Alle nieuws

Dominant Club pakt duidelijke 3-0 zege tegen Cercle

Jupiler Pro League

Club Brugge heeft de stadsderby tegen Cercle met 3-0 gewonnen. Blauw-Zwart kwam kort voor de rust op voorsprong via Mechele en even later volgde al een tweede goal van Tzolis. Na de pauze zorgde Skov Olsen voor de definitieve beslissing.

Nicky Hayen hield vast aan het elftal dat vorige week ging winnen op Dender. Cercle zette zoals gewoonlijk fel druk, waardoor Blauw-Zwart geen tijd en ruimte kreeg om rustig op te bouwen. Het eerste gevaar kwam ook van Cercle, maar het schot van Bruninho ging over en naast. Na tien minuten leek Club bij de eerste kans wel te kunnen scoren. Tzolis kapte zich knap vrij en schoot het leer binnen, maar ref Vergoote keurde na het bekijken van de beelden het doelpunt af omdat Skov Olsen vooraf de bal met de arm zou hebben beroerd.

Het team van Muslic bleef fel druk zetten, maar het was wel Club dat de meeste kansen afdwong: Warleson redde een schot van Skov Olsen en kon ook een voorzet van Vetlesen net voor Tzolis ontzetten. Even later kon Vanaken een pass van Tzolis wel verzilveren, maar de Griek bleek een voet buitenspel te staan. Warleson kon daarna het leer net voor de doorgebroken Skov Olsen ontzetten en pakte ook een schot van de Deense winger. Aan de overkant moest ook Mignolet redding brengen op pogingen van Agyekum en Minda.

Club was wel duidelijk baas en kwam vijf minuten voor de rust verdiend op voorsprong. Nilsson kopte een hoekschop van De Cuyper terug voor doel en daar kon Brandon Mechele de 1-0 binnenkoppen. Dat doelpunt gaf Blauw-Zwart vleugels, want direct daarna vielen nog twee reuzenkansen. Nilsson nam een voorzet van De Cuyper in één tijd op de slof, maar het leer ging voorlangs. Direct daarna zette Skov Olsen knap Warleson in de wind, maar zijn schot werd op de lijn gered door Ravysch. Diep in de blessuretijd lukte het dan toch. Onyedika lanceerde Skov Olsen met een prachtige kruispass. De Deen nam het leer goed mee en bracht de bal perfect voor doel, waar Christos Tzolis de 2-0 van dichtbij kon binnentikken.

Na de pauze volgde meteen een kans voor de ingevallen Felipe Augusto, maar Mignolet had een prima reflex in huis. Club was direct wakker geschud en had een gepaste reactie in huis: schoten van Skov Olsen en Vanaken gingen naast, terwijl Warleson een laag schot van Vetlesen kon pareren. Tien minuten na de rust stond de 3-0 dan toch op het bord: Vetlesen bediende Skov Olsen en die mikte het leer in de korte hoek.

De wedstrijd lag zo in een definitieve plooi, want Cercle bleek niet meer bij machte om Club nog in de problemen te brengen. Nicky Hayen schonk daardoor wat extra speelminuten aan Siquet, Jutglà en Talbi, en later ook nog Skóraś en Vermant. Blauw-Zwart voetbalde wel nog enkele goede kansen bij elkaar, maar Warleson bracht knap redding op een schot van Jutglà en de rebound van Vetlesen. De Braziliaan had ook nog een uitstekende reflex in huis op een poging van dichtbij van Vetlesen. Tussendoor ging een schot van de goed ingevallen Talbi over doel. Club pakte verdiend een derde overwinning op rij en klimt zo verder omhoog in het klassement.

Jupiler Pro League – Speeldag 6
Toeschouwers: 26.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Jasper Vergoote
Club Brugge: Simon Mignolet – Joaquin Seys (63’ Hugo Siquet), Joel Ordóñez, Brandon Mechele, Maxim De Cuyper – Hugo Vetlesen, Raphael Onyedika, Hans Vanaken (63’ Ferran Jutglà) – Andreas Skov Olsen (68’ Chemsdine Talbi), Gustaf Nilsson (81’ Romeo Vermant), Christos Tzolis (81’ Michał Skóraś). Bank: Nordin Jackers, Dani van den Heuvel, Zaid Romero, Ardon Jashari en Jorne Spileers. Coach: Nicky Hayen.
Cercle Brugge: Warleson – Gary Magnée (46’ Abdoul Kader Ouattara, 62’ Kazeem Olaigbe), Christian Ravych, Senna Miangue, Flavio Nazinho – Lawrence Agyekum, Bruninho (83’ Erick Nunes), Hannes Van der Bruggen (62’ Abu Francis) – Thibo Somers, Kevin Denkey, Alan Minda (46’ Felipe Augusto). Coach: Miron Muslic.
Gele kaarten: Miangue, Ouattara.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 39’ Mechele (1-0), 45+3’ Tzolis (2-0), 55’ Skov Olsen (3-0).