All news

Club Brugge bouwt samenwerking met Shikenso uit tijdens Champions Leaguecampagne

Club Business - Partnerships

Club Brugge rekent sinds de start van dit seizoen op de diensten van Shikenso Analytics. Onze nieuwste partner is gespecialiseerd in het meten van sponsorwaardering. Club Brugge breidt deze samenwerking verder uit met het oog op de komende UEFA Champions Leaguecampagne.

Shikenso bouwt sinds 2017 aan AI-trackingoplossingen op het gebied van sponsorwaardering in de sport- en entertainmentsector. Het uitgebreide aanbod aan innovatieve tools helpt om de merkblootstelling op tv, print, digitaal en sociale media te volgen en evalueren. Ze doen dit met een all-inclusive aanpak: niet alleen op beeld, maar ook auditief en tekstueel.

Shikenso heeft al samengewerkt met partners zoals de Pro League, Deutsche Fußball Liga, Fuse en Sportfive aan meerdere projecten, en heeft daarnaast wereldwijde merken zoals Aldi, Red Bull en Mercedes-Benz ondersteund.

Door data-driven inzichten te integreren, optimaliseert Club Brugge de zichtbaarheid van zijn commerciële partners. Onze partners genieten daardoor van een transparante en gedetailleerde rapportering over de visibiliteit van hun merk.

Tarik Amhamdi, Co-CEO en medeoprichter van Shikenso Analytics, reageert enthousiast: “Het is een geweldige kans voor ons om samen te werken met een internationaal gerenommeerde voetbalclub als Club Brugge. We zijn er trots op dat Club Brugge onze capaciteiten heeft erkend en voor hun reis in de UEFA Champions League voor ons heeft gekozen als hun dataprovider voor sponsoring. Het is fantastisch om onze oplossing op het hoogste niveau van het Europese voetbal in actie te zien, en we zijn vastbesloten om ongeëvenaarde data-excellentie te leveren.”

Deze samenwerking vormt een strategische stap voor Club Brugge in het versterken van zijn commerciële waarde en het verder ontwikkelen van langdurige, datagestuurde en gefundeerde partnerships.