7 Clubspelers geselecteerd voor nationale elftal

Club Brugge stuurt opnieuw een groot aantal spelers uit voor de interlandbreak. Naast Vanaken en Mechele (Rode Duivels) en Cools en Schrijvers (Jonge Duivels), zijn ook Diatta, Horvath en Amrabat geselecteerd voor hun land.

De Rode Duivels spelen twee kwalificatiewedstrijden voor het EK in 2020. Op 21 maart thuis tegen Rusland en op 24 maart in en tegen Cyprus.

 

De Belgische U21 vertrekken op hun beurt voor enkele dagen op stage naar Denemarken, waar het ook een vriendschappelijke wedstrijd zal spelen tegen het thuisland. Ze ronden hun interlandbreak af met nog een korte stage op Belgische bodem.

 

Voor Diatta is het zijn eerste selectie voor het Senegalese nationaal elftal. Op 22 maart spelen ze hun laatste kwalificatiewedstrijd voor de Africa Cup of Nations tegen Madagaskar. Bij winst of gelijkspel eindigen ze zeker eerste in hun groep. Ten slotte speelt Senegal nog een vriendschappelijke wedstrijd tegen Mali op 26 maart.

 

Marokko, met Amrabat, speelt op 23 maart zijn laatste wedstrijd voor de Africa Cup of Nations tegen Malawi. Bij winst zijn ook ‘de Leeuwen van de Atlas’ zeker van groepswinst.

 

Horvath, ten slotte, werd opnieuw opgeroepen door bondscoach Gregg Berhalter voor de oefenwedstrijden van de VS tegen Ecuador en Chili. 

Related articles