Maandag 09/01/2017 - 20:00 Wedstrijdverslagen

Lex Immers scoort tegen Bremen (1-1) zijn eerste goal

De regerende landskampioen kan met een behoorlijk goed gevoel op de wedstrijd tegen Werder Bremen terugblikken. Er werd 1-1 gelijk gespeeld. Horvath, Palacios, Immers en Strandberg trokken in de tweede helft voor het eerst het Clubshirt aan. Immers scoorde zijn eerste goal.

Voor de eerste oefenwedstrijd op Spaanse bodem tegen Bundesligaclub Werder Bremen liet Michel Preud’homme de gevestigde waarden aan de aftrap komen. Dion Cools verving op de rechtsachter Ricardo Van Rhijn, terwijl Stefano Denswil voor de gelegenheid links in de defensie werd geposteerd. De nieuwkomers Horvath, Palacios, Immers en Strandberg kregen na rust hun eerste speelminuten.

Club begon zeer gedreven. Ook speltechnisch hadden de Bruggelingen vanaf de beginfase de bovenhand. Werder – in de kelder (15de plaats) van de Bundesliga geparkeerd en met een veredeld B-elftal tussen de lijnen – vond er niet meteen een antwoord op. Bij dit overwicht was het ook niet verwonderlijk dat de betere doelkansen langs blauw-zwarte zijde werden opgetekend. Het werk van Butelle bleef hoofdzakelijk beperkt tot enkele plukballetjes. Vossen, Vanaken, Engels en vooral een zeer actieve Izquierdo zorgden om beurten voor heel wat dreiging in de Duitse defensie. De finishing touch liet voorlopig op zich wachten, al was er een zeer puike redding van doelman Drobny nodig om de Colombiaan van de openingstreffer af te houden.

Voor de tweede helft behield alleen Engels – met aanvoerdersband – zijn stek. Met Lemoine, Touba en Vlietinck in de rangen zag Club er eensklaps heel wat jonger uit. Blauw-zwart bleef het spelverloop beheersen, maar in de zone van waarheid viel er in eerste instantie weinig te beleven. Veel opwindende fases waren er de tweede helft niet meer bij. Het tempo lag ook een flink stuk minder hoog. In deze omstandigheden was het vanzelfsprekend om de waarde van de nieuwe gezichten te taxeren. Het nieuwe kwartet viel in elk geval niet uit de toon.

In de slotfase vonden beide teams dan toch de weg naar de netten. Eerst scoorde Eggestein na een van de schaarse tegenaanvallen de openingstreffer. Vijf minuten later hingen de bordjes al weer gelijk dankzij een opportune Lex Immers die met een lage schuiver Wiedwald verschalkte.

Werder Bremen

Basiself: Drobny - Gebre Selassie, Veljkovic, Moisander, U.Garcia - Junuzovic, M. Eggestein - Bartels, Kruse, Eilers - Manneh
Coach: Alexander Nouri.

Club Brugge