Terug

Zondag 05/02/2017 - 16:27 Wedstrijdverslagen

Vossen bezorgt Club nipte zege tegen Charleroi

Club Brugge heeft op eigen veld een moeizame 1-0 overwinning geboekt tegen Sporting Charleroi. De match bleef lange tijd gesloten, maar dankzij een doelpunt van Jelle Vossen kon Blauw-Zwart toch de drie punten thuis houden.

José Izquierdo had alle moeite om zich door te zetten tegen Charleroi (Photo News).

Door de schorsing van Dion Cools moest Michel Preud’homme noodgedwongen één wijziging doorvoeren aan zijn elftal: Laurens De Bock kwam daardoor in de ploeg als linksachter. Palacios behield dus zijn basisplaats op de rechtsback, terwijl de kersverse aanwinst Dorin Rotariu voor het eerst op de bank plaatsnam.

Het team van Felice Mazzu stond voor aanvang van de wedstrijd op de vierde plaats en liet vanaf de openingsminuut merken dat het een meer dan waardige kandidaat is voor een plaatsje in Play-off 1. Vossen zorgde voor de eerste dreiging, maar de eerste kans voor Charleroi was meteen een stuk gevaarlijker. Butelle was evenwel bij de pinken op een schot van Harbaoui.

Jelle Vossen besliste de match met een knap schot (Photo News).

De Zebra’s behielden goed de organisatie en zetten volop druk, waardoor Club alle moeite had om openingen te creëren. Een kopbal van Engels ging over doel, maar de beste kansen waren wel voor de bezoekers: een doelpunt van Bedia werd afgekeurd wegens buitenspel en diezelfde Bedia slaagde er zowaar in om een voorzet van Marinos van dichtbij huizenhoog over te mikken. Butelle moest even later ook nog ingrijpen op een indraaiende vrije trap van Hendrickx.

Blauw-Zwart vond zijn draai niet en dus greep Michel Preud’homme in tijdens de rust. Palacios bleef in de kleedkamer en werd vervangen door Wesley Moraes. Ruud Vormer ging daardoor als rechtsachter spelen en dat leverde al meteen gevaar op. Vossen kopte een voorzet van de Nederlander echter net naast. Club speelde na de pauze duidelijk met veel meer overgave en drukte Charleroi volledig weg.

Dorin Rotariu maakte tien minuten voor tijd zijn debuut en liet meteen enkele knappe acties zien (Photo News).

Grote kansen bleven echter uit. De Bruggelingen probeerden het vooral van op afstand, maar Vanaken en Simons konden hun pogingen niet kadreren. Kort daarop werden ook Wesley en Vossen nog net afgestopt. Club leek zich de tanden stuk te bijten op de bezoekende defensie, maar kon twintig minuten voor tijd plots toch de match openbreken. Wesley zette zich goed door, bediende Jelle Vossen en die knalde het leer in één tijd heerlijk in doel.

Tien minuten voor tijd mocht Dorin Rotariu zijn debuut maken voor Blauw-Zwart. De Roemeen liet zich meteen opmerken met enkele geslaagde acties, al leverde dat geen concreet doelgevaar op. Charleroi kon zelf ook geen kansen meer afdwingen en dus bleef het 1-0. Dankzij deze zege loopt Club Brugge drie punten uit op Anderlecht.


Jupiler Pro League Speeldag 25
Toeschouwers 28.000 - Jan Breydelstadion
Scheidsrechter Bart Vertenten
Club Brugge Ludovic Butelle – Helibelton Palacios (46’ Wesley Moraes), Bjorn Engels, Stefano Denswil, Laurens De Bock – Ruud Vormer, Timmy Simons, Hans Vanaken – Lior Refaelov (81’ Dorin Rotariu), Jelle Vossen (89’ Claudemir), José Izquierdo.
Bank: Ethan Horvath, Abdoulay Diaby, Lex Immers en Ahmed Touba.
Coach: Michel Preud’homme.
Charleroi Nicolas Penneteau – Stergos Marinos, Javier Martos, Dorian Dessoleil, Steeven Willems (41’ Benjamin Boulenger) – Gaëtan Hendrickx, Cristophe Diandy, Cristian Benavente (76’ David Pollet), Amara Baby – Chris Bedia (66’ Mamadou Fall), Hamdi Harbaoui.
Coach: Felice Mazzu.
Gele kaarten Harbaoui, Izquierdo.
Rode kaarten geen
Doelpunten 72’ Vossen (1-0).

 

Tekst: Steven Floin


Gerelateerde artikels

Top