Maandag 06/02/2017 - 22:00 Wedstrijdverslagen

Beloften verliezen nipt op bezoek bij Kortrijk

Op de tweede speeldag van Play-Off 1 ging Club op bezoek bij KV Kortrijk. Ondanks goals van Brodic en Van Vaerenbergh (2x), won Kortrijk met 4-3, grotendeels door een hattrick van Lars Veldwijk.

Club kreeg met Kortrijk een team met heel wat ervaring tegenover zich. Naast nieuwkomers Kovacevic en Stojanovic stonden ook Xavier Mercier en Lars Veldwijk in de basis. Die Veldwijk trapte een voorzet na nog geen 10 minuten voorbij Teunckens in doel. Club antwoordde met een vrije trap van Van Landschoot die ontzet werd door de Kortrijkdefensie en een schot van Van Vaerenbergh dat naast doel ging. Net voor het halfuur was de gelijkmaker een feit. Fran Brodic zette een één-tweetje op met Vlietinck en de Kroaat rondde de aanval knap af. Kortrijk bleef daarna gevaarlijk dreigen en Teunckens moest meermaals een voorzet pakken. Maar net voor rust moest de Brugse doelman zich toch gewonnen geven; spits Veldwijk scoorde een tweede maal.

Club kwam goed uit de kleedkamer en ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. De Kortrijkse goalie stopte een poging van Ito, in de herneming miste de trap van Van Vaerenbergh kracht. Even later was het toch raak, Dennis Van Vaerenbergh kwam alleen voor de keeper te staan en de spits knalde het leer krachtig in doel. Nog geen 2 minuten later was Club weer op achtervolgen aangewezen toen een hoge bal vanop de flank over Teunckens in doel waaide. Opnieuw Dennis Van Vaerenbergh was alert bij een snelle vrije trap van Ito en plaatse de 3-3 knap voorbij Seys in doel.

Club drukte verder door; zo werden pogingen van Brodic en Vlietinck geneutraliseerd. Halfweg de tweede helft kreeg Club het deksel op de neus. Veldwijk zette zijn belager in de wind en scoorde zijn derde van de avond. De beloften gingen op zoek naar een vierde treffer, maar pogingen van Schrijvers, Van Vaerenbergh en Brodic kenden geen succes. Kortrijk kwam nog dicht bij een vijfde treffer; de ingevallen Gjoka mikte op de paal. Coach Vermant gooide in de slotfase nog Openda in de strijd, maar scoren zat er niet meer in voor Blauw-Zwart.

KV Kortrijk Seys – Francotte, Kovacevic, Pupe, Lauwrensens – Ivanof M., Ivanof T., Stojanovic – Mercier, Veldwijk, Lingier
Club Brugge Teunckens – Nuyts (85' Openda), Verburgh, Lemoine, Verwerft – Schryvers, Van Landschoot, Brodic – Vlietinck, Van Vaerenbergh, Ito
Doelpunten 6’ Veldwijk (1-0), 26’ Brodic (1-1), 43’ Veldwijk (2-1), 51’ Van Vaerenbergh (2-2), 53’ Lauwrensens (3-2), 57’ Van Vaerenbergh (3-3), 67’ Veldwijk (4-3)