All news

Club YLA treedt morgen aan in vernieuwde Lotto Super League

Lotto Super League

Een nieuw seizoen betekent altijd een beetje verandering. Ook voor de dames van Club YLA is het niet anders. Morgen, zaterdag 31 augustus, trappen ze de Lotto Super League op gang tegen OH Leuven. Ontdek hieronder alles over de vernieuwde damescompetitie.

Acht ploegen, een extra thuismatch en play-offs. Dat is in een notendop het vernieuwde format van de Pro League voor het vrouwenvoetbal. 

Alles staat in teken om het Belgisch vrouwenvoetbal naar een hoger niveau te tillen. Door het nieuwe format zou er ook elk weekend minstens één topper plaatsvinden en wordt er ook elke speeldag één wedstrijd live uitgezonden (telkens op zaterdag om 13u30).

8 in plaats van 10 ploegen

Ploegen zoals KV Mechelen, Charleroi en White Star Woluwe verdwenen uit de hoogste divisie, maar met KVC Westerlo is er wel een nieuwkomer dit jaar. Zo spelen er vanaf dit seizoen 8 ploegen in de hoogste klasse van het vrouwenvoetbal.

Een extra thuismatch

Er wordt dus een klassieke heen- en terugronde gespeeld. Na deze 14 speeldagen wordt er nog een extra ronde gespeeld van 7 matchen. De top 4 van vorig jaar, waaronder Club YLA, krijgen in die laatste ronde een thuismatch bonus. Zo eindigt de reguliere competitie na 21 speeldagen.

Play-Offs

Na de reguliere competitie spelen de eerste vier ploegen om de titel in een heen-en terugronde. De teams 5 t.e.m. 8 spelen ook nog 2 maal tegen elkaar. Zo heeft elke ploeg 27 speeldagen en weten we ten laatste op zaterdag 17 mei 2025 wie RSCA Women opvolgt als landskampioen.

De seizoensopener Club YLA - OH Leuven wordt morgen, zaterdag 31 augustus, gespeeld en staat volledig in het teken van de nieuwe sleeve partner Think Pink. Afspraak om 13u30 in het Sportpark in Aalter!

Opgelet: op zaterdag passeert de Renewi Tour in Aalter. Vanaf 13 uur is er doorgaand verkeer meer mogelijk, dus kom zeker op tijd !