Woensdag 21/12/2016 - 22:24 Wedstrijdverslagen

Club wint met 1-4 op Eupen

Club Brugge heeft de laatste uitmatch van 2016 afgesloten met een 1-4 zege op Eupen. Blauw-Zwart kwam al vroeg op achterstand, maar zette nog voor rust orde op zaken via twee doelpunten van Vormer en een owngoal van Blondelle. Kort na de pauze zorgde Izquierdo voor de definitieve beslissing.

Lior Refaelov was tijdig speelklaar geraakt (Photo News).

De Brugse basiself onderging slechts één wijziging in vergelijking met de match van zondag tegen KV Kortrijk: Stefano Denswil – terug uit schorsing – nam zijn basisplaats weer in, waardoor de pas herstelde Bjorn Engels rust kreeg. Lior Refaelov en José Izquierdo waren allebei tijdig speelklaar geraakt en speelden opnieuw in steun van diepe spits Jelle Vossen.

Blauw-Zwart werd enkele weken geleden door Eupen uit de Beker geknikkerd en had blijkbaar zijn lesje nog niet geleerd. Het was immers opnieuw de thuisploeg die het beste uit de startblokken schoot. Een poging van Taulemesse ging eerst nog voorlangs, maar na geharrewar in de Brugse defensie kon Sylla al vroeg de 1-0 binnenschieten. Lang liet het antwoord van Club niet op zich wachten: Vossen bediende Vormer en die knalde de gelijkmaker fraai in doel.

Ruud Vormer trof twee keer raak (Photo News).

De Bruggelingen kwamen daarna helemaal onder stoom en overrompelden de thuisploeg. Een schot van Izquierdo strandde eerst nog in de handen van Niasse, maar halfweg de eerste helft volgde al de 1-2, toen Blondelle een vrije trap van Van Rhijn in eigen doel verlengde. Club bleef daarna drukken en scoorde vijf minuten voor de rust al de 1-3: Niasse kon eerst nog een poging van Refaelov pareren, maar was daarna kansloos op een afgeweken schot van Vormer. Op slag van rust ging bovendien een kopbal van Vanaken via Niasse tegen de lat.

Na de rust ging Eupen op zoek naar de aansluitingstreffer, maar het was Club dat na tien minuten de wedstrijd definitief kon beslissen. Een schot van Refaelov werd eerst nog afgeblokt, maar daarna rolde de poging van Vossen voor de voeten van Izquierdo en die schoot de 1-4 hoog in doel.

Hans Vanaken kon zelf net niet scoren (Photo News).

Match gespeeld dus, al volgde er toch nog even een stuiptrekking van de thuisploeg. Een afgeweken schot van Onyekuru ging over en Butelle had een fantastische redding in huis op een kopbal van Diallo. De Bruggelingen waren echter niet onder de indruk en kwamen zelf enkele keren dicht bij een vijfde doelpunt: Izquierdo kon net niet bij een voorzet van Vossen, ook Vormer werd nog net afgestopt en Niasse pareerde een vrije trap van Van Rhijn. Aan de overkant ging een vrije trap van Luis Garcia over doel.

In de slotfase gooide Preud’homme Bolingoli, Claudemir en Storm nog in de strijd, maar dat veranderde niets meer aan het spelbeeld. Een schot van Claudemir ging naast en Niasse bracht redding op pogingen van Bolingoli en Cools. Het bleef dus 1-4, waardoor Club Brugge sowieso aan de leiding blijft.

Toeschouwers 4.266 - Stadion am Kehrweg
Scheidsrechter Bart Vertenten
KAS Eupen

Babacar Niasse – Anthony Bassey (75’ Peter Hackenberg), Ibrahim Diallo (82’ Odeni George), Siebe Blondelle, Fahad Al-Abdulrahman – Florian Taulemesse, Diawandou Diagne, Luis Garcia – Jose Maria Hernandez Cases (87’ Abdoulaye Sanogo), Mamadou Sylla, Henry Onyekuru.
Coach: Jordi Condom.

Club Brugge Ludovic Butelle – Ricardo van Rhijn, Benoît Poulain, Stefano Denswil, Dion Cools – Ruud Vormer (87’ Nikola Storm), Timmy Simons, Hans Vanaken – Lior Refaelov (79’ Claudemir), Jelle Vossen, José Izquierdo (73’ Boli Bolingoli).
Bank: Sébastien Bruzzese, Bjorn Engels, Wesley Moraes en Tomás Pina.
Gele kaarten Bassey, Luis Garcia, Diallo, Izquierdo, Vormer.
Doelpunten 11’ Sylla (1-0), 15’ Vormer (1-1), 25’ Blondelle (owngoal, 1-2), 40’ Vormer (1-3), 54’Izquierdo (1-4).