All news

Club blijft steken op gelijkspel tegen Union

Jupiler Pro League

Club Brugge heeft op eigen veld 1-1 gelijk gespeeld tegen Union. Blauw-Zwart was baas en had de betere kansen, maar kwam kort na de pauze wel op achterstand na een doelpunt van Ivanovic. Tien minuten voor tijd kopte Brandon Mechele de verdiende gelijkmaker binnen.

Nicky Hayen voerde drie wijzigingen door aan het elftal dat woensdag Sturm Graz versloeg. Achterin kwam Zaid Romero in de plaats van Joel Ordóñez, terwijl op het middenveld Hugo Vetlesen opnieuw in de ploeg verscheen. Ardon Jashari behield zijn basisplaats en speelde deze keer iets lager, op de plaats van de geschorste Onyedika. Voorin kreeg Michał Skóraś de voorkeur op Andreas Skov Olsen. Gustaf Nilsson was nog geblesseerd, waardoor Ferran Jutglà zijn basisplaats behield.

Zowel Club als Union hadden een Europese midweekmatch in de benen, maar beide teams begonnen wel vol overgave aan de partij. Hoge druk en veel intensiteit, maar dat resulteerde niet in veel uitgespeelde kansen. Het enige gevaar in de beginfase kwam er na mistasten achterin. Eerst kon Vanaken niet profiteren van een misser van Burgess, terwijl aan de overkant Mignolet Fuseini kon afstoppen na een slippertje van Romero.

Beide teams hielden elkaar in evenwicht, maar kort voor het half uur kreeg Club dé kans op de openingsgoal. Jashari kon doorgaan op links en bracht de bal laag voor doel, maar Skóraś trapte het leer vanop een paar meter voor doel nog naast. Aan de overkant ging Sadiki twee keer zijn kans, maar hij kon Mignolet niet in verlegenheid brengen. Kort voor de rust werd Tzolis onderuit gehaald in de zestien meter, maar ref Lambrechts en VAR De Cremer zagen er geen graten in. Direct daarna nam Vanaken een voorzet van Tzolis in één tijd op de slof, maar Moris hield de nul op het bord.

Na de pauze ging Club meteen op zoek naar de openingsgoal. Na enkele minuten kwamen de Bruggelingen er tot drie keer toe dichtbij. Eerst werd een poging van Jutglà net voor de doellijn ontzet, daarna kon MacAllister een schot van Tzolis wegwerken en tot slot duwde Moris een deviatie van De Cuyper nog net weg van onder de lat. In plaats van 1-0 werd het echter tegen de gang van het spel in 0-1: Franjo Ivanovic nam de bal knap mee en trapte het leer overhoeks binnen.

Blauw-Zwart probeerde meteen te reageren, maar een kopbal van Jutglà vloog recht op Moris en een schot van Romero ging naast. Nicky Hayen gooide daarna Skov Olsen en Talbi in de strijd. Skov Olsen leek meteen al een impact te hebben toen zijn voorzet door Burgess met de hand werd beroerd op de rand van de zestien meter, maar ref Lambrechts liet doorspelen. Even later kon de Deen zich goed doorzetten op rechts, maar zijn voorzet waaide voorbij de verste paal. Bij het begin van het slotkwartier devieerde Tzolis een voorzet van De Cuyper naast doel.

Tien minuten voor tijd lukte het dan toch: Jashari schilderde een hoekschop op het hoofd van Brandon Mechele en die kopte de 1-1 voorbij Moris. Club bleef volop doorduwen, maar nam daardoor wel risico’s. Zo moest Mignolet eerst redding brengen op een schot van Ivanovic, terwijl de Limburger diep in de blessuretijd nog alles uit de kast moest halen om een harde knal van Terho uit zijn doel te ranselen. Het bleef dus 1-1, waardoor de Bruggelingen vrede moesten nemen met een punt.

Jupiler Pro League – Speeldag 10
Toeschouwers: 26.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Erik Lambrechts
Club Brugge: Simon Mignolet – Joaquin Seys, Brandon Mechele, Zaid Romero (77’ Jorne Spileers), Maxim De Cuyper (77’ Kyriani Sabbe) – Hugo Vetlesen (62’ Andreas Skov Olsen), Ardon Jashari, Hans Vanaken – Michał Skóraś, Ferran Jutglà (62’ Chemsdine Talbi), Christos Tzolis. Bank: Nordin Jackers, Dani van den Heuvel, Joel Ordóñez, Hugo Siquet en Lynnt Audoor. Coach: Nicky Hayen.
Union Saint-Gilloise: Anthony Moris – Kevin MacAllister, Christian Burgess, Koki Machida – Alessio Castro-Montes, Charles Vanhoutte, Noah Sadiki (89’ Kamiel Van de Perre), Mathias Rasmussen (46’ Lazare Amani), Ousseynou Niang (62’ Casper Terho) – Franjo Ivanovic, Mohammed Fuseini (74’ Kevin Rodriguez). Coach: Sébastien Pocognoli.
Gele kaarten: Castro-Montes, Fuseini, Niang, Ivanovic, MacAllister, Jashari, Lazare.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 52’ Ivanovic (0-1), 82’ Mechele (1-1).