Maandag 20/08/2012 - 16:00 Wedstrijdverslagen

Dames tanken vertrouwen tijdens voorbereiding

Komend weekend wordt de langverwachte BeNeLeague in het vrouwenvoetbal afgetrapt. In afwachting van de competitiestart werkten de dames met succes enkele oefenwedstrijden en een stage af.

Het nationale dameselftal van Club zat de afgelopen dagen niet stil. De Brugse vrouwen concentreerden zich ten volle op hun competitiedebuut in de nieuwe BeNeLeague en behaalden een zuinige overwinning op het veld van Eendracht Aalst. Evy De Smedt scoorde, tegen haar ex-team nota bene, het enige doelpunt van de wedstrijd die gekenmerkt werd door enkele experimenten van de trainer. Enkele dagen later nam het team deel aan een internationaal tornooi in Turnhout. Daar behaalde Blauw-Zwart de zesde plaats op tien ploegen. Club verloor tegen Beerschot en Anderlecht maar pakte wel de drie punten tegen Saestum en Achterbroek.

Een van de hoogtepunten van de voorbereiding vond plaats in het stadion van KV Mechelen op 14 augustus. Met een officiële kick-off werden de nieuwe competitieformule en de deelnemende ploegen aan het grote publiek voorgesteld. Tijdens een mooi evenement werden alle teams gefotografeerd. De BeNeLeague groepeert de beste Belgische en Nederlandse damesteams en is de eerste grensoverschrijdende voetbalcompetitie in Europa. Het hoofddoel van deze samenwerking is het vrouwenvoetbal in België en Nederland (sneller) te kunnen verbeteren. Meer wedstrijden en meer weerstand komt de sportieve kwaliteit van vrouwenvoetbal in beide landen ten goede. Na de voorstelling stond de BeNeSupercup op het programma tussen de kampioenen Standard Luik en Ado Den Haag. De eerste prijs was alvast voor België want Standard haalde het met 1-0.

In de laatste rechte lijn stond aflopen weekend een driedaagse stage naar Blegny op het programma.  Vrijdagnamiddag en zaterdagvoormiddag werd er getraind en op zaterdagnamiddag speelden de dames een oefenmatch tegen het Duitse Aachen. De dames wonnen in zeer tropische omstandigheden met 4-1. Alle fitte A-speelsters kregen speelgelegenheid in deze partij. Enkel Ingrid De Rycke (kuit), Katinka Dubois (overbelasting), Astrid Braeckevelt (voet) en Yana Haesebroeck (lies) speelden niet. Na 17 minuten kwam Blauw-Zwart op voorsprong via een kopbaldoelpunt van Evy De Smedt. Club bleef goed combineren maar kon pas in de tweede helft de voorsprong uitdiepen. Bianka Ternier rondde een solo op de flank af met een gekruist schot in de verste hoek en Lies Van Hamme kon een bal in één tijd vanaf de zestienmeter binnentrappen. Charlotte Laridon zorgde tenslotte voor de vierde treffer. In de slotfase konden de Duitsers nog tegenscoren. Na de wedstrijd volgde nog een teambuildingsactiviteit en zondagmorgen werd de stage afgesloten met een recuperatietraining.

Zo sloten de dames hun voorbereiding af. De speeltijd is voorbij en het echte werk kan stilaan beginnen. Zaterdag start Club de competitie met een thuismatch tegen Oud-Heverlee Leuven. Het terrein in Aalter, waar de dames hun thuiswedstrijden afwerken, is wegens een jeugddag niet beschikbaar 's middags. Daarom zal de wedstrijd uitzonderlijk afgetrapt worden om 17.30 uur. Wie de dames wil aanmoedigen, is welkom in de Lindestraat te Aalter.

Ook het B- en C-elftal hebben ondertussen niet stilgezeten. Volgend weekend speelt de B-ploeg de 1/32e finale van de Beker van België tegen eersteklasser Mons. De competitie begint voor beide ploegen de week nadien. Op de eerste speeldag in derde nationale staat voor het B-elftal onmiddellijk de derby op het veld van de Cerkelladies op het programma. De C-ploeg promoveerde naar eerste provinciale. Zij vatten de competitie aan met een thuiswedstrijd tegen Oostende.