All news

Blauw-Zwart mist efficiëntie en gaat met 2-4 onderuit tegen KAA Gent

Jupiler Pro League

Op speeldag 8 van de Jupiler Pro League stond de ‘Slag om Vlaanderen’ tussen Club Brugge en KAA Gent. Blauw-Zwart domineerde de hele eerste helft, maar ging zowaar de rust in met een dubbele achterstand na goals van Dean en een owngoal van Ordóñez. Kort na de rust kwamen de bezoekers op 0-3 via Gandelman, maar Club kon snel reageren via Skov Olsen. De Brugse hoop werd terug ingedrukt door een tweede treffer van Gandelman en verder dan de 2-4 via Nilsson kwam Club niet meer.

Blauw-Zwart speelde afgelopen woensdag een meer dan verdienstelijke partij tegen het Borussia Dortmund. Club speelde goed mee, versierde ook enkele uitstekende mogelijkheden en bijgevolg was de 0-3 nederlaag een veel te zwaar verdict. Deze analyse maakte coach Hayen ook na de wedstrijd en bijgevolg voerde hij geen wijzigingen door in zijn basiself voor de topper tegen KAA Gent. Onyedika werd met lof overgoten na een ijzersterke partij en mocht logischerwijs opnieuw zijn kunnen tonen van bij de start. Het aanvallende trio bestond wederom uit Skov Olsen, Tzolis en Nilsson. Het opmerkelijkste feit bij de basiself van de bezoekers was de afwezigheid van Kums. De kapitein van de Buffalo’s was nog onvoldoende hersteld van een blessure.

Het was Club dat in de openingsminuten meteen de bal opeiste en dit leverde ook snel gevaar op. Nilsson zette goed druk en zo kon Skov Olsen er met de bal vandoor. Jammer genoeg vond zijn lage voorzet geen ploeggenoot en kon de dreiging geneutraliseerd worden. De Bruggelingen bleven doordrukken en dat leverde een hoekschop op. De Cuyper speelde laag naar opkomende Seys en diens gekraakte schot werd door Mechele nog met het hoofd gedevieerd tegen de lat. Enkele minuten later konden we de volgende grote kans al noteren. De Cuyper stak de bal mooi diep voor Nilsson en de Zweed controleerde het leer heel mooi om vervolgens op Roef te besluiten. In de herneming had Skov Olsen de mogelijkheid om Club op voorsprong te brengen, maar zijn schot vond jammer genoeg het doelkader niet. Het tempo ging hierna iets zakken, maar op het kwartier was Blauw-Zwart daar toch nog eens. Mignolet verstuurde een lange bal naar Skov Olsen en diens voorzet bereikte de infiltrerende Vanaken. De captain trapte meteen richting doel, maar Roef ging goed plat. Het moge duidelijk wezen dat Club al enige tijd een voorsprong verdiende, maar ook Tzolis kreeg de bal van dichtbij niet tegen de netten. Wederom was Roef spelbreker van dienst met een knappe redding.

We bleven kans na kans noteren, maar Roef eiste steeds weer de hoofdrol op. Deze keer probeerde Vetlesen het van buiten de zestien met een plaatsbal naar de verste hoek, maar de Gentse goalie strekte zich goed om het leer in hoekschop te duwen. Enkele minuten later ging Skov Olsen ook nog eens zijn kans van buiten de zestien, maar zijn krul belandde over de kooi van Roef. Iets na het halfuur noteerden we nog maar eens een hoekschop voor de thuisploeg en deze keer vond De Cuyper het hoofd van Nilsson. Die kon zijn kopbal echter onvoldoende richten en vond bijgevolg het doelkader niet. Dat was kort daarna ook het geval voor Tzolis op een voorzet van Skov Olsen. Ondertussen bleef Mignolet eigenlijk werkloos, maar stonden de bordjes wel nog steeds in evenwicht. Zoals vermeld hadden de bezoekers uit Gent nog geen enkele kans bij elkaar gevoetbald, maar helemaal uit het niets kwamen ze toch op voorsprong. Surdez had iets te veel tijd en ruimte om Dean te bedienen en die laatste trapte het leer overhoeks via de paal voorbij Mignolet. Club moest niet zo lang bekomen van deze opdoffer, want het spelbeeld bleef hetzelfde. Een voorzet van Seys schoot door, maar Roef reageerde opnieuw alert. De goalie van Gent had daarna wel wat geluk dat Nilsson in de herneming uit evenwicht was. Op slag van rust was Jan Breydel echter volledig verbijsterd, want de Buffalo’s kwamen zowaar op een dubbele voorsprong. Een trap vanuit een scherpe hoek belandde via de paal ongelukkig tegen Ordóñez en vervolgens tegen de netten. Na een dominante eerste helft met tal van kansen, ging Blauw-Zwart zowaar rusten met een dubbele achterstand…

