Maandag 30/01/2017 - 22:00 Wedstrijdverslagen

Horvath debuteert bij Brugse beloften met overwinning

Op maandagavond werkten de Brugse beloften hun eerste competitiewedstrijd van 2017 af. Thuis tegen STVV werd het een spectaculaire 4-3, waarbij alle 7 doelpunten in de eerste helft gemaakt werden.

Coach Sven Vermant kreeg er met Claudemir (terugkerend na een lichte blessure) en Horvath twee A-kernspelers bij in Roeselare. Het tweetal mocht ook in de basis starten, maar kon Sint-Truiden er niet van verhinderen hevig uit de startblokken te schieten: 0-2 na 5 minuten was het harde verdict voor de beloften. Club stelde echter snel orde op zaken. Fran Brodic en Joel Ito brachten de bordjes eerst in evenwicht, Dennis Van Vaerenbergh en opnieuw Fran Brodic zorgden voor een doelpuntenkermis. 4-3 was de onverwachte ruststand, maar daarmee leek de voorraad aan doelpunten helemaal uitgeput. Beide ploegen kwamen in de tweede helft niet meer aan scoren toe, De ruststand was daarmee ook de eindstand.

Club Brugge Ethan Horvath - Nathan Nuyts, Niels Verburgh, Laurent Lemoine, Ahmed Touba - Jur Schryvers, Claudemir, Joel Ito - Thibault Vlietinck, Dennis Van Vaerenbergh, Fran Brodic
STVV Yanno Wanwelkenhuysen - Iebe Swers, Yentl Meyssen, Steve Ryckaert, Samy Bourard, Maxime Busi, Alessio Castro, Yannick Vandersmissen, Tom Houwaer, Kurt Abrahams, Alexis De Sart