Woensdag 07/12/2016 - 22:37 Wedstrijdverslagen

Club sluit Champions League af met nederlaag

Club Brugge heeft ook zijn laatste Champions League-wedstrijd verloren. Blauw-Zwart ging op eigen veld met 0-2 onderuit tegen FC Kopenhagen. Club stond al na een kwartier twee doelpunten in het krijt en kwam die dreun niet meer te boven.

Lior Refaelov verscheen na zijn blessure voor het eerst aan de aftrap (Photo News).

Michel Preud’homme gooide voor de laatste Europese match van het seizoen zijn elftal flink door elkaar. Achterin kwam Mechele in de plaats van Poulain, maar het was vooral op het middenveld en de aanval dat de wijzigingen ingrijpend waren. Lior Refaelov mocht na zijn blessure voor het eerst starten en kreeg op het middenveld het gezelschap van Claudemir en Pina. Voorin werd diepe spits Wesley geflankeerd door Gedoz en Bolingoli.

Ondanks de vele wijzigingen begon Blauw-Zwart wel sterk aan de partij. Zo dwong het tijdens de openingsminuten meteen drie kansen af: een knal van Van Rhijn werd gered door Olsen, een kopbal van Wesley ging via een verdediger naast en ook de vrijstaande Bolingoli kon zijn schot niet kadreren. Toch stond Club na een kwartier zowaar al 0-2 in het krijt: eerst devieerde Mechele een doorgekopte vrije trap ongelukkig in eigen doel en even later kon Jørgensen een hoekschop aan de eerste paal binnenkoppen.

Brandon Mechele kopte de 0-1 ongelukkig in eigen doel (Photo News).

De Bruggelingen waren uiteraard van slag en slaagden er niet in om de bezoekers bij de keel te grijpen. Doelman Olsen moest wel nog een schot van Refaelov pakken, maar dat was voor rust ook het enige gevaar van Club. De Denen zelf behielden de organisatie en loerden intussen op de counter. Zo ging een knal van Delaney net naast, moest Butelle redding brengen op een schot van Ankersen en werd een kopbal van Pavlovic net voor de doellijn weggewerkt.

Na de rust probeerde Blauw-Zwart meer druk te ontwikkelen, al was de eerste kans wel opnieuw voor Kopenhagen. Ankersen trapte een vrije trap evenwel recht op Butelle. De Bruggelingen hadden tijdens de tweede helft wel voortdurend balbezit, maar het ontbrak Club echter aan snelheid en creativiteit om de bezoekers in de problemen te brengen. Wesley probeerde het wel eens van op afstand, maar doelman Olsen kon makkelijk redding brengen.

Ex-speler Tom Høgli mocht in de slotfase nog invallen (Photo News).

Blauw-Zwart probeerde zich met de moed der wanhoop alsnog in de wedstrijd te knokken, maar geraakte niet door de stugge Deense organisatie. Het was aan de overkant invaller Gregus die voor gevaar kon zorgen, maar Butelle kon redding brengen. Michel Preud’homme gooide uiteindelijk nog Vanaken en Vormer in de strijd, maar ook dat kon niet helpen.

In de slotminuten moesten beide doelmannen elk nog één keer in actie komen: Olsen ging goed plat op een schot van Wesley, terwijl Butelle een kopbal van Delaney pakte. Het bleef dus 0-2, waardoor Club Brugge zijn Champions League-campagne afsluit met nul punten.

UEFA Champions League Groep G - speeldag 6
Toeschouwers 20.000 - Jan Breydelstadion
Scheidsrechter Michael Oliver (Eng)
Club Brugge Ludovic Butelle – Ricardo van Rhijn (77’ Ruud Vormer), Brandon Mechele, Stefano Denswil, Dion Cools – Tomás Pina, Claudemir, Lior Refaelov (66’ Hans Vanaken) – Felipe Gedoz, Wesley Moraes, Boli Bolingoli.
Bank: Sébastien Bruzzese, Timmy Simons, Benoît Poulain, Jelle Vossen en Anthony Limbombe.
FC Kopenhagen Robin Olsen – Peter Ankersen (90’ Tom Høgli), Mathias Jørgensen, Erik Johansson, Ludwig Augustinsson – Rasmus Falk (57’ Jan Gregus), William Kvist, Thomas Delaney, Youssef Toutouh – Andrija Pavlovic (88’ Aboubakar Keita), Andreas Cornelius.
Coach: Stale Solbakken.
Gele kaarten Pavlovic, Kvist, Denswil.
Doelpunten 8’ Mechele (owngoal, 0-1), 15’ Jørgensen (0-2).