All news

Alles over onze tegenstanders in de Champions League!

UEFA Champions League

Vandaag werd er in Monaco geloot voor de Champions League. Een vernieuwd format waarin 36 ploegen meestrijden om de beker met grote oren zal voor ongeziene spanning zorgen. Alles over onze tegenstanders lees je hier! 

Manchester City - POT 1 (Uit)

Manchester City is een van de meest succesvolle clubs van het afgelopen decennium. De club won 10 keer de Premier League en veroverde in 2023 voor het eerst in zijn geschiedenis de Champions League. De Belgen Kevin De Bruyne en Jeremy Doku maken momenteel deel uit van de ploeg, terwijl Geert De Vlieger en Dedryck Boyata in het verleden voor de Citizens speelden. Club Brugge heeft al twee keer eerder tegen Manchester City gestreden in de Champions League. Kapitein Hans Vanaken kon in de uitwedstrijd tegen Man City scoren en maakte zo voor de vijfde Champions League-wedstrijd op een rij een doelpunt.

Borussia Dortmund - POT 1 (Thuis)

Borussia Dortmund, verliezend finalist in de Champions League van 2024, is een ervaren tegenstander met 19 deelnames aan het toernooi. De Duitse club heeft acht keer eerder tegen Club Brugge gespeeld en won de Champions League in 1997. Bekende ex-spelers van Dortmund zijn onder meer Ivan Perisic en Thomas Meunier. De “Gelbe Wand”, de beroemde gele muur van supporters, zorgt voor een sfeervol Signal Iduna Park.

Juventus - POT 2 (Thuis)

Juventus kroonde zich al 36 keer kampioen van de Serie A en won tweemaal de Champions League/Europacup I. De club uit Turijn veroverde afgelopen seizoen nog de Italiaanse beker en eindigde als tweede in de Serie A. Voormalig Club NXT-speler Samuel Mbangula maakte dit seizoen zijn debuut voor de Oude Dame.

AC Milan - POT 2 (Uit)

AC Milan, dat in het iconische San Siro stadion speelt, is al 19 keer kampioen van de Serie A geworden en heeft zeven keer de Champions League/Europacup I gewonnen. De club stond al drie keer tegenover Club Brugge: in de seizoenen 1975/76, 1990/91 en 2002/03. In dat laatste jaar scoorde Mendoza een heerlijke treffer in San Siro. Bekende namen als Jean-Pierre Papin, Carlos Bacca en Charles De Ketelaere speelden eerder voor AC Milan. Niet alleen werd AC Milan net zoals Blauw-Zwart 19 keer landskampioen, de Rossoneri delen ook hun stadion met stadsgenoot Inter Milan.

Sporting - POT 3 (Thuis)

Sporting Lissabon, 20-voudig kampioen van Portugal, kroonde zich in 2024 opnieuw tot landskampioen. Blauw-Zwart en Sporting CP kwamen elkaar al tegen in het seizoen 1967/68. Met Zeno Debast hebben Os Leões een Belg die de clubkleuren verdedigt. Voormalige Sporting-spelers als Bas Dost en Robert Spehar hebben een rijke historie bij de club. Deze ontmoeting brengt ook een interessant duel tussen twee Zweedse spitsen: Gustaf Nilsson voor Club Brugge en Viktor Gyökeres voor Sporting.

Celtic - POT 3 (Uit)

Celtic, de Schotse grootmacht, heeft maar liefst 54 keer het landskampioenschap gewonnen en 42 keer de beker. Vorig seizoen wist Celtic zowel de titel als de beker te winnen. Ex-spelers van Club Brugge zoals Boli Bolingoli, Joos Valgaeren, Jack Hendry en Dedryck Boyata hebben ook voor Celtic gespeeld. Celtic is een vaste waarde in de Champions League en wist drie keer door te stoten naar de volgende ronde. In de knock-outfase bleken concurrenten AC Milan, Barcelona en Juventus telkens te sterk.

Aston Villa - POT 4 (Thuis)

Aston Villa, gevestigd in Birmingham en bekend van de populaire serie Peaky Blinders, heeft zeven keer de Engelse competitie gewonnen en één keer de Europacup I in 1982, toen de meest prestigieuze Europese clubcompetitie nog de Europacup I heette. In 2024 eindigde Villa als vierde in de Premier League en bereikte het, net zoals Club Brugge, de halve finale van de Conference League. Ex-spelers van de club zijn onder meer Bosko Balaban, Bjorn Engels, Wesley Moraes en Marvelous Nakamba.

Sturm Graz - POT 4 (Uit)

Sturm Graz, de Oostenrijkse kampioen en bekerwinnaar van 2024, heeft al vier keer eerder deelgenomen aan de Champions League en vier keer de Oostenrijkse titel gewonnen. Sturm Graz staat in de Oostenrijkse competitie bekend om zijn dynamische 4-4-2-formatie met een ruit op het middenveld en een snel speltempo. Na tien opeenvolgende landstitels van Red Bull Salzburg bracht Sturm Graz vorig seizoen een einde aan die dominantie. De club heeft ook 7 keer de Oostenrijkse beker gewonnen.