Club en Lokomotiva houden elkaar in evenwicht

In Deinze speelde Club vrijdagavond tegen het Kroatische Lokomotiva Zagreb. Een goal van Vanaken werd op slag van rust uitgewist door een strafschop, in de tweede helft benutte Club de gecreëerde kansen niet om met een overwinning het weekend in te gaan.

Lokomotiva Zagreb begon het best aan de wedstrijd, maar kwam niet tot uitgespeelde kansen. Na tien minuten spelen kreeg Blauw-Zwart een eerste mogelijkheid, Danjuma mikte in het zijnet. Even later miste Vormer zijn schot op aangeven van Mata. Zagreb speelde gretig mee en lanceerde enkele gevaarlijke tegenaanvallen. Een krulbal van Kastrati werd door doelman Horvath uit doel geweerd en een schot van Uzuni bracht de Brugse goalie niet in de problemen.

Text: 

Met de rust in zicht, opende Club de score. Na terugleggen van Sagna, bracht Mata de bal in de zestien. Hans Vanaken kopte het leer centraal voor doel fraai in de kruising. De Kroaten waren niet van slag en bleven op de loer liggen. Zo moest Ethan Horvath met het been redding brengen op een schot van Kastrati. Maar op slag van rust kwam de gelijkmaker er toch voor de bezoekers. Na handsbal in de zestien, zette Myrto Uzini de strafschop om.

Club en Lokomotiva houden elkaar in evenwicht
Club en Lokomotiva houden elkaar in evenwicht
Club en Lokomotiva houden elkaar in evenwicht
Club en Lokomotiva houden elkaar in evenwicht
Text: 

Club begon goed aan de tweede helft, Danjuma kwam al vroeg oog in oog te staan met de doelman, maar Grubic bracht prima redding met de voet. Nadien werd een harde knal van Amrabat afgeblokt en kopte Mechele over doel na voorzet van Mata. Ook een schot in de zestien van Danjuma werd gestopt door de doelman. Aan de overzijde dreigde Zagreb nog via een vrije trap van de ingevallen Cokaj, maar Horvath klemde het leer.

Door de vele wissels in de tweede helft verwaterde het spelpeil. Jelle Vossen mikte nog een poging over doel en aan de overzijde lieten de bezoekers de kans op de 1-2 liggen. De vrijstaande Emerson mikte het leer naast het doel. In de slotfase voetbalde Club wel nog enkele gevaarlijke kansen bijeen. De kopballen van Okereke en Vossen werden telkens gestopt door bezoekende doelman en en kopbal van Mitrovic ging over doel. Gescoord werd er niet meer in deze oefenpartij, beide ploegen moesten vrede nemen met een billijk gelijkspel.

 

Club Brugge: Ethan Horvath - Eduard Sobol (71’ Luan Peres), Odilon Kossounou (46’ Simon Deli), Brandon Mechele (62’ Matej Mitrovic), Clinton Mata (71’ Dion Cools) - Mats Rits (46’ Sofyan Amrabat), Ruud Vormer (71’ Jelle Vossen), Hans Vanaken (71’ Siebe Schrijvers) - Arnaut Danjuma (62’ David Okereke), Kaveh Rezaei (46’ Loïs Openda), Amadou Sagna (46’ Charles De Ketelare)

 

NK Lokomotiva Zagreb: Krunoslav Hendija (46’ Ivo Grubic) - Fran Karacic, Denis Kolinger, Toni Datkovic, Stipo Markovic - Filip Arezina (65’ Enis Cokaj), Oliver Petrak (86’ Indri Tuci), Myrto Uzuni (71’ Bojan Knezevic) - Lirim Kastrati, Domagos Drozdek (55’ Pape Assane), Marko Tolic (61’ Santana Emerson)

 

Doelpunten: 38’ Vanaken (1-0), 45’ Uzini (1-1)

Club Brugge - Lokomotiv Zagreb

Related articles