Bekeravontuur afgelopen ondanks 3-2 zege tegen Standard

Het bekeravontuur van Club Brugge is geëindigd in de halve finale. Blauw-Zwart won wel met 3-2 van Standard, maar dat volstond niet om de zware 4-1 nederlaag van vorige week ongedaan te maken. De Brugse goals werden gescoord door Vanaken, Diaby en Clasie.

Text: 

De Brugse basiself onderging twee wijzigingen in vergelijking met de match van zondag tegen Charleroi. Zo mocht Kenneth Vermeer zijn debuut maken voor Blauw-Zwart. De Nederlandse doelman kreeg de voorkeur op Vladimir Gabulov. Op het middenveld verscheen Marvelous Nakamba opnieuw aan de aftrap, waardoor Jordy Clasie vrede moest nemen met een plaatsje op de bank. Achterin kreeg Mechele terug het gezelschap van Mitrovic en Scholz.

Kenneth Vermeer maakte zijn debuut voor Blauw-Zwart
Kenneth Vermeer maakte zijn debuut voor Blauw-Zwart

Blauw-Zwart moest drie goals ophalen en begon dan ook vol overgave aan de partij. Dat resulteerde al meteen in twee prima kansen: een knal van Nakamba zoefde via een verdediger net naast, terwijl Vanaken een hoekschop van Gouden Schoen Vormer over doel kopte. De Bruggelingen geloofden volop in een stunt, maar aan de overkant voltrok zich echter een rampscenario: Orlando Sa kopte aan de tweede paal een hoekschop in doel, waardoor de opdracht voor Club nog zwaarder werd.

Hans Vanaken schoot een vrije trap prachtig in doel
Hans Vanaken schoot een vrije trap prachtig in doel
Text: 

De Bruggelingen leken even van slag, want enkele minuten later moest Vermeer met een beenveeg de 0-2 van Cop verijdelen. Club kon zich daarna toch herpakken en drukte Standard volledig weg: een knal van Nakamba werd afgeblokt, een poging van Limbombe rolde voorlangs en een schot van Wesley ging centimeters naast. Kort voor de rust viel uiteindelijk toch de gelijkmaker: Hans Vanaken krulde een vrije trap van op ruim 25 meter prachtig in de bovenhoek. Even later ging een nieuwe vrije trap van Vanaken net naast, terwijl Mechele een hoekschop van Vormer net niet in doel kon verlengen.

Na de pauze probeerden de Rouches op alle mogelijke manieren tijd te rekken, waardoor Blauw-Zwart het moeilijk had om een hoog tempo te ontwikkelen. Het was dan ook even wachten op kansen, maar op het uur was het bij de eerste kans toch meteen raak: Vormer stak de bal binnendoor naar Diaby en die verlengde het leer knap in doel. 2-1 dus, waardoor Club nog twee doelpunten nodig had om verlengingen af te dwingen.

Text: 

De Bruggelingen probeerden de druk nog meer op te voeren, maar gaven daardoor uiteraard ook meer ruimte weg. Dat leverde Standard ook twee kansen op: zo moest Vermeer redding brengen op een knal van Fai en een schot van Carcela. Club speelde met vuur en slikte twintig minuten voor tijd een fatale tegentreffer: Mpoku lanceerde Renaud Emond en die schoof de 2-2 in doel. Voor de aanvaller was het al zijn vierde doelpunt in de beide confrontaties tegen Blauw-Zwart.

Diaby pikte zijn doelpuntje mee, maar dat volstond niet om de finale te bereiken
Diaby pikte zijn doelpuntje mee, maar dat volstond niet om de finale te bereiken

Club bleef wel volop aanvallen en werd daar even later ook voor beloond: de ingevallen Jordy Clasie verraste doelman Gillet met een harde knal en zorgde zo voor de 3-2. Verder geraakte Blauw-Zwart echter niet meer. Diaby en Mechele konden nog dreigen, maar hun pogingen verdwenen over doel. Exit dus voor Club Brugge. Standard daarentegen neemt het op 17 maart in de bekerfinale op tegen KRC Genk.

Croky Cup – Halve finale (terug)

Toeschouwers: 23.000 – Jan Breydelstadion

Scheidsrechter: Bart Vertenten

Club Brugge: Kenneth Vermeer – Matej Mitrovic, Brandon Mechele, Alexander Scholz – Dion Cools (59’ Ivan Tomečak), Marvelous Nakamba (69’ Jordy Clasie), Ruud Vormer, Hans Vanaken, Anthony Limbombe - Abdoulay Diaby, Wesley Moraes (76' Jelle Vossen). Bank: Vladimir Gabulov, Stefano Denswil, Ahmed Touba en Krépin Diatta. Coach: Ivan Leko.

Standard: Jean-François Gillet – Luis Pedro Cavanda, Christian Luyindama, Kostas Laifis, Collins Fai – Renaud Emond (93’ Renaud Emond), Razvan Marin, Uche Agbo, Paul José Mpoku (78’ Gojko Cimirot) – Orlando Sa (46’ Mehdi Carcela), Duje Cop. Coach: Ricardo Sá Pinto.

Gele kaarten: Mpoku, Gillet, Sa, Laifis, Agbo, Vormer, Marin, Vanaken.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 4’ Sa (0-1), 41’ Vanaken (1-1), 62’ Diaby (2-1), 71’ Emond (2-2), 75’ Clasie (3-2).

 

Tekst: Steven Floin

Club-Standard 08-02-2018

Related articles