Woensdag 25/01/2017 - 22:24 Wedstrijdverslagen

Club verslaat Waasland-Beveren met 2-1

Club Brugge heeft op eigen veld een nipte 2-1 overwinning behaald tegen Waasland-Beveren. Lex Immers bracht Blauw-Zwart al vroeg op voorsprong, maar Zinho Gano kon na rust gelijk maken. Een kwartier voor tijd bezorgde José Izquierdo Club alsnog de drie punten.

Helibelton Palacios verscheen voor het eerst aan de aftrap (Photo News).

De Brugse basiself onderging vier wijzigingen in vergelijking met de topper van zondag op Standard. Poulain was nog niet hersteld van zijn blessure, terwijl ook Vossen, Cools en Refaelov rust kregen. Helibelton Palacios en Lex Immers mochten daardoor voor het eerst starten en ook De Bock en Wesley verschenen aan de aftrap.

De Bruggelingen hadden uiteraard vertrouwen getankt op Sclessin en dat vertrouwen kreeg na tien minuten nog een extra boost. De eerste doelrijpe kans resulteerde immers al meteen in een doelpunt: Goblet pareerde een schot van Izquierdo, Wesley mikte het leer daarna op de verste paal, maar Lex Immers kon de rebound van dichtbij binnentikken. Kort daarop volgde al bijna de 2-0, toen een kopbal van Vanaken in het zijnet ging.

Lex Immers bracht Club al vroeg op voorsprong (Photo News).

Blauw-Zwart was duidelijk heer en meester, en ging in alle rust op zoek naar een tweede doelpunt. Op het halfuur kon Vormer net niet bij een voorzet van Izquierdo en kort daarop pareerde Goblet een pegel van Wesley. Een schot van Vanaken zoefde daarna net over de deklat, maar de beste kans volgde op slag van rust: Goblet pareerde een knal van Vanaken en had daarna opnieuw een prima reflex in huis op een kopbal van Wesley.

Ook na de rust bleef het eenrichtingsverkeer duren. Zo moest Goblet al meteen redding brengen op pogingen van Izquierdo en Wesley. In de plaats van 2-0 werd het echter 1-1: ex-Clubspeler Zinho Gano kopte een vrije trap van Marquet in doel en zorgde zo totaal onverwacht voor de gelijkmaker.

José Izquierdo zorgde voor de beslissing (Photo News).

Voor Blauw-Zwart was dat het sein om een versnelling hoger te schakelen: een schot van Izquierdo ging naast, terwijl Goblet zich leek te ontpoppen tot man van de match. De Wase doelman lag immers in de weg op pogingen van Immers, Izquierdo en Vormer. Een kwartier voor tijd moest hij zich uiteindelijk toch gewonnen geven: José Izquierdo schoot raak vanuit een scherpe hoek en zorgde zo voor de verdiende 2-1.

In de slotfase kwam Club nog drie keer dicht bij een derde doelpunt, maar Goblet bracht opnieuw knap redding op pogingen van Vormer, Vossen en Vanaken. Het bleef dus 2-1, waardoor Club Brugge zijn leidersplaats behoudt. Komende zondag volgt de topper op het veld van AA Gent.

Toeschouwers 26.000 - Jan Breydelstadion
Scheidsrechter Bram Van Driessche
Club Brugge Ludovic Butelle – Bjorn Engels, Stefano Denswil, Laurens De Bock – Helibelton Palacios, Ruud Vormer, Timmy Simons, José Izquierdo (88’ Abdoulay Diaby) – Hans Vanaken, Lex Immers (64’ Jelle Vossen) – Wesley Moraes (76’ Lior Refaelov).
Bank: Ethan Horvath, Claudemir, Diaby, Dion Cools en Ahmed Touba.
Waasland-Beveren Merveille Goblet – Laurent Jans, Valtteri Moren (72’ Jonathan Buatu), Rudy Camacho, Erdin Demir – Ibrahima Seck, Jens Cools (83’ Ronnie Schwartz), François Marquet – Aleksandar Boljevic (87’ Opoku Ampomah), Zinho Gano, Alessandro Cerigioni.
Coach: Cedomir Janevski.
Gele kaarten Vanaken.
Doelpunten 9’ Immers (1-0), 54’ Gano (1-1), 74’ Izquierdo (2-1).