All news

Dortmund wint van Heidenheim met 4-2

UEFA Champions League

Borussia Dortmund, de eerste tegenstander van Club in de Champions League, heeft met 4-2 gewonnen van 1. FC Heidenheim.

Dortmund kwam vorige week niet verder dan een gelijkspel in Werder Bremen. Die Borussen mochten dus geen punten laten liggen in het eigen Signal Iduna Park om leider Bayern München in het vizier te houden.

Ze startten sterk aan de wedstrijd en dwongen al snel enkele kansen af. Na 10 minuten was het al prijs, Donyell Malen kon op aangeven van Adeyemi de 1-0 op het bord zetten. Diezelfde Adeyemi was 7 minuten later de afwerker van dienst. Op aangeven van Brandt nette hij de 2-0 in de verste hoek.

Heidenheim kon zich eindelijk wat in de wedstrijd voetballen. 5 minuten voor rust leverde het de aansluitingstreffer op. Pieringer kopte de bal mooi voorbij Kobel in doel. Maar de vreugde was van korte duur. Al snel maakte Adeyemi zijn tweede goal van de avond. Een dummy van Guirassy op een lage voorzet zorgde ervoor dat Adeyemi de bal in de korte hoek kon binnenschuiven. 3-1 op slag van rust.

Na de rust controleerde Dortmund de wedstrijd en leek het een rustige tweede helft tegemoet te gaan. Tot Süle Kaufmann neerhaalde in de zestien. Een kans die Breunig niet liet liggen en de penalty feilloos omzette. 3-2 met nog een kwartier te spelen. Een spannend slot resulteerde in kleine kansen aan beide zijdes. Tot Traoré de bal met hand raakt. Strafschop oordeelt de VAR. Emre Can blijft koel en doet in de toegevoegde tijd de boeken toe, 4-2.

Dortmund kampeert momenteel op de 2e plaats in de Bundesliga met 7 op 9. Het speelt volgende week zondag op bezoek bij revelatie van vorig seizoen, VfB Stuttgart.

Borussia Dortmund: Kobel, Ryerson, Anton, Süle, Bensebaini (72' Couto), Nmecha, Brandt (73' Emre Can), Gross, Adeyemi (79' Bynoe-Gittens), Guirassy (72' Beier), Malen (59' Sabitzer).

Doelpunten: 11' Malen (1-0), 17' Adeyemi (2-0), 39' Pieringer (2-1), 41' Adeyemi (3-1), 74' Breunig (3-2), 90+3' Emre Can (4-2)