Zondag 29/01/2017 - 16:24 Wedstrijdverslagen

Club gaat met 2-0 onderuit op AA Gent

Club Brugge heeft de topper op het veld van AA Gent met 2-0 verloren. Blauw-Zwart dwong een resem kansen af, maar botste op een sterke doelman Kalinic. De Gentse goals kwamen van Kubo en Coulibaly.

Gigot probeert José Izquierdo af te stoppen (Photo News).

Michel Preud’homme voerde drie wijzigingen door aan het team dat woensdag won van Waasland-Beveren. Dion Cools kwam terug in de ploeg als linksachter, waardoor Laurens De Bock vrede moest nemen met een plaatsje op de bank. In aanvallend opzicht kwamen Lior Refaelov en Jelle Vossen in de plaats van Lex Immers en Wesley Moraes. Ook Timmy Simons verscheen aan de aftrap en dus speelde de Brugse kapitein zijn duizendste officiële wedstrijd.

Beide teams vlogen er meteen stevig in, al resulteerde dat niet in veel uitgespeelde kansen. Het eerste gevaar kwam wel van Club, maar een schot van Vanaken ging via een Gentse verdediger naast. Het was echter wachten tot halfweg de eerste helft vooraleer de wedstrijd echt openbrak. Na een goede interceptie van Refaelov kreeg Vossen een vrije schietkans, maar de aanvaller miste zijn schot volledig. Kort daarop kon Kalinic redding brengen op een poging van Izquierdo.

Palacios had de handen vol met Simon (Photo News).

Na een half uur kwamen de Buffalo’s beter in de match en dwongen ook zij enkele kansen af: een schot van Asare ging rakelings over, Palacios kon een schot van Coulibaly net voor de lijn wegwerken en ook Butelle kon twee keer redding brengen op kopballen van Neto en Coulibaly. Aan de overkant werd een schot van Izquierdo in extremis afgeblokt, terwijl Kalinic in de weg lag op pogingen van Vossen, Refaelov en Cools. De beste kans was op slag van rust voor Coulibaly, maar de spits kopte een voorzet van Kalu voorlangs.

Direct na de pauze schoot Mitrovic ongelukkig tegen zijn eigen hand in de zestien meter, maar scheidsrechter Laforge liet doorspelen. Het was echter de thuisploeg die even later op voorsprong kwam. Een schot van Simon ging eerst nog tegen de paal, maar kort daarop was de 1-0 alsnog een feit, toen de Japanner Yuya Kubo een vrije trap binnenkrulde. Blauw-Zwart leek even van slag, want kort daarop moest Butelle ook redding brengen op een schot van Kalu.

Bjorn Engels in duel met Coulibaly (Photo News).

Preud’homme gooide vervolgens Diaby en Wesley in de strijd, waardoor Club volop op zoek ging naar de gelijkmaker. Een poging van Diaby werd afgeblokt, Kalinic pareerde een schot van Vanaken en de daaropvolgende rebound van Izquierdo leverde ook niets op. Blauw-Zwart kwam steeds dichter bij een doelpunt, maar vond telkens doelman Kalinic op zijn weg. De Kroaat bracht immers ook redding op schoten van Diaby en Cools, en op een kopbal van Engels.

Ook in de slotfase bleef het ongemeen spannend. Na een scrimmage rolde de bal voor de voeten van Vanaken, maar die miste zijn schot volledig. De Bruggelingen bleven drukken, maar slikten diep in de blessuretijd nog een tweede doelpunt. Coulibaly glipte door de buitenspelval en schoof de 2-0 door de benen van Butelle in doel. Voor Club Brugge is het de eerste nederlaag in veertien wedstrijden.

Toeschouwers 20.000 - Ghelamco Arena
Scheidsrechter Nicolas Laforge
AA Gent Lovre Kalinic – Samuel Gigot, Stefan Mitrovic, Rami Gershon – Renato Neto, Birger Verstraete (46’ Anderson Esiti) – Samuel Kalu (84’ Thomas Foket), Yuya Kubo (72’ Thomas Matton), Moses Simon - Kalifa Coulibaly.
Coach: Hein Vanhaezebrouck.
Club Brugge Ludovic Butelle – Helibelton Palacios, Bjorn Engels, Stefano Denswil, Dion Cools – Ruud Vormer, Timmy Simons (82’ Lex Immers), Hans Vanaken – Lior Refaelov (58’ Abdoulay Diaby), Jelle Vossen (71’ Wesley Moraes), José Izquierdo.
Bank: Ethan Horvath, Claudemir, Laurens De Bock en Ahmed Touba.
Gele kaarten Coulibaly, Refaelov, Cools, Palacios, Asare, Neto, Butelle.
Doelpunten 53’ Kubo (1-0), 93’ Coulibaly (2-0).