Zondag 19/08/2012 - 23:46 Wedstrijdverslagen

Beloften winnen met 2-4 op Eendracht Zele

De beloften wonnen hun laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding met 2-4 op Eendracht Zele. De Ivoriaanse tester Kouassi scoorde tweemaal in de eerste helft. Na de pauze troffen Tuur Dierckx en Robin De Feyter raak.

Coach Philippe Clement kon tegen de Oost-Vlaamse vierdeklasser voor het eerst een beroep doen op Arthur Hannes, de jonge doelman die is overgekomen van KV Mechelen. Hannes kreeg Mechele, Engels, Savaete en Vansteenkiste in de verdediging voor zich. Het middenveld werd bemand door Verstraete, Lagrou en Coopman, terwijl diepe spits Gano gesteund werd door De Jonghe en testspeler Kouassi.

Club kende een droomstart, want na amper twee minuten spelen kwam het al op voorsprong via Kouassi. Een weggewerkte voorzet van Coopman rolde voor de voeten van de Ivoriaan en die schoot het leer in de verste hoek binnen. Een minuut later werd het zelfs al 0-2. Verstraete gaf de bal vooruit naar Gano, die kopte de bal breed naar Coopman maar die miste zijn schot. De bal belandde uiteindelijk bij Kouassi en die scoorde meteen zijn tweede doelpunt, bijna identiek aan zijn eerste.

Even later was er tot twee keer een prima redding nodig van de thuisdoelman om Zinho Gano het scoren te beletten. De Brugse spits kon twee keer goed koppen, telkens op voorzet van Vansteenkiste. Op het halfuur zonderde Mechele De Jonghe af voor doel, maar ook zijn poging werd door de Zeelse doelman gepareerd. Net voor de rust verspeelde Club echter de voorsprong. Eerst scoorde Amazou op counter de aansluitingstreffer en enkele minuten later liet Mechele zich aftroeven door Meako (2-2).

Kort na de pauze kwam Club opnieuw op voorsprong: via een hoekschop van Coopman kopte Engels de bal door naar Tuur Dierckx, die aan de tweede paal de 2-3 binnenkopte. Nadien probeerde Coopman het nog met een schot uit de tweede lijn, maar de thuisdoelman hield met een goede reactie de bal uit het doel.

Dierckx kreeg daarna nog twee goede kansen om te scoren, maar de bal ging telkens naast. Twintig minuten voor tijd pareerde de thuisdoelman een vrije trap van Debouver. Ook Zele kon daarna twee keer dreigen, maar de Brugse doelman Hannes hield zijn netten schoon. Vier minuten voor het einde legde Robin De Feyter de 2-4 eindstand vast. Dierckx stuurde Bolingoli diep en de aanvaller bediende de meegekomen De Feyter, die de bal tegen de netten trapte.

Club Brugge Hannes - Mechele, Engels, Savaete, Vansteenkiste - Verstraete, Lagrou (43’ Dierckx), Coopman (62’ Vanwildemeersch) - Kouassi (62’ De Feyter), Gano (62’ Bolingoli), De Jonghe (54’ Debouver).
Doelpunten 2' Kouassi (0-1), 3’ Kouassi (0-2), 38’ Amazou (1-2), 41’ Meako (2-2), 50’ Dierckx (2-3), 86’ De Feyter (2-4).

Kenny Naert