Zondag 18/12/2016 - 19:57 Wedstrijdverslagen

Club pakt leidersplaats na 5-1 zege tegen Kortrijk

Club Brugge heeft op eigen veld een knappe 5-1 zege behaald tegen KV Kortrijk, dankzij goals van Van Rhijn, Refaelov, Vanaken, Vossen en Vormer. Dankzij deze overwinning pakt Blauw-Zwart ook de leidersplaats.

Ricardo van Rhijn bracht Club al vroeg op voorsprong via een knappe vrije trap (Photo News).

Het team dat vorige week gelijk speelde op Anderlecht onderging drie wijzigingen. Centraal achterin nam de herstelde Bjorn Engels de plaats in van de geschorste Denswil, terwijl ook Lior Refaelov en José Izquierdo opnieuw aan de aftrap verschenen. Claudemir en de geblesseerde Limbombe verdwenen uit de basis.

Blauw-Zwart wou duidelijk vroeg scoren en duwde het gaspedaal meteen stevig in. Een kopbal van Cools en een schot van Izquierdo gingen over, terwijl Kaminski redding bracht op een knal van Vanaken. Het was uiteindelijk Ricardo van Rhijn die Club met een heerlijke vrije trap op voorsprong bracht. Dat doelpunt betekende evenwel niet dat de Bruggelingen gas terugnamen. Integendeel zelfs: een schot van Vanaken ging via een verdediger centimeters naast en ook een kopbal van Engels was hetzelfde lot beschoren.

Verstraete kan Refaelov niet afstoppen (Photo News).

De logische 2-0 viel na dik twintig minuten. Refaelov haalde uit van op afstand en zag zijn schot via Gigot in doel dwarrelen. Ook daarna bleef het kansen regenen: schoten van Vossen en Izquierdo gingen net naast, Kaminski pareerde een vrije trap van Van Rhijn en een schot van Izquierdo, en doelpunten van Vossen en Izquierdo werden afgekeurd wegens buitenspel. Het enige wat Kortrijk daar tegenover kon stellen, was een schot van Verstraete, dat gepakt werd door Butelle.

Na de pauze ging Blauw-Zwart meteen op zoek naar een derde doelpunt. Een schot van Vanaken ging echter over, Kaminski had een knappe reflex in huis op een poging van Izquierdo en een stifter van Refaelov ging net naast. De Bruggelingen lieten daarna het tempo zakken, waardoor ook de bezoekers enkele kansjes bij elkaar voetbalden. Schoten van Veldwijk en De Mets konden Butelle niet verontrusten, terwijl een poging van Ouali naast ging.

Ook Ruud Vormer kon scoren op vrije trap (Photo News).

Die tegenprikken waren voor Club het sein om het gaspedaal weer wat steviger in te drukken. Twintig minuten voor tijd leidde dat ook tot de 3-0. Na een knappe combinatie tussen Vossen en Vanaken kon die laatste het leer in één tijd binnenschieten. Enkele minuten later volgde al dé kans op de 4-0 na een fout van Kaminski op Vanaken, maar de doelman kon de penalty van Vossen pareren. Geen nood echter, want de Limburger kon kort daarop alsnog zijn doelpuntje meepikken, toen hij een voorzet van Van Rhijn binnenkopte.

Vijf minuten voor tijd zette Ruud Vormer de kroon op het werk door een vrije trap fraai in doel te krullen. Daarna volgden ook nog kansen voor Engels en Pina, maar het slotakkoord was uiteindelijk nog voor de bezoekers. De Nederlander Lars Veldwijk kon de eer redden en zorgde zo voor de 5-1 eindstand. Dankzij deze zege wipt Club Brugge over Zulte Waregem naar de leidersplaats.

Toeschouwers 27.000 - Jan Breydelstadion
Scheidsrechter Erik Lambrechts
Club Brugge Ludovic Butelle – Ricardo van Rhijn, Bjorn Engels, Benoît Poulain, Dion Cools – Ruud Vormer, Timmy Simons (84’ Tomás Pina), Hans Vanaken – Lior Refaelov (74’ Claudemir), Jelle Vossen, José Izquierdo (65’ Boli Bolingoli).
Bank: Sébastien Bruzzese, Nikola Storm, Thibault Vlietinck en Ahmed Touba.
KV Kortrijk Thomas Kaminski – Romain Métanire, Samuel Gigot, Dimitrios Goutas, Joaozinho – Idir Ouali (86’ Xavier Mercier), Birger Verstraete, Gertjan De Mets, Elohim Rolland (78’ Sidy Sarr), Andrii Totovytskyi (46’ Lars Veldwijk) – Idriss Saadi.
Coach: Bart Van Lancker.
Gele kaarten Verstraete, Cools, Métanire, Vormer, Rolland, Kaminski, Claudemir.
Doelpunten 13’ van Rhijn (1-0), 21’ Refaelov (2-0), 70’ Vanaken (3-0), 81’ Vossen (4-0), 84’ Vormer (5-0), 92’ Veldwijk (5-1).