Alle nieuws

Club Brugge kondigt meerjarige samenwerking aan met Orreco.AI

Partnerships

Club Brugge investeert in de verdere uitbouw van zijn datagedreven aanpak. Orreco zal de medische en performance staf ondersteunen in de analyse van de belasting van de spelers. De club voegt zich bij de lijst van Orreco-klanten, waaronder Newcastle United, Brighton and Hove Albion en Dallas Mavericks.


Club zal gebruik maken van Orreco's Biomarkers 3.0 module, onderdeel van Orreco's TE@M platform. Orreco levert een uitgebreide oplossing om de trainings- en herstelstatus van de spelers te monitoren, analyseren en beheren, waarbij de balans tussen belasting en herstel objectief wordt weergegeven.

Inzicht in de interne reactie van een speler op de trainingsbelasting is essentieel om een gepersonaliseerd programma per speler op te stellen. Orreco's toonaangevende data science algoritmen creëren per speler een gedetailleerd rapport op basis van de resultaten van bloedafnames. Op deze manier krijgen we een overzicht in de belasting van elke speler en kunnen aangepaste recuperatieprogramma's opgesteld worden.

In de huidige zeer competitieve wereld van topsport zijn de eisen aan atleten en teams nog nooit zo hoog geweest. Van het toenemend aantal wedstrijden tot de hogere verwachtingen voor topprestaties, de uitdagingen waarmee spelers en coaches worden geconfronteerd zijn veelzijdig en voortdurend in ontwikkeling. Orreco erkent de behoefte aan innovatieve oplossingen om deze uitdagingen aan te pakken en heeft een uitgebreide set aan AI-tools ontwikkeld, die zijn ontworpen om bruikbare inzichten te bieden en tastbare verbeteringen in prestaties te stimuleren.

“We worden voortdurend geïnspireerd door de atleten, teams en coaches waarmee we over de hele wereld samenwerken om ernaar te streven elke dag beter te zijn en nieuwe wegen in te slaan”, zegt Dr. Brian Moore, CEO Orreco. “Onze AI-innovaties zijn het product van tien jaar toegepast onderzoek. We zijn verheugd om samen te werken met Club Brugge, om hun spelers en coaches te voorzien van de datagestuurde prestatie-inzichten die ze nodig hebben, terwijl ze de uitdaging aangaan om deel te nemen aan de Belgische competities en UEFA Champions League”.