Debrecen de scheve situatie alsnog recht. Met dank aan de Parijzenaar Adamo Coulibaly, die een loepzuivere hattrick lukte. Door deze zege telt Debrecen nu negen punten uit vier wedstrijden en staat het daarmee eerste in het klassement. Al kan Honved Boedapest mits winst wel opnieuw over Debrecen naar de leidersplaats wippen.
 

Debrecen: Polekszics – Nagy, Meszaros, Simac, Korhut – Kulcsar (46’ Bouadla), Bodi (58’ Sidibé), Ramos (81’ Spitzmüller), Szakaly, Rezes en Coulibaly.
Doelpunten: 47’ Okoronkwo (1-0), 61’ Krejci (2-0), 71’ Coulibaly (str) (2-1), 75’ Coulibaly (2-2), 79’ Coulibaly (2-3).

 

Michel Verhaeghe


Gerelateerde artikels

Top