All news

Kick-Off Scoren voor Gezondheid: Eerste stappen naar een gezondere levensstijl

Scoren voor Gezondheid

Educatie

Gezondheid

Deze week verzamelden 350 leerlingen uit 20 klassen van 10 scholen uit de regio Brugge zich in het Jan Breydelstadion voor het Kick-Off Event van het project Scoren voor Gezondheid, een initiatief van de Club Brugge Foundation. Dit evenement markeert de start van een schooljaar vol sport, educatie en motivatie om een gezonde levensstijl te omarmen, onder begeleiding van de spelers en speelsters van Club Brugge als inspirerende rolmodellen.

Sport als fundament voor een gezonde toekomst

Het Kick-Off Event op Jan Breydel stond bol van de sportieve uitdagingen, zoals de 4SS-test, waarbij leerlingen werden uitgedaagd op snelheid, coördinatie, kracht en evenwicht. Via partner Joetz werden dan 350 leerlingen onderworpen aan een workshop en rond gezonde voeding. En in de funzone konden ze zich volledig uitleven met interactieve exergames en een hindernisbaan. Maar Scoren voor Gezondheid gaat verder dan een eenmalige sportdag. Gedurende het hele schooljaar zullen deze kinderen les krijgen over gezonde voeding, beweging en mentale gezondheid, aangeboden door de Club Brugge Foundation.

Doorheen het jaar worden de leerlingen actief gemotiveerd om gezonde gewoontes aan te leren. De spelers en speelsters van Club Brugge treden op als rolmodellen, wat een enorme impact heeft op de kinderen. Met Scoren voor Gezondheid worden de leerlingen geïnsprieerd om gezondere keuzes te maken. Bovendien ontvangen ze van Club Brugge gepersonaliseerde geschenken zoals een Clubbrooddoos, drinkfles en gadgets die hen helpen hun nieuwe levensstijl vol te houden. Het project omvat ook een scholencompetitie, wat extra motivatie toevoegt om vol enthousiasme aan de slag te gaan.

Davinia Vanmechelen: een voorbeeld voor de jeugd

Als meter van het project draagt Davinia Vanmechelen met trots haar steentje bij. 

“Als profvoetbalster weet ik hoe belangrijk een gezonde levensstijl is, zowel op als naast het veld. Het is fantastisch om deze jonge kinderen te zien groeien in hun gezondheid en zelfvertrouwen. Samen met Club Brugge willen we hen laten zien dat elke kleine stap telt,” aldus Davinia, die de leerlingen vrijdag kwam aanmoedigen om door te zetten, zelfs als het soms moeilijk is."

Blik vooruit: een schooljaar vol gezonde doelen

Na deze dynamische start ligt er nog een boeiend traject voor de leerlingen. In de komende maanden staan er verschillende lessen op het programma, zoals het organiseren van een gezond ontbijt in de klas, nadenken over wat er allemaal past in een gezonde brooddoos, wat het belang van water drinken is, ... Elke stap wordt begeleid door de positieve invloed van Club Brugge, waarbij de club zijn jeugdige supporters helpt om fysiek en mentaal sterker te worden.

Scoren voor Gezondheid is meer dan een project; het is een investering in de toekomst van deze kinderen. Met de steun van Club Brugge, hun idolen en de enthousiaste leraren, worden de leerlingen klaargestoomd om niet alleen te scoren op het veld, maar ook in hun dagelijkse gezondheid. Leerkracht Lynn van basisschool De Fonkel uit Aartrijke ziet de impact duidelijk: “Dit project brengt zoveel meer dan enkel beweging. De leerlingen zijn enorm gemotiveerd om gezonder te eten en bewegen, en ze kijken echt op naar de spelers en speelsters van Club Brugge. Het is een prachtige kans voor hen!”


Meer info over Scoren voor Gezondheid kan je hier vinden: https://foundation.clubbrugge....