Zondag 22/01/2017 - 16:24 Wedstrijdverslagen

Club begint 2017 met knappe 0-3 zege op Standard

Club Brugge heeft het nieuwe jaar ingezet met een knappe 0-3 zege op Standard. Jelle Vossen kopte een sterk Blauw-Zwart halfweg de eerste helft op voorsprong en na de pauze zorgden Vormer en Wesley voor de definitieve beslissing.

José Izquierdo was opnieuw niet af te stoppen (Photo News).

In vergelijking met de laatste match van 2016 tegen Moeskroen voerde Michel Preud’homme één noodgedwongen wijziging door. Door de blessure van Van Rhijn kwam Benoît Poulain opnieuw in de ploeg. Dion Cools schoof daardoor op naar de rechterflank, terwijl Stefano Denswil in een driemansdefensie de linkerkant voor zijn rekening nam.

De Bruggelingen schoten het beste uit de startblokken en dwongen tijdens de aanvangsfase meteen twee kansen af: Izquierdo mikte het leer recht op Hubert en een poging van Vossen werd in extremis afgeblokt. De Rouches konden daarna het evenwicht herstellen, al was het toch Club dat halfweg de eerste helft op voorsprong kwam. Hubert miskeek zich op een kopbal van Jelle Vossen, waardoor de bal via de verste paal in doel dwarrelde.

Jelle Vossen bracht Club halfweg de eerste helft op voorsprong (Photo News).

Dat doelpunt was voor de Luikenaars het sein om het gaspedaal steviger in te duwen. Zo moest Butelle redding brengen op een schot van Mladenovic en een kopbal van Scholz. Blauw-Zwart loerde intussen op de counter en kwam via de alomtegenwoordige Izquierdo dicht bij de 0-2. Hubert kon echter nog net redding brengen met de voet. Met de rust stilaan in zicht dreigde Standard nog twee keer via Edmilson, terwijl aan de overkant een schot van Vossen werd afgeblokt.

Na de pauze ging de thuisploeg meteen op zoek naar de gelijkmaker. De Rouches zetten volop druk, maar de Brugse organisatie zat stevig in elkaar. Eén keer leek Belfodil met een knappe dribbel voor gevaar te kunnen zorgen, maar Simons en Engels konden tijdig redding brengen.

Ruud Vormer zorgde met een knappe vrije trap voor de 0-2 (Photo News).

Op het uur kwamen Wesley en nieuwkomer Palacios in de plaats van de licht geblesseerden Vossen en Poulain. De Luikse storm was intussen al gaan liggen, waardoor Club stilaan weer het commando overnam. Bovendien zorgde Ruud Vormer even later met een prachtige vrije trap voor de 0-2 en enkele minuten later volgde zelfs al de 0-3: Butelle lanceerde met een verre vrije trap Wesley. De Braziliaan hield goed zijn man af, omspeelde Hubert en schoot zijn eerste doelpunt van het seizoen binnen.

Standard ging daarna met de moed der wanhoop op zoek naar de eerredder, maar Club gaf geen krimp. Een voorzet van Mbenza raakte de deklat, terwijl pogingen van Mladenovic en Laifis net naast gingen. Aan de overkant werd het nog bijna 0-4, maar een schot van Izquierdo ging net naast. In de slotfase mocht ook Lex Immers nog debuteren, maar de score veranderde niet meer.

Toeschouwers 27.000 - Stade Maurice Dufrasne
Scheidsrechter Serge Gumienny
Standard Guillaume Hubert – Alexander Scholz, Konstantinos Laifis, Milos Kosanovic (63’ Isaac Mbenza) – Réginal Goreux, Junior Edmilson, Ibrahima Cissé (80’ Razvan Marin), Eyong Enoh, Filip Mladenovic – Orlando Sa, Ishak Belfodil.
Coach: Aleksandar Jankovic.
Club Brugge Ludovic Butelle – Bjorn Engels, Benoît Poulain (62’ Helibelton Palacios), Stefano Denswil – Dion Cools, Ruud Vormer, Timmy Simons, José Izquierdo (84’ Lex Immers) - Lior Refaelov, Hans Vanaken - Jelle Vossen (58’ Wesley Moraes).
Bank: Ethan Horvath, Abdoulay Diaby, Laurens De Bock en Ahmed Touba.
Gele kaarten Denswil, Goreux.
Doelpunten 22’ Vossen (0-1), 66’ Vormer (0-2), 70’ Wesley (0-3).