Alle nieuws

Reacties na Antwerp - Club Brugge

Jupiler Pro League

Na de 1-2 zege op het veld van Antwerp sprokkelden we reacties van captain Vanaken, Mignolet, Skov Olsen en interimcoach Hayen. 

Hans Vanaken: “We spelen met vertrouwen“

Club Brugge behaalde een zwaarbevochten zege op de Bosuil. Aanvoerder Hans Vanaken scoorde weliswaar niet, maar wees zijn team andermaal de juiste richting. 

“Dit is een hele belangrijke zege, ook en misschien wel vooral ondanks ons bijzonder zwaar programma”, stak de Limburger meteen van wal. “Het was allerminst een hoogstaande wedstrijd en het zit ook wat mee, maar dit doet niks af van datgene wat we de laatste weken hebben weten te bereiken. Met eerst Union, dan Genk en nu ook Antwerp pakken we drie uitzeges op een rij en behalen we 19 op 21. Of de goden met ons zijn? Ik begrijp wat je hiermee bedoelt, maar anderzijds is er ook wel het geloof in eigen kunnen. We zitten nu eenmaal in een goeie flow en nogmaals...niet iedereen pakt een negen op negen bij Union, Genk en Antwerp. Het is tevens ook onze eigen verdienste, dus wij zorgen er zelf wel voor dat het sprookje blijft duren.”

Ook op de vraag of de aansluitingstreffer voor wat twijfel zorgde, had Vanaken meteen een gepast antwoord klaar. “Helemaal niet, want we spelen met vertrouwen en ik was er zeker van dat we de voorsprong tot het einde zouden vasthouden. Dit in tegenstelling tot de reguliere competitie waar we hier een 0-2 voorsprong nog uit handen lieten glippen. Vertrouwen doet alles met een speler en zoiets is moeilijk uit te leggen. Niettemin moeten we de zaken goed blijven analyseren, want vooral in de tweede helft vond ik ons nog iets te weinig voetballen en dit moet nog beter.”

Op de opmerking vanwege de analisten dat hij vanmiddag een ‘masterclass’ had gegeven, moest de Brugse aanvoerder toch even lachen. “Ik probeer gewoon mijn stinkende best te doen en als dit door anderen naar waarde wordt geschat, dan is dit leuk om horen. Anderzijds is er ook mijn rol als aanvoerder en in de momenten dat we eventjes onder druk kwamen te staan, was het zaak om kalm te blijven en de rust te prediken. Daardoor dat ik in aanvallend opzicht misschien iets te weinig uit de verf kwam. Ik heb in deze play-offs nog niet gescoord, maar we staan nu wel helemaal bovenaan en doen nog volop mee voor de titel. Mij hoor je dus zeker niet mopperen.” (MV)

Andreas Skov Olsen: “Emotioneel bij mijn doelpunt“

Met een absolute beauty maakte Andreas Skov Olsen de 0-2 en zette hij Club Brugge op weg naar een belangrijke zege bij uittredend landskampioen Antwerp. De Deense winger werd dan ook verkozen tot ‘Man of the Match’ en bedankte met de grootste glimlach voor deze eer.

“Ik kan niet beschrijven hoe blij ik met dit doelpunt ben en de manier van scoren is een beetje mijn ’trademark’. Bij het vieren van het doelpunt werd ik echt wel emotioneel, want na mijn blessureleed ben ik eindelijk terug. Als je het team dan ook nog eens kunt helpen door te scoren, dan ben je uiteraard heel tevreden. Dit gezegd zijnde zou dit wel eens een hele belangrijke driepunter in de strijd om de titel kunnen zijn. Door deze zege zetten we nu zowel Union als Anderlecht onder druk, dus aan hen om de kloof weer te dichten. Voor ons blijft de benadering hetzelfde en moeten we het van wedstrijd tot wedstrijd bekijken, al moet het altijd de ambitie zijn om vol voor de titel te gaan. Net zoals we komende woensdag ook alles uit de kast willen halen om de finale van de UEFA Europa Conference League te bereiken. Het wordt allesbehalve een makkie, maar met onze twaalfde man moeten we er alles aan doen om het allerbeste van onszelf te geven.” (MV)


Simon Mignolet: “Uit op Antwerp is altijd een harde noot om te kraken”

Club blijft ongeslagen in de Champions' Play-offs na een duurbevochten 1-2 overwinning op FC Antwerp. Door een lichte rugblessure van Nordin Jackers mocht Simon Mignolet opnieuw in doel staan bij Blauw-Zwart.

