All news

Blauw-Zwart gaat met 3-1 onderuit in San Siro

UEFA Champions League

Op speeldag 3 van de UEFA Champions League trok Club Brugge naar het mythische San Siro om het op te nemen tegen AC Milan. Blauw-Zwart begon ijzersterk aan de wedstrijd, maar kon verschillende kansen niet verzilveren. Iets na het halfuur kreeg Club twee opdoffers op korte tijd, nl. een tegendoelpunt van Pulisic en een rode kaart voor Onyedika. Met een man minder kwamen de Bruggelingen in het begin van de tweede helft wel langszij via een goal van Sabbe. Uiteindelijk moesten de bezoekers toch het onderspit delven na twee doelpunten van Reijnders en zo ging Club met 3-1 onderuit tegen AC Milan.

Club won afgelopen weekend op het veld van KVC Westerlo met 1-2 en bijgevolg had coach Hayen niet echt redenen om heel veel te wijzigen. Dat gebeurde ook niet, want er werden slechts twee wissels doorgevoerd in de basiself. In de defensie nam Ordóñez de plaats in van Spileers en in het offensieve departement kreeg Jutglà opnieuw zijn kans in de spits. Tzolis en Talbi speelden in steun van de Catalaan. Bij AC Milan werd de opstelling al daags voor de wedstrijd gecommuniceerd, dus hierbij geen verrassingen. Onder meer Morata, Leão en Pulisic moesten afgestopt worden.

Blauw-Zwart was allerminst onder de indruk van de omstandigheden, want de Bruggelingen zetten Milan meteen goed vast en kwamen er zelf enkele keren gevaarlijk uit. Dat resulteerde al na drie minuten in een reuzenkans voor Tzolis. De Griek kon van dichtbij afdrukken, maar Maignan neutraliseerde de poging met een beenveeg. Amper één minuut later was het de beurt aan Jutglà die de bal toegespeeld kreeg van Tzolis. De Catalaanse spits leunde iets te veel achterover en kon zo zijn schot niet kadreren. Het bleef niet bij deze twee mogelijkheden, want Tzolis bleef de gevaarlijkste man bij Club. Vanaf de zestien zocht hij met een overstapje zijn rechter om vervolgens de verste hoek te viseren met een gekruld schot. Maignan had deze keer een goede zweefsprong in huis om het leer in hoekschop te tikken. Die hoekschop leverde ook gevaar op, wanneer een schot van De Cuyper eerst werd afgeblokt. Het gevaar was nog niet geweken, want Ordóñez ontving de bal en aarzelde niet om te knallen. Zijn pegel strandde jammer genoeg tegen de lat. De thuisploeg kon in het openingskwartier geen concreet doelgevaar creëren en Mignolet moest ook niet ingrijpen op een afstandsschot van Fofana.

De Blauw-Zwarte storm was ondertussen al even gaan liggen en Milan had zo het evenwicht hersteld. Net over halfweg de eerste helft konden de Milanezen nog eens dreigen vanop hoekschop, maar Gabbia kopte naast de kooi van Mignolet. Enkele minuten later moest de goalie van Club zich een eerste keer echt onderscheiden. Leão dribbelde zichzelf op snelheid in de zestien en kon uiteindelijk Pulisic bedienen aan de tweede paal. Die kon vanuit een scherpe hoek uithalen, maar Mignolet stond pal en liet zich niet verschalken. De wedstrijd ging nu goed op en neer, want ook de bezoekers toonden zich nog eens. Tzolis rukte op met de bal aan de voet en bediende vervolgens Jutglà die de overlap maakte. De Catalaan trapte meteen vanuit een scherpe hoek, maar Maignan kon het leer met een voetveeg uit zijn doel houden. Enkele minuten later moest Blauw-Zwart toch achtervolgen. Pulisic zette zich achter de bal om een hoekschop te nemen en sneed deze zo scherp aan, dat het leer door een bos van spelers rechtstreeks in doel belandde. Kort na dit olympische doelpunt moesten de bezoekers al meteen een nieuwe opdoffer verwerken. Reijnders en Onyedika gingen hard in duel en beelden toonden aan dat de Nigeriaan met zijn voet op de enkel van de Nederlander stond. Na tussenkomst van de VAR was het verdict keihard, nl. een rode kaart en Club dat dus nog meer dan één helft met tien verder moest. In de toegevoegde tijd van de eerste helft trachtte Talbi toch nog eens Maignan onder vuur te nemen, maar zijn schot was te centraal om de Franse doelman te verontrusten. Zo gingen de Bruggelingen rusten met een loodzware opdracht…

