Alle nieuws

350 leerlingen starten met Scoren voor Gezondheid

Scoren voor Gezondheid

Educatie

Gezondheid

Scoren voor Gezondheid is een educatief en sportief project dat leerlingen aanmoedigt om een gezonde levensstijl te ontwikkelen, in samenwerking met de spelers en speelsters van Club Brugge. Gedurende een schooljaar volgen de kinderen 12 interactieve lessen, waarbij ze leren over beweging, voeding en mentale gezondheid. Het project is gestart met een feestelijk schoolbezoek van mascotte Bibi.

Een schooljaar vol activiteiten en terugkommomenten

Het project duurt een heel schooljaar en bevat verschillende terugkommomenten waarin we de vooruitgang van de leerlingen evalueren en hen blijven motiveren om gezonde keuzes te maken. Het programma start feestelijk met een speciaal bezoek van mascotte Bibi, die tijdens de eerste les op school het project aan de klassen komt uitleggen. Dit bezoek is niet alleen een leuk moment, maar ook een belangrijke start van het traject. De 350 leerlingen, verdeeld over 20 klassen in 10 scholen, worden op een speelse manier geïntroduceerd in het verhaal van gezondheid.

Een symbolisch gezondheidscontract

Tijdens het eerste bezoek tekenen de leerlingen een symbolisch "gezondheidscontract". Hiermee beloven ze actief deel te nemen aan het programma en de geleerde tips en adviezen in hun dagelijks leven toe te passen. Dit contract staat symbool voor hun engagement en geeft hen extra motivatie om samen met hun klasgenoten te werken aan een gezondere toekomst.

Inspiratie van Club Brugge-spelers

Gedurende het schooljaar worden de lessen ondersteund door spelers en speelsters van Club Brugge, die de kinderen inspireren om aan hun fysieke en mentale gezondheid te werken. Deze topsporters laten zien hoe belangrijk het is om op jonge leeftijd bewuste keuzes te maken. Leerkracht Lynn merkt enthousiast op: “Je ziet hoe aandachtig de leerlingen zijn en hoezeer ze opkijken naar de spelers van Club Brugge. Het is fantastisch om te zien hoe dit hen motiveert om echt mee te doen en gezonde keuzes te maken!”

Een boodschap van Davinia Vanmechelen

Davinia Vanmechelen, meter van het project, onderstreept het belang van Scoren voor Gezondheid: “Ik ben blij dat ik als meter van dit project een rolmodel kan zijn voor de leerlingen. Het is zo belangrijk om kinderen al van jongs af aan te leren hoe ze gezond kunnen zijn, en dit project speelt daar perfect op in. Het is essentieel dat we Scoren voor Gezondheid blijven uitrollen in de scholen, zodat we een nieuwe generatie kunnen inspireren om gezondere keuzes te maken.”

Een sportieve dag in het stadion

Binnenkort worden de leerlingen verwacht in het stadion van Club Brugge voor een speciale voormiddag vol sportieve activiteiten. Dit uitstapje biedt hen de kans om nog meer te leren over gezondheid, terwijl ze zich kunnen uitleven op het veld en plezier hebben met hun klasgenoten.

Gezond scoren voor de toekomst

Scoren voor Gezondheid is dus niet alleen een project, maar een avontuur waarin leerlingen, hun klasgenoten en hun idolen van Club Brugge samen werken aan een gezonde levensstijl. Het is een unieke kans voor kinderen om niet alleen te leren, maar ook te groeien, te scoren en een gezonde toekomst tegemoet te gaan!