Alle nieuws

Reacties na Union SG - Club Brugge

Jupiler Pro League

Na de belangrijke zege op het veld van Union sprokkelden we reacties van captain Vanaken en coach Hayen. 

Hans Vanaken: “De 0-2 was van doorslaggevend belang”

Na de kwalificatie voor de halve finales van de Conference League behaalde Club Brugge nu ook de zege op het veld van seizoensrevelatie Union. Door deze driepunter nadert Blauw-Zwart tot op twee eenheden van leider Anderlecht en dit tot grote tevredenheid van Hans Vanaken.

“Dit is een hele belangrijke overwinning en je ziet dat de vreugde onmiddellijk na de wedstrijd dan ook enorm is. We wisten vooraf dat het net als in Griekenland een bijzonder zware opdracht zou zijn, maar mede door de flow waarin we nu zitten, hebben we deze klus toch goed geklaard”, zo opende de Brugse aanvoerder zijn betoog. “Maar net nadat we Vetlesen rond het uur met een tweede gele kaart verliezen, kopt Meijer de 0-2 binnen en uiteindelijk was zijn doelpunt van doorslaggevend belang. Nadien was het primordiaal om het zaakje achterin gesloten te houden, waardoor we al bij al toch nog vrij makkelijk wisten stand te houden. Na de knappe 1-2 van Puertas weet je dat het nog even flink doorbijten is, maar zelfs dan hebben we heel weinig weggegeven. Misschien dat we offensief iets te weinig hebben gebracht, maar vergeet niet dat Union de reguliere competitie als leider wist af te sluiten. Dan weet je dat je hier hard moet knokken om de drie punten te halen en dat hebben we vanavond ook bewezen. Het laat dan ook het beste verhopen voor de rest van deze playoffs.”
Op de vraag of Club nu voluit op de titel moet mikken, hield de Limburger zijn antwoord toch eerder neutraal. “We kunnen niet ontkennen dat we vandaag een goeie zaak hebben gedaan, maar dat deed Genk gisteren ook. En ook Union is bijlange nog niet uitgeschakeld. In onze twee volgende confrontaties kijken we Genk in de ogen en dan kunnen de kaarten weer helemaal anders liggen. Er rest ons een heel druk programma en het wordt zaak om het match per match te bekijken. Maar nogmaals, we zitten nu in een periode dat het voor ons goed loopt, dat we met vertrouwen aan de bal spelen en dat we ook het nodige geluk zelf afdwingen. Dit alles gekoppeld aan een goeie vechtersmentaliteit kan voor ons een enorme boost zorgen.” (MV)

Nicky Hayen: "Deze wedstrijd op karakter gewonnen"

Club boekte een heel belangrijke zege op het veld van Union en doet zo weer helemaal mee voor de titel. Dat stemde uiteraard ook interimcoach Hayen tevreden. 

"Ik vond dat we deze wedstrijd op karakter hebben gewonnen", begon Hayen zijn analyse. "We weten goed genoeg dat het geen mooie wedstrijd langs onze kant was. Als je echter weet dat het match 55 was en na een heel zware week en je brengt dit op de mat op basis van fysiek, intensiteit en overlevingsdrang en overlevingsmodus en je trekt dit over de schreef...dan kun je heel tevreden zijn over de teamgeest en de teamspirit. Iedereen heeft zijn hoofd ervoor gelegd vandaag en een dikke chapeau daarvoor. We moeten durven toegeven dat het een 'lelijke' overwinning is, maar daarom niet minder mooi. Je moet nog altijd kunnen teren op een goede organisatie en ik denk dat we laten zien hebben dat we niet zijn teruggekropen. We zijn proberen met twee spitsen te blijven spelen. Is de druk altijd perfect geweest? Nee, maar dat is ook niet onlogisch als je donderdag nog een zware wedstrijd had en vandaag met 10 man. Dat is natuurlijk het scenario waar je niet op hoopt, maar we zijn goed in organisatie gebleven. Uiteraard was de druk er wel en kwamen er mogelijkheden, maar ik ben absoluut tevreden over dat stuk."
Club staat nu op twee punten van de leidersplaats. "Ik heb van in het begin gezegd dat we steeds gewoon naar de volgende wedstrijd kijken. Vandaag kun je zeggen dat we op twee punten staan en vol voor die titel moeten gaan. Innerlijk is dat misschien wel de ambitie, maar als we binnenkort twee of drie wedstrijden verliezen, dan zeggen ze dat Club uit de titelrace ligt. Ik ben daar dus gewoon heel nuchter in en rustig onder, want wij moeten het gewoon wedstrijd per wedstrijd aanpakken. Zeker ook met de kalender die we hebben en daarbij proberen we telkens opnieuw de juiste pionnen neer te zetten. We moeten kijken naar frisheid, mentale frisheid en daarin proberen we de beste keuzes te maken. Op dit moment zitten we in een flow en dat proberen we zolang mogelijk vol te houden. We zagen bij de opwarming wel dat verschillende jongens toch wel wat vermoeid waren en daarom dat we ook geprobeerd hebben om het tempo wat uit de match te halen en het balbezit wat vanachter proberen houden hebben. Het baltempo lag wel te laag, maar je weet dat zij heel sterk zijn in snelle omschakeling. Als we er dus een omschakelingswedstrijd van moesten maken, gingen we er veel moeilijker mee overweg kunnen dan soms de bal iets langer te houden en iets meer te breien. In tegenstelling tot andere weken was dat vandaag wel het geval, maar we weten op welke punten zij gevaarlijk zijn. Op dat vlak hebben we geprobeerd om die angel wat uit hun spel te halen", besloot een tevreden Nicky Hayen. (TM)