Nicky Hayen voerde tijdens de rust een dubbele wissel door en zo bleven Talbi en Seys in de kleedkamer voor Vetlesen en Sabbe. Die laatste zag wel al snel Leão voorbij snellen, maar Hernández kon diens aflegger niet laag houden. Met een mannetje meer vond de thuisploeg nu natuurlijk makkelijker de ruimte en Pulisic trachtte hiervan te profiteren met een trap naar de bovenhoek. Zijn plaatsbal ging gelukkig naast doel. Wie echter dacht dat Club al tegen de netten hing, kwam bedrogen uit! Na een heerlijke combinatie over verschillende stationnetjes kwam de bal uiteindelijk bij Sabbe. Die aarzelde niet om het leer overhoeks voorbij Maignan te trappen. Het was duidelijk dat de Milanezen even moesten bekomen van deze gelijkmaker, want verder dan een afstandspoging van Hernández naast doel kwamen ze voorlopig niet. Blauw-Zwart stond goed georganiseerd en probeerde op de tegenaanval te loeren. Op het uur moest Club echter opnieuw achtervolgen. De net ingevallen Okafor zette zich op snelheid door en bediende vervolgens Reijnders die een nieuwe Milanese voorsprong voorbij Mignolet tegen de netten trapte. De bezoekers moesten hier logischerwijs wat van bekomen en vijf minuten later was er ei zo na de doodsteek. Jashari wilde een hoekschop wegwerken, maar raakte het leer helemaal verkeerd en zo caprioleerde de bal tegen de lat.

Toch gaf Blauw-Zwart zich zeker nog niet gewonnen, want Vetlesen ging nog eens diep. De Noorse middenvelder ontving de bal in de zestien, maar kon onvoldoende afdrukken om echt gevaarlijk te zijn. Na 70 minuten leek de wedstrijd echter jammer genoeg in een beslissende plooi gevallen. De andere invaller Chukwueze dribbelde voorbij Vanaken en legde dan het leer centraal voor Reijnders. De Nederlander trapte vervolgens zijn tweede van de avond beheerst voorbij Mignolet. Club kon in het laatste kwartier van de wedstrijd geen vuist meer maken en mocht nog van geluk spreken dat Milan de score niet verder kon uitdiepen. Op het einde van de reguliere speeltijd kon de jonge Camarda wel de netten doen trillen, maar zijn doelpunt met het hoofd werd afgevlagd wegens buitenspel. Kort daarna kon de snelle Chukwueze zich ook nog eens doorzetten tot aan de achterlijn, maar Mignolet liet geen nieuw tegendoelpunt toe.

Er werden uiteindelijk vijf minuten extra gerekend, maar daarin leken beide teams vrede te nemen met de huidige score. Zo gaat Blauw-Zwart uiteindelijk met 3-1 onderuit op het veld van AC Milan. Zondag wacht de topper in Jan Breydel tegen RSC Anderlecht!



UEFA Champions League – Speeldag 3
Toeschouwers:
75.817– Stadio Giuseppe Meazza (San Siro)
Scheidsrechter: Felix Zwayer (DUI)
AC Milan: Mike Maignan – Emerson, Matteo Gabbia (83’ Malick Thiaw), Fikayo Tomori, Theo Hernández – Christian Pulisic, Youssouf Fofana (75’ Yunus Musah), Ruben Loftus-Cheek (60’ Noah Okafor), Tijjani Reijnders, Rafael Leão (60’ Samuel Chukwueze) – Álvaro Morata (75’ Francesco Camarda).
Bank: Marco Sportiello, Lorenzo Torriani, Noah Okafor, Kevin Zeroli, Samuel Chukwueze, Malick Thiaw, Strahinja Pavlović, Filippo Terracciano, Francesco Camarda, Yunus Musah.
Coach: Paulo Fonseca.
Club Brugge: Simon Mignolet – Joaquin Seys (46’ Kyriani Sabbe), Brandon Mechele, Joel Ordóñez, Maxim De Cuyper – Raphael Onyedika, Ardon Jashari (83’ Casper Nielsen), Hans Vanaken – Chemsdine Talbi (46’ Hugo Vetlesen), Ferran Jutglà (70' Michał Skóraś), Christos Tzolis (70' Andreas Skov Olsen).
Bank: Nordin Jackers, Jorne Spileers, Hugo Vetlesen, Zaid Romero, Andreas Skov Olsen, Kyriani Sabbe, Casper Nielsen, Michał Skóraś, Romeo Vermant.
Coach: Nicky Hayen.

Gele kaarten: Seys, Jashari, Leão, Morata, Gabbia, Skóraś, Camarda
R
ode kaarten: Onyedika
Doelpunten: 34’ Pulisic (1-0), 51’ Sabbe (1-1), 61’ Reijnders (2-1), 71’ Reijnders (3-1)