Donderdag 12/01/2017 - 20:00 Wedstrijdverslagen

Club wint via wereldgoals van Vossen en Vormer met 1-3 van Freiburg

Club Brugge keert zaterdagnamiddag met een goed gevoel uit Spanje terug. Vooral de prestatie tegen Freiburg in Linea de la Concepción was zeer hoopgevend. Tegen een stevige tegenstander onderstreepte Blauw-Zwart dat het heel wat kwaliteit in zijn ploeg heeft. Club toonde zich strijdvaardig, de goals van Vossen en Vormer waren de kers op de taart.

Michel Preud’homme opteerde ook voor de tweede oefenwedstrijd tegen de Duitse promovendus SC Freiburg de gevestigde waarden te laten starten. Het aanvallend compartiment en het middenveld waren dezelfde spelers die maandag tegen Werder Bremen aan de aftrap kwamen. Enkel in de defensie viel er één wijziging te noteren. De Colombiaan Palacios versierde zijn eerste basisplaats als rechtsachter met Engels, Poulain en Cools naast zich. Butelle begon onder de lat.

Freiburg, op de 8ste plaats in de Bundesliga, heeft momenteel duidelijk meer inhoud dan Werder Bremen. Deze conclusie kon tijdens de openingsfase al vrij snel worden gemaakt. Club moest een paar tandjes bijsteken om de Duitsers van zich af te houden. Vlotte combinaties waren aanvankelijk niet meteen op te merken. Het stevige blok van Freiburg was moeilijk te ontwrichten. Het eerste reële gevaar kwam dan ook van de Duitsers.

Naarmate de minuten verstreken werd de wedstrijd almaar aangenamer om volgen en ook de échte kansen boden zich aan. Freiburg opende de score net voor het halfuur via een kopbaldoelpunt van Haberer. Vossen, die duidelijk geen zin had om te achtervolgen, antwoordde met een pareltje vanop 25 meter. De Duitse goalie had geen enkel verhaal. Tien minuten later deed Vormer die prestatie nog eens over. Een kanjer van de Nederlander verdween vanop dezelfde afstand enig mooi in de kruising. Een kopie van de treffer die hij in Jan Breydel scoorde tijdens de Supercup tegen Standard. ‘Heerlijk toch’, zagen we Ruud zowaar liplezen.

Voor de tweede helft bleven Engels, Cools, Simons en Refaelov langs de kant. De jonge Bruggeling Verburgh, Denswil, Claudemir en Immers waren hun vervangers. De felle strijd in alle linies werd ook na de rust onverstoord voortgezet. Het doelgevaar langs weerszijden bleef aanvankelijk achterwege, alhoewel Butelle wel uit zijn pijp moest komen om bij een dicht besluiten de gelijkmaker te verijdelen. De Franse doelman moest zich even later nog eens onderscheiden toen Grifo alleen voor hem verscheen. Via de paal kwam de bal terug in het spel. Het signaal voor Club om naar een hogere versnelling over te schakelen. Nieuwkomer Palacios gaf het goede voorbeeld. Zijn horizontale voorzet werd door de ingevallen Wesley in twee tijden in doel verlengd. Ook Touba, de herstelde Diaby, Pina en Horvath mochten nog even proeven van wat speeltijd.

De Bruggelingen beheersten de slotfase en hielden Freiburg goed in de greep om deze aantrekkelijke wedstrijd met een zeer goed gevoel af te sluiten.

SC Freiburg

Basiself: Klandt – Stenzel (87’ Probst), Gulde, Söyüncü, Günter – Philipp (87’ Herrmann), Höfler (60’ Guédé), Frantz, Grifo – Niederlechner, Haberer (87’ X)
Coach: Christian Streich.

Club Brugge