“Ik denk dat ze vooral in de eerste helft enkele keren vanop afstand gevaarlijk geweest zijn”, opende de Clubdoelman zijn betoog. “Wat wel tot enkele gevaarlijke standjes leidde, maar gelukkig stond ik pal. Ik ben vooral blij dat we de drie punten weer naar huis kunnen nemen, want je weet dat een uitwedstrijd op Antwerp altijd een heel harde noot is om te kraken. Ja...we kunnen tevreden terug blikken op deze topper, ook al vind ik het spijtig dat we toch nog via een penalty een tegendoelpunt moeten slikken. Anders was het opnieuw met een clean sheet, maar kom...eind goed, al goed.”

Was de fout van Ordóñez nu penalty of geen penalty? “Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zag wat Ordóñez eigenlijk verkeerd heeft gedaan, want daarvoor was ik te geconcentreerd met mijn taak bezig. Maar al bij al ben ik heel blij dat ik vandaag weer in doel mocht staan. Uiteraard is het zo dat, indien Jackers niet gekwetst was, ik ook vandaag niet zou spelen. Ik denk  echter dat ik mijn job naar behoren heb uitgevoerd. Nordin (Jackers, nvdr) en ik komen heel goed overeen en nu weet iedereen dat Club over twee zeer goede doelmannen beschikt. Ik hoop dat zijn blessure niet te erg is en dat hij ook zo snel mogelijk fit is. Het mooiste zou zijn dat we binnen drie weken samen een trofee zouden mogen vieren.” (FDC)

Nicky Hayen: "Iedereen gunt het elkaar"

Na een nieuwe overwinning in de knappe zegereeks van Blauw-Zwart was Nicky Hayen uiteraard een tevreden coach. 

"Ik denk dat dit gewoon de sterkte is van de hele groep", begon Hayen zijn reactie. "Ik heb voor de wedstrijd gezegd dat iedereen het elkaar gunt en dat zie je gewoon. Vandaag zag je bijvoorbeeld ook de wisselspelers die op het veld kwamen en hun hoofd ervoor smeten. Als je de tackle van Casper (Nielsen) en de druk van Philip (Zinckernagel) ziet in de laatste minuten om die lange ballen eruit te halen. Dat is gewoon wat wij elke keer willen tonen en dan maakt het niet uit welke naam op het veld staat. Dan zie je dat je misschien niet boven jezelf uitgroeit, maar wel tot een heel sterk geheel komt."
Na de nederlaag donderdag was coach Hayen nog vrij streng voor zijn groep, maar dat was nu niet het geval. "Ik ben vooral heel opgelucht. Twee dagen geleden zaten we nog in het vliegtuig om uit Italië terug te keren en vandaag hadden we opnieuw een heel intense wedstrijd. Ik denk dat de toon eigenlijk vanaf de aftrap al gegeven was hoe moeilijk het hier ging worden. Ik denk wel dat we daar heel goed mee omgegaan zijn. We vonden de vrije ruimtes en hadden de controle over het spel zonder veel diepgang te hebben en zonder veel kansen te creëren. In de tweede helft herstellen we het opnieuw en scoren we goed. Dan geven we wel net te vroeg zuurstof om terug in die wedstrijd te komen en dan weet je dat het opnieuw overleven is. Dan zie je opnieuw tot wat deze groep in staat is."
Er werd ook nog even teruggekomen op een mogelijke penaltyfout van De Cuyper op Kerk in het slot. "Ik heb het nog niet teruggezien, maar ik heb wel gehoord dat hij lichtjes de bal raakt en dat is voldoende om geen penalty te fluiten. Ik heb het niet gezien, dus ik kan er ook geen oordeel over vellen."
Blauw-Zwart blijft winnen en komt zo steeds dichter bij de titel. "We moeten gewoon nuchter blijven en elke wedstrijd moeten wij de prestatie van vandaag terug op het veld brengen. Wij kunnen het ons niet permitteren om minder te gaan en minder intensiteit te brengen, want elke bal kan goed vallen. Hoe de titel vorig jaar beslecht is geweest, dat kan even goed hier. Als je terug refereert naar de wedstrijd van vorig jaar en ze scoren hier 3-2 met de goal van Vermeeren in de laatste minuut en dat kon vandaag ook. We hebben die focus 95 à 96 minuten gehouden, dus ik ben heel blij met die drie punten. Dat moeten we zo lang mogelijk blijven volhouden", besloot een realistische interimcoach van Club. (TM)