De tweede helft werd aangevat met één wissel aan beide kanten: bij Club kwam Jashari erin voor Vetlesen en bij Gent werd Fadiga vervangen door Samoise. Na enkele minuten moest Blauw-Zwart echter al snel een nieuwe opdoffer verwerken. Brown zette de bal voor doel en de infiltrerende Gandelman trapte het leer in het dak van het doel voorbij Mignolet. Club was niet aangeslagen en reageerde meteen! Nilsson verlengde een lange bal met het hoofd en stuurde zo Skov Olsen alleen op Roef af. De Deense winger bleef kalm en legde de 1-3 tegen de netten. Door snel tegen te scoren bleef de thuisploeg vertrouwen hebben om de situatie alsnog om te keren. Nilsson trachtte te combineren met Skov Olsen en die laatste bracht het leer scherp en goed voor doel. Aan de tweede paal stond De Cuyper te wachten om de aansluitingstreffer te maken, maar hij trapte van dichtbij naast het doel. Naar het beeld van de wedstrijd kreeg Club toch weer het deksel op de neus. De ingevallen Gudjohnsen zette zich door, hield Mechele af en bediende dan op het juiste moment Gandelman. Die laatste had maar binnen te tikken en scoorde zo zijn tweede van de middag. De reactie van Blauw-Zwart bleef weer niet lang uit, want Skov Olsen probeerde het eens vanop afstand. Roef trachtte de knal te klemmen, maar had geluk wanneer hij deze net over de lat devieerde.

De ‘Slag om Vlaanderen’ leverde aldus veel spektakel en goals op en nog was het niet afgelopen. Na een vlotte combinatie zette Tzolis de bal goed laag voor doel en daar tikte Nilsson de 2-4 voorbij Roef! In de minuten die hierop volgden, zakte het tempo wat en vond Club iets moeilijker de weg naar het doel. Skóraś probeerde het wel eens met een lage schuiver, maar dat vormde weinig problemen voor de goalie van Gent. De Bruggelingen trachtten alles op alles te zetten om de bakens alsnog te verzetten, maar de Buffalo’s stonden nu wel goed in organisatie en lieten niet veel doelpogingen meer toe.

Uiteindelijk werden acht minuten bijgeteld, maar daarin slaagde Club er niet meer in om nog tot scoren te komen. Conclusie: een dominant Blauw-Zwart slaagde er niet in om hun talrijke kansen af te maken en stuitte op een dodelijk efficiënt KAA Gent.



Jupiler Pro League – Speeldag 8
Toeschouwers:
29.042 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Nicolas Laforge
ClubBrugge: Simon Mignolet – Joaquin Seys (83’ Chemsdine Talbi), Brandon Mechele, Joel Ordóñez, Maxim De Cuyper – Raphael Onyedika (58’ Ferran Jutglà), Hugo Vetlesen (46’ Ardon Jashari), Hans Vanaken – Andreas Skov Olsen, Gustaf Nilsson (71’ Michał Skóraś), Christos Tzolis (71’ Romeo Vermant).
Bank: Nordin Jackers, Axl De Corte, Zaid Romero, Ferran Jutglà, Romeo Vermant, Michał Skóraś, Casper Nielsen, Ardon Jashari, Hugo Siquet, Kyriani Sabbe, Chemsdine Talbi.
Coach: Nicky Hayen.
KAA Gent: Davy Roef – Tsuyoshi Watanabe, Stefan Mitrović, Jordan Torunarigha – Noah Fadiga (46’ Matisse Samoise), Omri Gandelman, Atsuki Ito (83’ Tiago Araújo) , Mathias Delorge, Archie Brown (83’ Núrio Fortuna) – Franck Surdez (73’ Pieter Gerkens), Max Dean (62’ Andri Gudjohnsen).
Bank: Daniel Schmidt, Zalan Vancsa, Pieter Gerkens, Andri Gudjohnsen, Matisse Samoise, Tiago Araújo, Núrio Fortuna, Tibe De Vlieger, Hélio Varela.
Coach: Wouter Vrancken.

Gele kaarten: Ito, Vetlesen, Dean, Nilsson, Samoise, Delorge, De Cuyper, Araújo
R
ode kaarten: geen
Doelpunten: 40’ Dean (0-1), 44’ Ordóñez (OG) (0-2), 47’ Gandelman (0-3), 48’ Skov Olsen (1-3), 64’ Gandelman (1-4), 70’ Nilsson (2-4)