Alle nieuws

Reacties na KRC Genk - Club Brugge

Jupiler Pro League

Na opnieuw een ruime zege tegen KRC Genk sprokkelden we reacties van doelpuntenmakers Sabbe, Vetlesen en interimcoach Hayen. 

Kyriani Sabbe: "De weg is nog lang" 

Net als afgelopen woensdag haalde Club Brugge het in de Cegeka Arena met ruime cijfers van Genk, met onder meer een doelpunt en een assist van Kyriani Sabbe.

“De 0-1 komt er geheel onverwacht, maar het is onze schuld niet dat ze bij de thuisploeg achterin aan het klungelen slaan. Hoe de bal er in ging, is eigenlijk van geen belang want het zette ons op weg naar een verdiende zege”, aldus de rechtsachter in een eerste reactie. “Bovendien viel de openingstreffer op het juiste moment, want net voor de rust betekende dit toch weer een serieuze tik voor Genk. Zij konden in de eerste helft weliswaar het meeste balbezit claimen, maar konden nauwelijks een gaatje in onze defensie vinden. We hebben dan ook geen open kansen weggegeven en na de rust hebben we het zaakje heel volwassen uitgespeeld. Of het nu hard gaat voor mij? Ergens wel, maar het is ook niet dat alles wat ik doe nu in goud verandert. Integendeel zelfs, want eigenlijk kan ik niet eens echt tevreden zijn over mijn eerste helft. Gelukkig kwam ik in de tweede helft veel beter uit de verf en met mijn laatste krachten kon ik na die rush met McKenzie de bal tot bij Vetlesen krijgen en hij wist wel heel aardig de 0-2 binnen te duwen. Het klopt dat we nu in een goeie flow zitten en dus blijft het zaak om gewoon keihard verder te werken, want de weg is nog lang. Er resten ons in de play-offs nog vier hele belangrijke wedstrijden met tussendoor ook nog de dubbele confrontaties met Fiorentina. Het kunnen historische weken worden”, besloot een hoopvolle Kyriani Sabbe. (MV)


Hugo Vetlesen: "Heel nederig blijven"

Na de 0-3 in en tegen Genk sprong Club Brugge naar een voorlopige (?) eerste plaats in het klassement en dit tot grote tevredenheid van Hugo Vetlesen, die op aangeven van Kyriani Sabbe de belangrijke tweede Brugse treffer voor zijn rekening mocht nemen. De Noor stond de pers dan ook graag te woord. 

“Net als woensdag halen we zwaar uit tegen Genk, dat de afgelopen weken toch ook heel goed was. Dan doet deze zege buitenshuis dan ook heel veel deugd. Vooral over onze tweede helft kunnen we tevreden zijn, want voor de rust liep het toch iets minder. Maar tijdens de pauze hebben we een aantal zaken bijgestuurd en dan merk je dat we toch onze wil aan de tegenstander kunnen opdringen.”

Of Club nu ook kan rekenen op het geluk van de kampioen? “Goh...mijn doelpunt tegen Union is niet echt geluk, maar gewoon een klare kijk op het spel hebben. Vandaag hebben we inderdaad dat tikkeltje geluk bij de openingstreffer, maar soit...die tellen ook mee, hé. Het komt er gewoon op neer om iedere dag weer hard te werken en dit doen we dan ook als ploeg. Thuis tegen Genk was ik er wegens schorsing niet bij en dan merk je dat vier anderen wisten te scoren. Vandaag pik ik ook weer mijn doelpuntje mee, maar op zich is het niet belangrijk wie scoort en dat het teambelang altijd voorop staat. Of we nu de grootste kandidaat op de titel zijn? Dat laat ik aan jullie over. Voor ons blijft het zaak om de focus te behouden en het match per match te bekijken. Bij aanvang van de play-offs gaf er niemand ons enige kans en nu staan we helemaal bovenin. We mogen echter niet beginnen zweven, maar gewoon heel nederig blijven en de beide voetjes heel nuchter op de grond houden", besloot een realistische Hugo Vetlesen. (MV)


Nicky Hayen: "We zitten in een momentum"

Na opnieuw een knappe en ruime overwinning tegen KRC Genk voegde Club er opnieuw eentje toe aan hun zegereeks. Dat stemde interimcoach Hayen uiteraard ook zeer tevreden. Hier volgt alvast een korte reactie...

"Als je ziet hoe de spelers zich geven op het veld, dan heb ik enkel maar complimenten voor hen", begin de coach. "Het verschil tussen woensdag en nu is gewoon intensiteit. Wij vonden woensdag meteen de juiste ruimtes, maar vandaag kwamen zij hoger druk zetten en hadden zij een hogere intensiteit. Daar hadden wij het moeilijk mee. De balcirculatie was ook niet goed en dat hebben we tijdens de rust proberen recht te zetten. Onze efficiëntie ligt hoog en we scoren dus veel de laatste tijd. Daar kan ik alleen maar tevreden over zijn. We zitten in een momentum en moeten dit zolang mogelijk proberen vasthouden. Je ziet dat de jongens vechten voor elkaar en elkaar alles gunnen. De overwinning smaakt zoet en da's logisch, maar we willen de focus alweer verplaatsen naar donderdag", besloot een tevreden Nicky Hayen.