Zondag 11/12/2016 - 16:24 Wedstrijdverslagen

Club speelt 0-0 gelijk op Anderlecht

Club Brugge heeft in de topper op Anderlecht 0-0 gelijk gespeeld. De thuisploeg creëerde de beste kansen, maar Blauw-Zwart begaf niet en houdt zo de Brusselaars achter zich in het klassement.

Poulain en Vossen verschenen allebei opnieuw aan de aftrap (Photo News).

Michel Preud’homme greep tegen Anderlecht terug naar zijn basiselftal. Achterin kwam Poulain terug in de ploeg, terwijl op het middenveld ook Vanaken en de jarige Simons hun basisplaats weer innamen. Ruud Vormer nam de rechterflank voor zijn rekening en speelde samen met Limbombe in steun van diepe spits Jelle Vossen. José Izquierdo was uiteindelijk niet speelklaar geraakt.

Beide ploegen vlogen er meteen stevig in, weliswaar zonder concreet doelgevaar af te dwingen. Anderlecht zorgde via een kopbal van Kara voor de eerste dreiging, terwijl Club op het kwartier naliet om een 4 tegen 3 situatie uit te spelen. De eerste echte kans viel halfweg de eerste helft, toen Dendoncker een vrije trap van Tielemans over doel verlengde.

Het schot van Anthony Limbombe werd afgeblokt (Photo News).

Zowel Anderlecht als Club namen geen onnodige risico’s, waardoor de wedstrijd erg gesloten bleef. Vijf minuten voor de rust viel er plots toch een prima kans uit de lucht, maar Butelle kon een kopbal van Dendoncker nog net uit zijn doelvlak ranselen. Kort daarop werd een schot van Chipciu afgeblokt, terwijl aan de overkant de doorgebroken Denswil in extremis werd afgestopt.

Ook na de pauze bleef de match nog vrij gesloten, al vielen er toch meer kansen te noteren. Zo moest Butelle al vroeg in actie komen op een schot van Hanni, terwijl aan de overkant een poging van Limbombe werd afgeblokt en Boeckx geen problemen kende met een schot van Vormer.

Lior Refaelov mocht in de slotfase nog invallen (Photo News).

Op het uur schakelde de thuisploeg een versnelling hoger, waardoor Blauw-Zwart steeds meer onder druk kwam. Een poging van Hanni strandde in het zijnet, Butelle pakte schoten van Chipciu en Hanni, een knal van Tielemans ging over de lat en Dendoncker devieerde een voorzet van Tielemans over doel. De beste kans viel twintig minuten voor tijd: na balverlies van Cools kon Chipciu alleen op doel afgaan, maar de Roemeen schoot het leer hoog over.

Michel Preud’homme gooide daarna Refaelov en Wesley in de strijd, waardoor Club opnieuw meer grip kreeg. Refaelov kon al meteen voor gevaar zorgen, maar zijn schot ging naast. Ook in de slotfase bleef het ongemeen spannend. De Bruggelingen konden zelf geen kansen meer creëren en kwamen nog twee keer met de schrik vrij: Butelle redde een kopbal van Kara en na een vlijmscherpe counter schoot Dendoncker het leer naast. Het bleef dus 0-0, waardoor Club nalaat om de leidersplaats over te nemen van Zulte Waregem.

Toeschouwers 23.000 - Constant Vanden Stockstadion
Scheidsrechter Sebastien Delferière
RSC Anderlecht Frank Boeckx – Andy Najar, Kara Mbodji, Bram Nuytinck, Ivan Obradovic – Alexandru Chipciu, Leander Dendoncker, Stéphane Badji (59’ Massimo Bruno), Youri Tielemans, Sofiane Hanni (81’ Diego Capel) – Lukasz Teodorczyk.
Coach: René Weiler.
Club Brugge Ludovic Butelle – Ricardo van Rhijn, Benoît Poulain, Stefano Denswil, Dion Cools – Claudemir, Timmy Simons, Hans Vanaken – Ruud Vormer, Jelle Vossen (84’ Wesley Moraes), Anthony Limbombe (67’ Lior Refaelov).
Bank: Sébastien Bruzzese, Nikola Storm, Tomás Pina, Brandon Mechele en Boli Bolingoli.
Gele kaarten Denswil, Badji.
Doelpunten geen