Alle nieuws

Fiorentina wint met 0-2 van Salernitana

UEFA Conference League

Fiorentina – tegenstander van Club Brugge in de halve finale van de UEFA Conference League – heeft op bezoek bij Salernitana een 0-2 overwinning behaald.

Het eerste gevaar van de bezoekers kwam er via de dribbelvaardige Jonathan Ikoné. De middenvelder sneed na tien minuten goed naar binnen, maar ex-Standarddoelman Ochoa kende geen problemen met zijn schot. Kort voor de rust kwam Ikoné veel dichter bij een doelpunt. Na een scrimmage voor doel trapte hij het leer van dichtbij net naast.

Onmiddellijk na de pauze verscheen Sottil oog in oog met Ochoa, maar de Mexicaanse keeper kon de nul op het bord houden. Twintig minuten voor tijd viel Christian Kouamé (ex-Anderlecht) in en die liet zich meteen opmerken. De Ivoriaan werd eerst nog afgestopt door Ochoa, maar tien minuten voor tijd kon hij de 0-1 wel binnenkoppen. Diep in de blessuretijd zorgde Ikoné voor de definitieve beslissing.

Dankzij deze overwinning stijgt Fiorentina naar de negende plaats in de Serie A. Komende woensdag speelt La Viola in de halve finale van de Italiaanse Beker tegen het Atalanta Bergamo van Charles De Ketelaere. (SF)

Fiorentina: Terracciano, Kayode (82’ Faraoni), Martinez, Ranieri, Parisi, Lopez (70’ Melo), Duncan (82’ Mandragora), Ikoné, Castrovilli (70’ Kouamé), Sottil, Barak (87’ Milenkovic).
Doelpunten: 80’ Kouamé (0-1), 95’ Ikoné (0-2).