All news

Reacties na AC Milan - Club

UEFA Champions League

Interview

Hans Vanaken: Efficiëntie in beide strafschopgebieden blijft een werkpunt.

De nederlaag had misschien anders kunnen uitdraaien als Club de sterke eerste tien minuten had kunnen verzilveren. Ook kapitein Hans Vanaken startte sterk aan de wedstrijd. “Onze eerste tien minuten waren echt erg goed. Je weet natuurlijk niet of je ook zou winnen als je daar een kans afwerkt, maar het zou uiteraard wel helpen. Die momenten moet je op dit niveau pakken. Van die eerste twee kansen moet er eigenlijk eentje tegen de netten en dan krijg je een andere dynamiek” gaf hij zijn relaas van het sterke begin van Club.

De rode kaart voor Onyedika veranderde natuurlijk veel aan het spelbeeld. “Na de 1-0 en de rode kaart krijg je natuurlijk een gans andere match. We zijn er wel in blijven geloven, want al in de eerste helft merkten we dat er mogelijkheden lagen. De goal van Kyriani Sabbe bewees dat ook. Het is spijtig dat we nadien nog twee goals te slikken krijgen.”

Het lijkt het verhaal van de eerste matchen van dit seizoen: kansen creëren en toch niet scoren. “Het is ook het geval in de competitie tot hiertoe: efficiëntie in beide strafschopgebieden. Het blijft een werkpunt en al zeker als je matchen zoals deze op dit niveau wilt winnen”.


Kyriani Sabbe: “Het is mentaal moeilijk geweest”

Doelpuntenmaker Sabbe begon deze wedstrijd op de bank en kon zijn analyse van de eerste helft van daaruit opstellen. “Ik denk dat we goed begonnen aan de match, met goede kansen voor Ordoñez en Tzolis. Helaas gaat de bal er bij ons niet in en bij hen wel.” Ook na de openingsgoal van AC Milan bleef Sabbe hoopvol. “We bleven goed in blok, maar dan valt die rode kaart meteen na de openingsgoal en dan weet je wel dat het moeilijk wordt.”

Aan rust mocht Sabbe invallen en hij beloonde meteen voor het vertrouwen van coach Hayen met een doelpunt. “Een doelpunt scoren is fijn. Ik heb gewoon mijn eigen spel gespeeld. Zelfs met de achterstand ben ik blijven vechten, want we wilden vooral ook de score niet laten oplopen met het oog op een eventuele kwalificatie.” De goal is zeker leuk voor Sabbe, maar hij is vooral blij dat hij terug kan voetballen. “Het is mentaal heel moeilijk geweest voor mij. Mijn blessure was een lastige periode, dus ik ben vooral blij dat ik nu terug kan voetballen. Ik ben altijd hard blijven werken aan mijn terugkomst en dan komt het wel.”

Simon Mignolet: "Na de 1-1 voelde je de batterijen echter leeglopen

Club Brugge ging vanavond met 3-1 onderuit op bezoek bij AC Milan. Ondanks een sterk begin kwam de thuisploeg toch op voorsprong door een zogeheten Olympisch doelpunt. Een zichtbaar ontgoochelde Mignolet blikte terug op de nederlaag in San Siro. “De bal gaat over Jutgla en Vanaken. Morata blokt Hans dan ook nog af. Zoiets is erg moeilijk te verdedigen. We wisten dat ze goed zijn op stilstaande fases, ze hebben ook hun gestalte mee.” 

Ondanks de tegenslag rechtte Blauw-Zwart de rug. “Zelfs met tien tegen elf gingen we ervoor en scoren we de mooie 1-1. Dat was erg positief, maar dan kunnen zijn twee, drie frisse spelers inbrengen die het verschil kunnen maken en zie je hoe sterk ze zijn in de breedte.” Middenvelder Reijnders wist nadien nog twee keer te scoren. “Bij die tweede tegengoal hinderen Maxim en ik elkaar, denk ik. De beelden zullen uitsluitsel brengen, maar naar mijn gevoel gaan we beiden voor de bal en schiet die net tussen ons beiden in. Op het einde had het nog erger kunnen zijn qua tegengoals, maar gelukkig gebeurde er niets meer. Het doelsaldo kan op het einde nog belangrijk zijn.”

Onyedika werd met een rode kaart van het veld gestuurd. Blauw-Zwart probeerde er evenwel nog wat van te maken. “We zijn met de borst vooruit blijven vechten en zijn ervoor blijven gaan.” aldus de Blauw-Zwarte goalie. De ingevallen Sabbe wist de gelijkmaker te scoren na een erg mooie aanval. “Na de 1-1 voelde je de batterijen echter leeglopen. Zij kunnen dan nog extra kwaliteit inbrengen. Op zich kunnen we trots zijn op hoe we ons gepresenteerd hebben, maar je moet je kansen afmaken op dit niveau. Dat zijn de stappen die wij nog moeten zetten. Het is niet onlogisch dat er een verschil is tussen Milan en ons, dat is niets om ons over te schamen. We waren met elf tegen elf de evenknie, maar als je je momentjes niet pakt, kan je in het mes lopen.”