Alle nieuws

Fiorentina gaat met 2-1 onderuit tegen Hellas Verona

UEFA Conference League

Fiorentina leed in de Serie A een 2-1 nederlaag op het veld van Hellas Verona. Het team blijft zo op de achtste plaats staan.

Met het oog op de terugmatch in de Conference League van komende woensdag gooide coach Italiano maar liefst tien andere spelers in de basiself. Net voor het verstrijken van het eerste kwartier kreeg Verona een penalty omdat doelman Christensen Noslin neerhaalde in de zestien. Lazovic knalde de bal hard in het doel. Meteen nadien was het bijna 2-0 maar Bonazzoli devieerde een voorzet naast de goal. Fiorentina reageerde via Barak: zijn kopbal werd door doelman Montipo over doel getikt. Castrovilli zag ook nog zijn schot stranden op de paal. Fiorentina bleef druk zetten, maar opnieuw stond Montipo goed geplaatst. Hij hield ook Ikoné van de gelijkmaker. Even voor rust was het toch raak voor Fiorentina. Na een assist van Nzola knalde Castrovilli de bal hard tegen de touwen.

Op het uur wist Hellas Verona weer op voorsprong te klimmen via een mooi doelpunt van Noslin. Hij trapte een afvallende bal met een volley voorbij Christensen. Fiorentina ging op zoek naar de gelijkmaker, maar Nzola trapte nog een wenkende kans over de goal. Verder had de tweede helft weinig doelkansen te bieden. Ook invalbeurten van de gevestigde waarden bracht geen zoden aan de dijk. Het bleef wel spannend tot het einde, maar Hellas Verona wist de punten thuis te houden.

In de stand blijft Fiorentina op de achtste plaats staan. Het heeft, met een wedstrijd meer gespeeld, zeven punten achterstand op Atalanta dat momenteel zesde staat en zo de laatste Europese plaats inneemt. (EV)

Fiorentina: Christensen, Parisi, Ranieri, Milenkovic, Faraoni (84’ Belotti), Lopez (70’ Mandragora), Duncan (62’ Bonaventura), Castrovilli (63’ Kouamé), Barak, Ikoné (69’ Beltran), Nzola.
Doelpunten: 13’ Lazovic (penalty, 1-0), 42’ Castrovilli (1-1), 58’ Noslin (2-1).