Dinsdag 20/12/2016 - 09:00 Wedstrijdverslagen

Beloften gaan met 5-3 onderuit op Stayen

Maandagavond speelden de beloften hun competitiewedstrijd op het veld van Sint-Truiden. Halfweg stond Blauw-Zwart nog 1-3 voor dankzij doelpunten van Brodic (2x) en Schryvers, maar na de rust kwam STVV nog helemaal terug tot 5-3. Net voor de aftrap moest Laurent Lemoine geblesseerd afhaken, Kensau Masangu was zijn vervanger.

Club begon goed aan de wedstrijd en creëerde meteen gevaar, Brodic kon net niet bij een voorzet van Ito. Even later was het wel raak voor de Kroaat; Ito legde terug vanop de achterlijn en Fran Brodic legde het leer voorbij de doelman in doel. De thuisploeg dreigde vooral via de rechterkant en net voor het halfuur kwam zo de gelijkmaker tot stand, een voorzet van Bourard devieerde via Masangu in doel. Club was niet aangeslagen door die gelijkmaker en ging meteen terug op zoek naar de voorsprong. Ito stuurde Brodic diep, de Kroaat legde breed naar Jur Schryvers en de kapitein mikte de bal tegen de netten. Enkele minuten later scoorde Club al een derde keer. Brodic zette Kose op weg naar doel, de middenvelder legde het leer terug naar Fran Brodic die de bal in de verste hoek deponeerde.

Nog voor het uur kwam de thuisploeg al terug op gelijke hoogte na twee lobballen van Sampaoli over doelman Hooyberghs. Club dreigde daarna via pogingen van Schryvers, Fonkeu en Ito maar zonder succes. De beste kans voor Blauw-Zwart in de tweede helft kwam er op vrije trap; Kose mikte die op de dwarsligger, in de herneming werd de kopbal van Nuyts ontzet door de Truiense defensie. In de slotfase maakte Sint-Truiden het dan helemaal af; eerst zette Vandersmissen een strafschop om na een fout van Schryvers in de zestien en daarna ronde de ingevallen Efekia een soloactie af.

De beloften moesten dus met lege handen naar Brugge toe na de laatste wedstrijd van de reguliere competitie. Club was wel al geplaatst voor Play-Off 1 na Nieuwjaar, daar gaat Blauw-Zwart samen met zeven andere ploegen uitmaken wie kampioen wordt.

Sint-Truiden Dautzenburg, Verbeek, Ryckaert, Pousset, Castro, Vandersmissen, Houwaer, Abrahams, Joosten, Bourard, Sampaoli
Club Brugge Thomas Hooyberghs - Nathan Nuyts, Kensau Masangu (46’ Jasper Van Oudenhove), Anton Tanghe, Jellert Van Landschoot - Niels Verburgh, Jur Schryvers, Ibrahim Kose - Pierre Fonkeu, Fran Brodic, Joel Ito
Doelpunten 16’ Brodic (0-1), 26’ Masangu (1-1,owngoal), 33’ Schryvers (1-2), 37’ Brodic (1-3), 51’ 57’ Sampaoli (2-3,3-3), 83’ Vandersmissen (4-3, strafschop), 88’ Efekia (5-3)