All news

Club verslaat KV Kortrijk met 2-1

Club Brugge heeft op eigen veld een 2-1 overwinning geboekt tegen KV Kortrijk. Ferran Jutglà bracht Blauw-Zwart al vroeg op voorsprong, maar Gueye maakt na een half uur gelijk. Op slag van rust kopte Bjorn Meijer Club opnieuw op voorsprong en die score bleef na de pauze op het bord.

Carl Hoefkens koos voor hetzelfde elftal dat vorige week vlot won op bezoek bij OH Leuven. Andreas Skov Olsen, die in Leuven geblesseerd naar de kant moest, was tijdig fit geraakt en verscheen dus gewoon aan de aftrap. Ook Abakar Sylla kreeg achterin een nieuwe basisplaats. Club - voor het eerst in de nieuwe zwart uitshirts – trok meteen ten aanval en dat leverde al vroeg succes op. Skov Olsen kon eerst Vanaken net niet bedienen, maar na drie minuten was het wel raak. Selemani gleed uit en daar kon Ferran Jutglà van profiteren. De Spanjaard drong de zestien meter binnen en trapte de 1-0 knap in doel.

Een prima start dus voor Blauw-Zwart dat meteen op zoek ging naar een tweede doelpunt. Meijer probeerde het met een harde knal, Sowah mikte vanop afstand naar de hoek en ook Skov Olsen ging zijn kans, maar telkens lag Kortrijkdoelman Marko Ilic in de weg. Ook Casper Nielsen zag zijn poging afgeblokt worden. Met uitzondering van een kopbal van Vandendriessche konden de bezoekers daar niets tegenover stellen, maar na een half uur stond het wel plots 1-1: D’Haene leek de achterlijn te overschrijden, maar scheidsrechter Boterberg liet doorspelen waardoor Habib Gueye van dichtbij kon scoren.

De Bruggelingen waren niet onder de indruk en forceerden kans op kans: een afgeweken schot van Skov Olsen ging over doel, Ilic had prima reddingen in huis op een kopbal van Meijer en een harde knal van Nielsen, nieuwe pogingen van Skov Olsen en Nielsen zoefden over de lat en ook een vrije trap van Vanaken verdween via de muur over doel. De verdiende 2-1 viel uiteindelijk diep in de blessuretijd: Skov Olsen bracht het leer voor doel en daar kon Bjorn Meijer zijn eerste goal voor Club Brugge binnenkoppen.

Na de pauze gingen de Bruggelingen meteen op zoek naar een derde goal. Jutglà probeerde het vanop afstand, maar zijn harde knal zoefde rakelings over de deklat. Kortrijk reageerde met een schot van Keita, maar daarna was het al Club wat de klok sloeg: een verre knal van Skov Olsen ging naast, een nieuwe poging van de Deen werd gered door Ilic en toen Mata knap de achterlijn haalde, kon hij net geen ploegmaat bereiken.

Het bleef zo erg spannend, waardoor Kortrijk in zijn kansen bleef geloven. KVK-trainer Belhocine gooide met Avenatti een extra spits in de strijd en die kon zelfs bijna scoren. Na een voorzet van Selemani kopte de Uruguayaan het leer naar de verste hoek, maar Mignolet kon met een ultieme reflex het leer nog net over de lat duwen. Carl Hoefkens reageerde met een dubbele wissel en bracht Audoor en Lang in. De Nederlander verdraaide zijn enkel bij zijn eerste actie en moest na enkele minuten al terug naar de kant. Cyle Larin was zijn vervanger en die zag al meteen een schot gered worden door Ilic.

Kortrijk bleef hopen op een gelijkspel en deed Club nog opschrikken. Gueye haalde zwaar uit, maar zijn knal spatte uiteen op de deklat. Het bleef bij die ene waarschuwing, want daarna kwam Blauw-Zwart niet meer in de problemen. Ilic had nog reddingen in huis op schoten van Nielsen en Larin, terwijl KVK zelf met tien verder moest nadat Challouk de doorgebroken Mata onderuit haalde. Het slotakkoord leek voor Bjorn Meijer die van dichtbij de 3-1 kon binnentikken, maar het doelpunt werd afgekeurd omwille van buitenspel.

Jupiler Pro League – Speeldag 5
Toeschouwers: 26.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Jan Boterberg
Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Brandon Mechele, Abakar Sylla – Andreas Skov Olsen (92’ Cisse Sandra), Casper Nielsen, Denis Odoi (71’ Lynnt Audoor), Hans Vanaken, Bjorn Meijer – Kamal Sowah, Ferran Jutglà (71’ Noa Lang, 75’ Cyle Larin). Bank: Senne Lammens, Nick Shinton, Owen Otasowie en Noah Mbamba. Coach: Carl Hoefkens.
KV Kortrijk: Marko Ilic - Tsuyoshi Watanabe, Dorian Dessoleil, Aleksandar Radovanovic - Faïz Selemani, Habib Keita (83’ Alexandre De Bruyn), Kevin Vandendriessche (62’ Felipe Avenatti), Kristof D'Haene - David Henen (62’ Dylan Mbayo), Habib Guèye (83’ Youssef Challouk), Billel Messaoudi. Coach: Karim Belhocine.
Gele kaarten: Radovanovic, Vandendriessche, Odoi, Mata, Sowah, Avenatti.
Rode kaarten:
89’ Challouk.
Doelpunten: 4’ Jutglà (1-0), 33’ Gueye (1-1), 45+3’ Meijer (2-1).